2045
De inloopdouche
Gepubliceerd: 08-02-2013 Laatste update: 28-04-2022

Als er één badkamer trend een schoonheidsprijs verdient, dan is het wel de inloopdouche die tegenwoordig steeds vaker de douchecabine vervangt. Met de inloopdouche kun je letterlijk alle kanten op.

Doordat een inloopdouche niet gebonden is aan standaard afmetingen, zoals vaak het geval is bij een douchecabine, kan deze vrijwel in iedere badkamer geplaatst worden. En met de nieuwste, stijlvolle douchesystemen van watervallen en regenbuien wordt douchen pure verwennerij.

De douchewand

De inloopdouche heeft een zeer lage douchebak of alleen een smalle roestvrijstalen goot. Een unieke doucheopstelling die naadloos aansluit op je eigen woonstijl en wensen. Om een waterballet in de badkamer te voorkomen, is een scheidingswand nodig. Voor een transparante en pure uitstraling, kiezen de meeste mensen voor glazen panelen. De glaspanelen worden direct op de badkamervloer geplaatst en zijn er in alle vormen en maten of kunnen op maat worden gemaakt. Veel glazen douchewanden hebben tegenwoordig een coating om de kans op kalkaanslag te verminderen. Wanneer je liever wat meer privacy hebt tijdens het douchen, kan je ook kiezen voor douchewanden met gezandstraalde motieven. Voor grotere badkamers zijn ook andere afscheidingen, zoals een volledig betegelde wand of een combinatiewand van glas en tegels.

Nog steeds is de “wasstraat”een enorme trend voor de badkamer. Een praktische en stijlvolle oplossing voor mensen die graag veel bewegingsruimte willen onder de douche. Met een inloop van links en rechts kan je zelfs met het hele gezin douchen. Dat is pas tijdsbesparend!

Douche garnituur

Je nieuwe inloopdouche is niet af zonder douchegarnituur. De keuze in verschillende douchekoppen is groot en de formule voor meer doucheplezier is simpel: hoe breder de straal, des te meer je geniet van het douchen. Een royale straal en voldoende waterkracht zorgen dan ook voor een goed begin van de dag. Vaak wordt er bij de inloopdouche gekozen voor een regendouche die in de wand is bevestigd of voor zo’n prachtige brede inbouw plafonddouche. Door de grootte van de douchekop wordt de waterdruk verdeeld en valt het water zacht naar beneden. En door de zeer brede waterstraal, lijkt het alsof je in de warme regen staat. En tegenwoordig kiest men daarbij vaak voor een losse handdouche, zodat je kan douchen zonder je haren nat te maken. Dit alles maakt van je inloopdouche een prachtig en stijlvol plaatje.

De douchegoot of drain

De douchegoten of drains voor inloopdouches zijn in de meest prachtige uitvoeringen te verkrijgen. Geen opzichtige doucheputjes meer, maar stijlvolle oplossingen om het water af te voeren. Bijna onzichtbare afvoeren in de wand of onder de douchevloer, langwerpige douchegoten, hoekmodellen, de keuze is immens. Let wel op de afvoercapaciteit van de douchegoot, want sommige douches hebben een grotere afvoercapaciteit nodig.

Tip

Bij een inloopdouche ontsnapt de warme stoom gemakkelijk waardoor het sneller koud kan worden. Denk daarom bij het kiezen van douchegarnituur ook eens over een regendouche of een plafonddouche met brede straal. Bovendien bestaan er prachtige (design) radiatoren om het in de badkamer behaaglijk warm te houden.

Bron: Uw badkamer. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide