2597
Inloopdouche

De badkamer is de ruimte in huis die doorgaans iedereen tevreden moet houden, ondanks verschillende gebruikerswensen. Zelf ben je misschien in een paar minuten klaar, terwijl je partner urenlang kan rommelen alvorens eindelijk eens te gaan douchen of baden. Hoe dan ook, in de badkamer voel je je thuis, de zoektocht naar comfort wil je naar tevredenheid afronden. Een inloopdouche maken is een stap die steeds meer consumenten zetten, nu de voordelen ruimschoots de nadelen overvleugelen.

Inloopdouche maken: waarop letten?
Nadelen van een inloopdouche, zijn die er dan? Tja, het is ook maar net hoe je zelf in elkaar zit. Ben je een koukleum dan kan een open inloopdouche in de winter bibberen zijn zodra je de kraan dicht draait. Maar anderzijds, als je in de winter de deur van de douchecabine opent moet je ook even door de koudegolf heen. Allemaal best overkomelijk, zeker als je de verwarming wat hoger draait. Wat zijn dan de voordelen?

  • Het schoonmaken is heel makkelijk. De trekker er doorheen is zo gedaan.
  • Doorgaans meer ruimte om in te bewegen, wat bijdraagt aan de wellness beleving.
  • Meer ruimte maakt ook het douchen met de kids een stuk soepeler.

Met verschillende inloopdouche afmetingen kan je het zo ruim of compact maken als je zelf wilt. Het is nu eenmaal een feit dat niet iedereen evenveel ruimte heeft. Maar zelfs in een kleinere badkamer zijn er voldoende manieren om het meeste uit het beschikbare oppervlakte te halen. Ook als je met een inloopdouche de kleine badkamer wil verrijken.

Inloopdouche met deur?
Om te voorkomen dat de hele badkamer kletsnat is als jij of één van je huisgenoten een douche neemt, zijn meerdere oplossingen te bedenken. Een inloopdouche met deur is een optie, maar daar wilde je met het concept van deze douche eigenlijk vanaf, toch? Een aanrader is om de aanschaf van een slimme afvoergoot meteen te regelen. Dan kan heel goed in deze sanitair webshop. Als je de goot op de juiste positie installeert, bij voorkeur op de plek waar je de douche inloopt, voorkom je dat water je hele badkamer blank zet. Als extra ondersteuning nodig is kan je overwegen een kleine verhoging in de vorm van een dorpel te creëren.

Inloopdouche verhoogt de beleving
De inloopdouche is een uiting van comfort en luxe. Zodra je de details van het comfort hebt geregeld kan je naar de luxe gaan kijken. Een regendouche is één van de absolute verwennerijen. De weldaad van het verwarmende, verkwikkende water geeft je een sensatie als nooit tevoren. Dankzij innovaties is waterverspilling behoorlijk gereduceerd. De douche is een plek om te genieten, te ontspannen. Daar prepareer je jezelf voor een nieuwe werkdag of spoel je de werkweek van je af. De inloopdouche als de plaats in huis waar de batterij volledig oplaadt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide