De Sealskin douche is een sieraad in de badkamer. U wilt deze natuurlijk ook graag mooi houden, zonder dat vuil en kalk de kans krijgen om zich te hechten aan het glas. Dat kan met de juiste Sealskin onderhoudsproducten en door na iedere douchebeurt het water van het glas te verwijderen met een raamwisser.

De nieuwe Axor douches designed by Front maken de technische aspecten van het douchen zichtbaar en koppelen deze aan sprekend industrieel design. Techniek die normaal verborgen blijft – buizen, fittingen en afsluiters – verandert het Scandinavische ontwerperstrio in elegante designobjecten. Zo ontstond bijvoorbeeld uit een eenvoudige trechter een goed geproportioneerde hoofddouche.

Luca Sanitair, gespecialiseerde leverancier van Italiaans design, is onlangs op de designbeurs Cersaie in Bologna geweest en heeft weer volop inspiratie opgedaan. Zo heeft het merk Galassia haar assortiment uitgebreid met de vlakke maatwerk douchebakken van composiet. De vlakke douchebakken Piana van het Italiaanse merk Galassia zijn slechts 2,5 cm. dik. De Piana douchebak is voorzien van een gladde of bewerkte antislip bovenlaag. De douchebakken worden in de Benelux exclusief via Luca Sanitair geleverd en zijn niet via internet verkrijgbaar.

Douchebak Piana op maat
De nieuwe douchebak Piana, of beter gezegd douchevloer, van composiet is van het Italiaanse sanitairmerk Galassia. De douchebak is slechts 2,5 cm. dik, leverbaar in de breedtes 70, 80 of 90 cm. en in alle lengtes tot 200 cm. Er is keuze uit 4 kleuren, zwart, grijs (betonlook), beige of wit, met een geruwd of juist glad anti-slip oppervlak. De douchevloer heeft van zichzelf al afschot en wordt geleverd met een strakke RVS afvoer.

Ideaal voor alle ondervloeren
De Piana douchebak/vloer heeft al afschot en kan direct op een vlakke ondervloer worden gelegd. Door de grote vlakke en stevige plaat is de Piana ook bijzonder geschikt voor houten ondervloeren. Het leggen is uiterst eenvoudig: de plaat kan gemakkelijk los worden gelegd, alleen de afvoer hoeft maar worden aangesloten. Het wandtegelwerk kan direct op de composietplaat worden aangesloten en worden afgekit. De douchebak kan in iedere maat worden besteld bij Luca Sanitair. De levertijd is zes weken.

Hansgrohe@home badkamer plannings-app is vernieuwd. Voor het realiseren van een droombadkamer is een goede en doordachte planning nodig. Naast de keuken is de badkamer één van de meest complexe ruimtes in huis: tegels, keramiek, kranen, elektra- en waterinstallaties; het overzicht is al gauw zoek. Omdat het plannen van de badkamer ook een leuke bezigheid is, biedt badkamerspecialist Hansgrohe de Hansgrohe@home app. De app, die beschikbaar is voor iPad, iPhone en Android smartphones, toont inrichtingsoplossingen in de virtuele badkamer.

Trend: Inloopdouches met afvoer die door-loopt in tegelvloer

Inloopdouches combineren een fraai design met veel bewegingsvrijheid in de badkamer. Deze barrièrevrije en volledig betegelde vloeren komen steeds vaker voor in het ontwerp van een badkamer. Om het effect van de tegelvloer tot in het kleinste detail door te zetten, biedt Viega nu een betegelbaar opzetstuk als alternatief voor de bekende kunststof of metalen roosters. Daarmee gaat deze nagenoeg onzichtbaar en naadloos op in de vloer.

Het betegelbare opzetstuk biedt onbeperkte mogelijkheden om bijvoorbeeld tegels of natuursteen in te leggen. Door de zeer geringe opbouwhoogte van slechts 5 mm kan zelfs glasmozaïek in het opzetstuk worden opgenomen.

Waar het opzetstuk aan de bovenzijde zorgt voor een strak doorgevoerd design, wordt het water afgevoerd via een smalle ronde sleuf die zich tussen de bovenkant van het inzetstuk en de vloerafwerking bevindt. Ondanks de geringe breedte heeft de afvoer een capaciteit tussen 0,4 en 0,5 l/sec.

Het betegelbare opzetstuk kan worden gecombineerd met alle afvoer-basisbehuizingen van de Viega Advantix-serie. De serie omvat niet alleen uiterste vlakke badafvoeren met een inbouwhoogte van slechts 62 resp. 70 mm of vloerafvoeren met hoge afvoercapaciteit, maar ook brandveilige afvoeren en afvoeren voor balkon en terras.

Om de douchewanden harmonieus aan te sluiten bij het ontwerp van de badkamer introduceert douchewandfabrikant HÜPPE de kleurtrends zwart en grijsbruin. Zwart staat mannelijk en past in de strakke industriële en futuristische vormgeving, terwijl de kleur grijsbruin warmte, elegantie en natuur uitstraalt. Dankzij de uitbreiding van kleuren van zowel de profielen als het glas, biedt HÜPPE u nog meer keuzemogelijkheden. Zodat bijzondere en individuele oplossingen met standaard componenten, eenvoudig en met een reële prijs zijn te realiseren.

Intuïtief bedieningsgemak voor optimaal doucheplezier

Geheel intuïtief – met één eenvoudige druk op de knop – kan de doucher met de nieuwe ShowerSelect inbouwthermostaten verschillende douchefuncties kiezen en waterstralen uit- en aanzetten. De vierkante, tijdloos geometrische vormgeving met een afmeting van 157 x 157 mm past in iedere moderne badkamer. Het design laat zich stijlvol combineren met verschillende douches en muurafwerking zoals tegels.

De nieuwe ShowerSelect afbouwdelen zijn in vijf uitvoeringen beschikbaar:

Highflow inbouwthermostaat, te combineren met losse stopkranen

Highflow inbouwthermostaat met een stopkraan voor één douche

Inbouwthermostaat met een stopkraan voor één douche

Inbouwthermostaat met stopkranen voor twee douches

Stopkraan voor 3 verschillende douchefuncties, te combineren met een inbouwthermostaat

Alle uitvoeringen worden eenvoudig op de iBox universal gemonteerd en laten zich ook eenvoudig uitwisselen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een oudere inbouwthermostaat met stop- en omstelkraan, voorzien van twee draaigrepen, te vervangen door de ShowerSelect inbouwthermostaat met 2 stopkranen met Select bedieningsknoppen.

Het afdekrozet met de vlak ingebouwde Select-knoppen is eenvoudig te reinigen. De knoppen zijn in matchroom uitgevoerd zodat deze goed opvallen in de chroomkleurige rozet. De slanke, cylindrische pingreep maakt het instellen van de temperatuur, ook met ingezeepte handen, zeer eenvoudig. Oudere mensen, kinderen of mensen met een beperking zijn nog meer dan anderen gebaat bij de ergonomische en intuïtieve bediening en de duidelijke symbolen op de inbouwthermostaten. Ook is het mogelijk om de Select-knop zo te monteren, dat deze bij gesloten stand iets voor de rozet uitsteekt en eenvoudig te vinden is. Dit maakt ShowerSelect bij uitstek geschikt voor openbare doucheruimtes of badkamers voor speciale doelgroepen.

Uniek universeel: iBox universal

Al 13 jaar is de iBox universal het meest universele inbouwdeel voor de installatie van kranen en douches. Het inbouwdeel past bij meer dan 200 afbouwdelen van de merken Axor en Hansgrohe, met 16 functie-oplossingen van bijvoorbeeld ééngreeps mengkraan of thermostaat tot hoofddouche. Daarnaast is de iBox universal toepasbaar in combinatie met alle gangbare installatiesystemen, aansluitingen en fittingen en zowel vrij in de wand als in een draagsysteem te monteren. Met de nieuwe ShowerSelect inbouwthermostaten ontwikkelt Hansgrohe de inbouwmarkt verder. Aan de veelvoud aan combinatie-mogelijkheden wordt nu ook de innovatieve bedieningstechnologie “Select” toegevoegd.

Nieuwe douche zorgt voor meer huiselijkheid in de badkamer. Axor, het designermerk van Hansgrohe SE, presenteert de nieuwe ShowerLamp designed by Nendo. Het design is geïnspireerd op de vorm van een lampenkap en staat voor meer huiselijkheid in de badkamer.

Compleet doucheplezier met Raindance Select Showerpipes. Nieuwe Select Showerpipes bieden doucheplezier, comfort en veiligheid. Met de nieuwe Raindance Select S 240 en S 300 2jet Showerpipes wordt de nieuwe vorm van optimaal doucheplezier en comfort bereikbaar voor iedere badkamer. Met de comfortabele Select-knop in het midden van de hoofddouche, kan eenvoudig en snel tussen de twee verschillende regenstralen gewisseld worden. De krachtige Rain-straal is ideaal voor het snel uitspoelen van shampoo, de zachte, volle druppels van RainAir zorgen voor ontspanning. Hansgrohe combineert de nieuwe Raindance Select S Showerpipes met de veilige en comfortabele Ecostat Comfort thermostaat. Deze is eenvoudig en snel te installeren op bestaande aansluitingen. Hierdoor is de Showerpipe de comfortabele oplossing voor een eenvoudige badkamerrenovatie.