3424
Jouw perfecte douchesensatie
Gepubliceerd: 18-10-2018 Laatste update: 22-10-2018

We staan er allemaal minstens 1x per dag onder, de douche. De een vind het lekker om in de ochtend te douchen, om lekker wakker te worden en fris en fruitig op het werk te verschijnen. De ander doucht het liefst 's avonds de dag van zich af. En dan zijn er natuurlijk ook mensen die meer dan 1x per dag douchen, bijvoorbeeld na een uurtje intensief sporten of gewoon omdat in de ochtend en in de avond douchen een fijn ritueel is. Wanneer en hoe vaak je ook doucht, vandaag de dag kun je van douchen een optimale wellness beleving maken. Wat is er allemaal te doen op het gebied van de douche anno 2018?

 

Inloopdouche

De inloopdouche is de laatste jaren enorm populair geworden. Niet zo gek ook want een inloopdouche heeft een moderne look en is nog eens hartstikke praktisch ook omdat er geen barrières zoals een opstapje, drempel of douchedeur meer zijn. Dit is lekker veilig voor senioren, kinderen en mensen met een beperking en het ziet er ook nog eens heel strak uit. Je wandelt er gewoon onder en het water wordt afgevoerd via een stijlvolle drain in de douchevloer. Een inloopdouche is gemakkelijk schoon te houden en kan je qua stijl helemaal naar jouw eigen wens aanpassen.

Douchecabine

Wil je je douche liever wat meer afgeschermd houden in de badkamer dan kan je kiezen voor een douchecabine. Ook deze zijn tegenwoordig in vele moderne varianten verkrijgbaar. Wanneer je denkt aan een douchecabine denk je misschien nog aan een vierkante witte bak met een glazen of kunststof douchewand eromheen maar tegenwoordig kan een douchecabine zomaar eens dé blikvanger in je badkamer zijn. Bijvoorbeeld een strakke rechthoekige douchecabine waarbij de badkamervloer doorloopt in de douchecabine, net als bij een inloopdouche. Het enige verschil is dat er bij een douchecabine nog een douchewand omheen zit. Ook hier kan je het design helemaal zelf bepalen. Het uiterlijk wordt mede bepaald door de tegels en de douche die je plaatst. Denk bijvoorbeeld aan een design regendouche of misschien kies jij wel voor een Sunshower zodat je tijdens het douchen ook nog een kleurtje krijgt.

Bad douche combinatie

Kan je niet kiezen tussen een bad of een douche? Een bad douche combinatie is hier dan de perfecte oplossing. Bij een douchebad is een deel van het bad extra breed zodat je hier gemakkelijk kunt staan. Het bad kan zo ook als douche gebruikt worden. Op de rand van het douchebad wordt een badwand geplaatst zodat het droog blijft in de badkamer tijdens het douchen. Er zijn tegenwoordig zelfs al varianten verkrijgbaar waarbij er in het bad een deur is ingebouwd zodat je gemakkelijk in en uit je douche bad kunt stappen. Een bad douche combinatie is vooral heel praktisch wanneer je te weinig ruimte in je badkamer hebt voor een los bad en een losse douche maar toch graag van beide wilt genieten.

Het design van de douche en je badkamermeubel kan je helemaal op elkaar afstemmen. Bijvoorbeeld door de kranen die je plaatst. Kies je voor glimmende zilveren kranen of de steeds populairdere matte zwarte versies. Het mooist is om de douche en wastafel kranen uit 1 serie te kiezen zodat je 1 stijl hebt. Maar kies jij liever voor een mix? Geen probleem! Tegenwoordig kunnen diverse trends prima met elkaar gecombineerd worden en dit geldt natuurlijk ook voor de trends in de badkamer.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide