2157
Een douche kopen, waar let je op en welke accessoires zijn nodig?
Gepubliceerd: 03-03-2021 Laatste update: 17-04-2022

Een douche kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Vaak gaat een douche vele jaren mee. Heb je een nieuwe douche nodig, dan zijn er een aantal dingen om op te letten. Er zijn verschillende soorten douches, maar je hebt ook allerlei accessoires nodig. In dit artikel lees je er meer over!

Welke soorten douches zijn er?

Wat voor soorten douches zijn er eigenlijk? In het algemeen kun je bij een douche kiezen voor een douchecabine of een inloopdouche.De douchecabine is een gesloten ruimte, meestal met glazen of kunststof wanden. Deze douchewanden zijn waterdicht, om het spatwater op te vangen. Een douchecabine is ook voorzien van een douchebak. Hier zit ook de afvoer in, zodat het water goed weg kan lopen. Een inloopdouche is met name geschikt voor grotere badkamers. Deze is open of voorzien van bijvoorbeeld één glazen of kunststof wand om het water tegen te houden. De vloer loopt dusdanig af dat het water goed afgevoerd kan worden.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Bij de aanschaf van een douche moet je met name rekening houden met de grootte van je badkamer. Heb je een kleine badkamer, dan kies je eerder voor een douchecabine. Bij een grote badkamer kun je voor een douchecabine kiezen, maar ook voor een douche in combinatie met een bad of een inloopdouche. Een douche bij een bad wordt ook vaak een handdouche genoemd. Ga je voor een douche met deur, let er dan op welke kant deze deur op draait.

Doucheaccessoires

Als je de douche hebt gekozen, wordt het tijd om over de douchekop na te gaan denken. De regendouche is misschien wel een van de bekendste douchekoppen. Het wordt gezien als een zeer comfortabele douche. De grote, platte douchekop zorgt ervoor dat het water als het ware over je lichaam regent. Een douchekop met massagestand is een goed alternatief voor de regendouche. Tegenwoordig kun je ook voor douchekoppen met verlichting kiezen. Deze zorgen voor sfeer, maar je kunt ook voor een douchekop met infraroodlicht of uv-licht kiezen, ook wel Sunshower genoemd. Zo krijg je een mooie bruine tint en kun je ook nog eens rekenen op wat extra vitamine D. Verder kun je bijvoorbeeld kiezen voor een waterbesparende douchekop of een designerdouchekop. Voor de douche kun je nog handige andere accessoires aanschaffen, zoals douchegordijnen en handige ophangbakjes voor je shampoo en showergel.

Schoonmaaktips

Ga regelmatig met een Swiffer door de badkamer om de vloeren haarvrij te houden. Wist je dat natuurlijke schoonmaakmiddelen ideaal zijn voor de badkamer? Doe een beetje azijn op een doek en wikkel deze om de kraan of douchekop, binnenkort glimt die weer als vanouds! Dit trucje werkt ook voor het putje in de wastafel.

Een douche plaatsen, zelf doen of een vakman inschakelen?

Wanneer je een nieuwe douche hebt gekocht, moet deze natuurlijk nog aangesloten worden. Het vervangen van een slang is een kleine klus, maar een hele douche aansluiten is iets waar je een vakman best bij kunt gebruiken. Online kun je gratis offertes aanvragen en vergelijken, zodat je hier niet te veel voor betaalt.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide