2150
Inloopdouche

Een inloopdouche in de badkamer is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Een inloopdouche is een ruimte om in te douchen die gecreëerd wordt door 1 of 2 glazen douchewanden. Waar je zo in kunt lopen, zonder dat je een douchedeur of gordijn hoeft te openen. Een inloopdouche is makkelijk schoon te houden en geeft de complete badkamer een moderne en ruimtelijke uitstraling.

Voordat je besluit om een inloopdouche te kopen is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de voordelen en nadelen van een inloopdouche, zodat je achteraf niet voor een verrassing komt te staan.

Voordelen van een inloopdouche

  • Flexibel: je kan een inloopdouche volledig op jouw wensen afstemmen. Denk hierbij aan afmeting, glassoort en antikalkbehandeling;
  • Als je de inloopdouche zelf gaat plaatsen dan is het relatief goedkoop;
  • Voor jong en oud een praktische oplossing: een inloopdouche wordt op de badkamervloer geplaatst. Je hebt geen last van opstaande randjes. Je kan zo de douche inlopen. Erg handig als je minder goed te been bent of een beperking hebt;
  • Makkelijk schoonmaken: door het ontbreken van opstaande randjes en rubbers is een inloopdouche gemakkelijk te onderhouden;
  • Badkamer oogt groter: doordat een inloopdouche een open (meestal glazen) doucheruimte is oogt de badkamer ruimtelijker.

Elk voordeel heeft zijn…

  • Slipgevaar door gladde tegels; doordat een inloopdouche een open ruimte is kunnen de tegels in de rest van de badkamer ook nat worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook tegels met antislip laag;
  • De afvoerbuis moet onder de vloer liggen en iets aflopen om het water goed te kunnen laten weglopen. Bij een nieuwbouw is dit geen probleem, maar bij een verbouwing van een badkamer moet hier een oplossing voor bedacht worden. En een oplossing kost extra geld, houdt hier rekening mee.
  • De warmte kan bij een inloopdouche makkelijk ontsnappen, omdat de doucheruimte niet wordt afgesloten door bijvoorbeeld een douchedeur of douchegordijn.

Tot slot nog een handige tip; met een nisje in de muur van de inloopdouche heb je de douchegel en shampoo makkelijk op handbereik.

Ben je overtuigd, heb je nog vragen, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een inloopdouche in jouw complete badkamer? Bij Briljant Sanitair, de grootste badkamer showroom van Nederland in Maurik, kan je heel veel inloopdouches bekijken en kopen. Ook in hun webshop Sanitaireiland.nl heb je genoeg keuze in verschillende inloopdouches.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide