Hansgrohe@home badkamer plannings-app is vernieuwd. Voor het realiseren van een droombadkamer is een goede en doordachte planning nodig. Naast de keuken is de badkamer één van de meest complexe ruimtes in huis: tegels, keramiek, kranen, elektra- en waterinstallaties; het overzicht is al gauw zoek. Omdat het plannen van de badkamer ook een leuke bezigheid is, biedt badkamerspecialist Hansgrohe de Hansgrohe@home app. De app, die beschikbaar is voor iPad, iPhone en Android smartphones, toont inrichtingsoplossingen in de virtuele badkamer.

Trend: Inloopdouches met afvoer die door-loopt in tegelvloer

Inloopdouches combineren een fraai design met veel bewegingsvrijheid in de badkamer. Deze barrièrevrije en volledig betegelde vloeren komen steeds vaker voor in het ontwerp van een badkamer. Om het effect van de tegelvloer tot in het kleinste detail door te zetten, biedt Viega nu een betegelbaar opzetstuk als alternatief voor de bekende kunststof of metalen roosters. Daarmee gaat deze nagenoeg onzichtbaar en naadloos op in de vloer.

Het betegelbare opzetstuk biedt onbeperkte mogelijkheden om bijvoorbeeld tegels of natuursteen in te leggen. Door de zeer geringe opbouwhoogte van slechts 5 mm kan zelfs glasmozaïek in het opzetstuk worden opgenomen.

Waar het opzetstuk aan de bovenzijde zorgt voor een strak doorgevoerd design, wordt het water afgevoerd via een smalle ronde sleuf die zich tussen de bovenkant van het inzetstuk en de vloerafwerking bevindt. Ondanks de geringe breedte heeft de afvoer een capaciteit tussen 0,4 en 0,5 l/sec.

Het betegelbare opzetstuk kan worden gecombineerd met alle afvoer-basisbehuizingen van de Viega Advantix-serie. De serie omvat niet alleen uiterste vlakke badafvoeren met een inbouwhoogte van slechts 62 resp. 70 mm of vloerafvoeren met hoge afvoercapaciteit, maar ook brandveilige afvoeren en afvoeren voor balkon en terras.

Om de douchewanden harmonieus aan te sluiten bij het ontwerp van de badkamer introduceert douchewandfabrikant HÜPPE de kleurtrends zwart en grijsbruin. Zwart staat mannelijk en past in de strakke industriële en futuristische vormgeving, terwijl de kleur grijsbruin warmte, elegantie en natuur uitstraalt. Dankzij de uitbreiding van kleuren van zowel de profielen als het glas, biedt HÜPPE u nog meer keuzemogelijkheden. Zodat bijzondere en individuele oplossingen met standaard componenten, eenvoudig en met een reële prijs zijn te realiseren.

Intuïtief bedieningsgemak voor optimaal doucheplezier

Geheel intuïtief – met één eenvoudige druk op de knop – kan de doucher met de nieuwe ShowerSelect inbouwthermostaten verschillende douchefuncties kiezen en waterstralen uit- en aanzetten. De vierkante, tijdloos geometrische vormgeving met een afmeting van 157 x 157 mm past in iedere moderne badkamer. Het design laat zich stijlvol combineren met verschillende douches en muurafwerking zoals tegels.

De nieuwe ShowerSelect afbouwdelen zijn in vijf uitvoeringen beschikbaar:

Highflow inbouwthermostaat, te combineren met losse stopkranen

Highflow inbouwthermostaat met een stopkraan voor één douche

Inbouwthermostaat met een stopkraan voor één douche

Inbouwthermostaat met stopkranen voor twee douches

Stopkraan voor 3 verschillende douchefuncties, te combineren met een inbouwthermostaat

Alle uitvoeringen worden eenvoudig op de iBox universal gemonteerd en laten zich ook eenvoudig uitwisselen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een oudere inbouwthermostaat met stop- en omstelkraan, voorzien van twee draaigrepen, te vervangen door de ShowerSelect inbouwthermostaat met 2 stopkranen met Select bedieningsknoppen.

Het afdekrozet met de vlak ingebouwde Select-knoppen is eenvoudig te reinigen. De knoppen zijn in matchroom uitgevoerd zodat deze goed opvallen in de chroomkleurige rozet. De slanke, cylindrische pingreep maakt het instellen van de temperatuur, ook met ingezeepte handen, zeer eenvoudig. Oudere mensen, kinderen of mensen met een beperking zijn nog meer dan anderen gebaat bij de ergonomische en intuïtieve bediening en de duidelijke symbolen op de inbouwthermostaten. Ook is het mogelijk om de Select-knop zo te monteren, dat deze bij gesloten stand iets voor de rozet uitsteekt en eenvoudig te vinden is. Dit maakt ShowerSelect bij uitstek geschikt voor openbare doucheruimtes of badkamers voor speciale doelgroepen.

Uniek universeel: iBox universal

Al 13 jaar is de iBox universal het meest universele inbouwdeel voor de installatie van kranen en douches. Het inbouwdeel past bij meer dan 200 afbouwdelen van de merken Axor en Hansgrohe, met 16 functie-oplossingen van bijvoorbeeld ééngreeps mengkraan of thermostaat tot hoofddouche. Daarnaast is de iBox universal toepasbaar in combinatie met alle gangbare installatiesystemen, aansluitingen en fittingen en zowel vrij in de wand als in een draagsysteem te monteren. Met de nieuwe ShowerSelect inbouwthermostaten ontwikkelt Hansgrohe de inbouwmarkt verder. Aan de veelvoud aan combinatie-mogelijkheden wordt nu ook de innovatieve bedieningstechnologie “Select” toegevoegd.

Nieuwe douche zorgt voor meer huiselijkheid in de badkamer. Axor, het designermerk van Hansgrohe SE, presenteert de nieuwe ShowerLamp designed by Nendo. Het design is geïnspireerd op de vorm van een lampenkap en staat voor meer huiselijkheid in de badkamer.

Compleet doucheplezier met Raindance Select Showerpipes. Nieuwe Select Showerpipes bieden doucheplezier, comfort en veiligheid. Met de nieuwe Raindance Select S 240 en S 300 2jet Showerpipes wordt de nieuwe vorm van optimaal doucheplezier en comfort bereikbaar voor iedere badkamer. Met de comfortabele Select-knop in het midden van de hoofddouche, kan eenvoudig en snel tussen de twee verschillende regenstralen gewisseld worden. De krachtige Rain-straal is ideaal voor het snel uitspoelen van shampoo, de zachte, volle druppels van RainAir zorgen voor ontspanning. Hansgrohe combineert de nieuwe Raindance Select S Showerpipes met de veilige en comfortabele Ecostat Comfort thermostaat. Deze is eenvoudig en snel te installeren op bestaande aansluitingen. Hierdoor is de Showerpipe de comfortabele oplossing voor een eenvoudige badkamerrenovatie.

Upgrade je Geberit doucheput met rvs designroosters van Geberit

Vierkante doucheputten - meestal gebruikt bij inloopdouches - zijn een betrouwbare en bekende manier om water via de vloer af te voeren. Tevens bieden zij een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Door een Geberit designrooster te plaatsen op de basisunit van de Geberit doucheput, krijgt de badkamer extra allure. De rvs designroosters zijn er in 6 verschillende stijlen en ook los verkrijgbaar. Handig als je de bestaande doucheput wilt upgraden.

Naast esthetiek speelt het budget even zo vaak een belangrijke rol in de keuze voor sanitaire producten. De Geberit vierkante doucheputten zijn alom bekend en bieden een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Door een rvs designrooster toe te passen op deze doucheput hoeft er niet ingeboet te worden op de esthetiek en wordt er een subtiel designelement toegevoegd aan de badkamer.

Eén basisunit, zes design opties
Bij de basisunit van de Geberit doucheput zijn diverse designroosters in verschillende stijlen verkrijgbaar. In totaal is er keuze uit 6 verschillende roosters welke allen vervaardigd zijn uit rvs. Het standaard rooster is ook beschikbaar in een vandaalbestendige uitvoering die met schroeven kan worden bevestigd voor toepassing in (semi-) openbare sanitaire ruimtes.

Onderhoudsvriendelijk en voorkomt verstoppingen
De Geberit doucheput is onderhoudsvriendelijk; onder het rooster is een haarzeef geïntegreerd, die er heel eenvoudig uitgenomen kan worden voor het reinigen. Zo worden verstoppingen van de afvoer en de afvalwaterleidingen voorkomen.

De Twistline van Artweger is de ideale doucheoplossing voor iedereen, die een kleine badkamer heeft. En voor iedereen, die kwaliteit, betrouwbaarheid en stabiliteit belangrijk vindt. De Twistline heeft als meest onderscheidende kenmerk pendeldeuren die zowel naar binnen als naar buiten geopend kunnen worden. Dat maakt de bediening eenvoudig, vooral in een kleinere badkamer, en er ontstaat meer ruimte en bewegingsvrijheid.

Nieuw: van regendouchestraal wisselen met één druk op de knop. Was in het verleden een combinatie van inbouwkranen nodig om meerdere straalsoorten uit één hoofddouche te laten stromen, dit kan nu met één druk op de knop. Hansgrohe introduceert een compleet assortiment nieuwe Raindance Select hoofddouches in verschillende designs en afmetingen. Met de comfortabele Select-knop in het midden van de douchekop kan eenvoudig en snel van straal gewisseld worden.