3119
Douchewanden & douchedeuren
Gepubliceerd: 08-02-2013 Laatste update: 28-04-2022

Om te voorkomen dat de hele badkamer tijdens het douchen nat wordt, is een scheidingswand of douchedeur nodig. Deze wanden zijn er in talloze, fraaie variaties. Zeer populair zijn de douchewanden waarbij geen of zo weinig mogelijk profielen worden toegepast.

De meest gevraagde modellen zijn momenteel minimalistisch, tijdloos en eenvoudig in onderhoud. De profielloze douchewanden beschikken over scharnieren in plaats van profielen. Deze wanden worden over het algemeen volledig op maat gemaakt. Schuine wanden, vloeren en opstapjes zijn geen enkel probleem.

De meeste douchewanden worden geleverd in helder veiligheidsglas. Hoe dikker het glas, des te minder kans op breken. Het beste is een dikte van 8 mm. Veel glazen douchewanden kunnen worden voorzien van een coating waardoor kalkaanslag minder kans krijgt. Liever wat meer privacy? Er zijn ook douchewanden met gezandstraalde motieven. Soms is het zelfs mogelijk een eigen ontwerp te laten zandstralen.

Wie zijn douchewanden zo helder en transparant ontwerpt, móet haast wel op de details letten. Artweger bevestigt op een dusdanige manier zijn grepen dat ze lijken te zweven. Dit wordt bereikt door een unieke materialenmix en bijzondere lijmtechniek. De frontgedeeltes van de grepen zijn verchroomd of wit, de binnenzijde is uitgevoerd in anti-slip. Naar keuze kunnen ze in vierkante of rechthoekige vorm worden geleverd.

In navolging op de succesvolle WS Design Badmeubels, kasten en spiegels is er nu een serie douchewanden op de markt gebracht. De wanden zijn vervaardigd van 8mm veiligheidsglas en de bewegende delen van verchroomd messing.

De WS Design Glass serie bestaat uit een vaste wand voor een inloopdouche in vijf maten, een vaste wand met een haaks deel in tien maten en twee hoekcabines bestaand uit een vast deel en een draaideur.

Tevens is er een nisdeur verkrijgbaar die in iedere gewenste maat besteld kan worden.

Deuren met heldere rechte lijnen en meer romantische rond vormgegeven deuren. Voor eenvoudige reiniging zijn de deurelementen naar binnen weg te zwaaien

De ideale douchewand en douchedeur voor elk type badkamer en douche vindt u op warmteservice.nl. Zijwanden, schuifdeuren, klapdeuren enzovoorts; de douchewand die u voor ogen hebt ontbreekt vast niet in ons enorme assortiment.

Een douchewand moet veilig, sterk en duurzaam zijn. En scherp geprijsd! En daarvoor moet u op warmteservice.nl zijn. Want hier bekijkt u enkel betaalbare douchewanden van uitstekende kwaliteit. Hetzelfde geldt overigens voor douchebakken, douchecabines, douchekranen en alles wat u maar nodig hebt voor uw badkamer.

Vlakke, hoekige profielen in hoogglans aluminium geven de draaideurmodellen hun karakteristieke uitstraling. royale oplossingen voor het creëren van een doucheruimte voor de steeds meer gevraagde, barrièrevrije badkamers.

transparante ontwerp. Deze uiterst minimalistische douchewand valt verder op door zijn bescheiden details

optionele behandeling waardoor het vuil zich niet aan de douchewand kan hechten, is de douchewand bijzonder onderhoudsvriendelijk

De douchewandpanelen zijn gemaakt van veiligheidshardglas met een dikte van 8 mm. het creëren van een minimalistische inloopdouche met één of twee ingangen heel eenvoudig.

Voor het creëren van een inloopdouche met een haaks op het vrijstaande paneel gemonteerd retourdeel is Designa - Nexus ontwikkeld. Deze biedt een keuze uit twee breedtematen (300 of 600 mm) voor de retourdelen, met een glasdikte van 10 mm. Veel hardglazen douchewandpanelen zijn standaard voorzien van een coating. Hierdoor spoelen zeep- en kalkresten eenvoudig van het gladde oppervlak. Dit zorgt voor onderhoudsgemak en voor behoud van het fraaie, transparante uiterlijk.

Speelt in op de vraag naar design en betaalbaarheid in de badkamer. Er zijn wanden met opvallend grote profielen.

De wanden zijn in veel ruimtes geschikt. Niet alleen voor een badkamer, maar bijvoorbeeld ook voor de afscheiding van een douchecel in een slaapkamer. Maar dat hoeft niet eens een douches te zijn, maar bijvoorbeeld ook een toilet.” Uitvoeringen
De douchewanden zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar. Natuurlijk in de bekende inloopdouche, maar er is ook een kwartronde variant. Fraai is ook de mogelijkheid om een deur in een wand te monteren. Alle deuren, op het kwartronde model na, openen zowel naar binnen als naar buiten open. Dankzij slimme wandprofielen zijn de douchewanden tot 25 millimeter verstelbaar waardoor montage aan niet geheel loodrechte wanden, die in bestaande woningen vaak voorkomen, geen probleem zijn.

Formaten
De wanden uit de nieuwe Sphinx S44 serie zijn in uiteenlopende maten te krijgen. Opvallend zijn vooral de grote exemplaren waarbij zelfs een wand van 2,10 bij 1,60 meter te krijgen is. Gecombineerd met een zeer ruime douchebak is het mogelijk om de een bad in één keer te vervangen door een grote douche. Overigens zijn de wanden ook geschikt voor een tegelvloer. Hiermee speelt de fabrikant uit Maastricht in op de groeiende vraag naar grote (inloop)douches.

Schoon
Het glas dat is gebruikt voor de nieuwe serie is uitgevoerd met een zogenaamde GlasPlus-coating. Dit maakt het makkelijk schoon te houden. En dat is goed nieuws voor de consument maar ook voor het milieu. Schadelijke schoonmaken middelen zijn namelijk niet nodig, een beetje azijn is voldoende om het glas schoon te maken.

een douchewand waarvan de buitenste profielloze glaspartijen een spiegeleffect genereren. Opperste discretie is dan gewaarborgd. Want van buitenaf zie je slechts het spiegelglas en alleen degene die doucht kijkt dwars door het glas heen.

Aquaconcept had eerder al zijn ‘Flatconcept’ gelanceerd. Hierbij vloeien het glas en de scharnieren tussen de vaststaande en draaiende deurdelen naadloos in elkaar over. ‘Flat’ wijst dus op de verzonken scharnieren in de glaspartij, mogelijk dankzij hightech lasertechnologie.

Bron: Uw badkamer. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide