1650
Grohe

Massages, stomen, kleurentherapie, je zou bijna vergeten dat je onder de douche staat met alle mogelijkheden. Zowel voor nieuwbouw als voor renovatie van de badkamer, de mogelijkheden om de douche mee op te bouwen zijn legio.

Namen we vroeger genoegen met een verkwikkende warme straal, tegenwoordig willen we ons niet alleen verfrissen maar ook lekker ontspannen. Met de nieuwe technieken is alles mogelijk. Sanitairfabrikanten worden steeds innovatiever. In het bijzonder het combineren van zeer uitgebreide douche- en stoomcomponenten is echt iets van deze tijd. Zowel de gesloten cabines als de losse (stoom) douchepanelen blinken uit in veelzijdigheid. Een douchestraal als een verfrissend lentebuitje en massagejets die tegelijkertijd rug en schouders masseren, dat is pure verwennerij. De formule voor meer doucheplezier is eigenlijk simpel: hoe breder de straal, des te meer men geniet van het douchen. Een royale straal en voldoende waterkracht zorgen dan ook voor een goed begin van de dag. Tegenwoordig verenigen de meeste merken meer mogelijkheden in één enkele doucheopstelling. Ook hier is de keuze bepaald groot te noemen. Ook wordt veel meer dan vroeger gelet op uitstraling en comfort. Dus wordt het een strakke inloopdouche of een alles in één-stoomcabine?

Als er één badkamertrend een schoonheidsprijs verdient, dan is het wel de inloopdouche. De glaspanelen zijn direct op de badkamervloer geplaatst. Een zeer lage douchebak of alleen een smalle roestvrijstalen goot in de vloer maakt het plaatje af. Deze combinatie van helder glas en een vlakke vloer garandeert een pure, transparante uitstraling. Met de inloopdouche kun je letterlijk alle kanten op. De losse glaspanelen zijn verkrijgbaar in alle vormen en ze kunnen desgewenst op maat worden gemaakt. Hiermee creëer je een unieke doucheopstelling die naadloos aansluit op de woonstijl en wensen.

hendersmagazinebanner.png

Ook de traditionele douchecabines €Ã¢ï¿½ï¿½ meestal gemaakt van hard glas of acryl met een aluminiumframe €Ã¢ï¿½ï¿½ zijn nog altijd populair. De variatie in dit segment cabines zit m vooral in de kleur en het dessin waarvan de glaspanelen zijn gemaakt. Transparant, mat en al dan niet met structuur. Er zijn nogal wat mogelijkheden. De van oudsher vierkante vorm van de douchecabine is kneedbaar materiaal gebleken in de handen van vormgevers.

Douches in de vorm van een halve cirkel, een smalle rechthoek of zelfs een slakkenhuis zijn allang geen uitzondering meer. Een verbrede rand of een verhoogd hoekgedeelte in de douchebak is overigens uitermate handig als voetensteun of kinderzitje.

Bron: Uw badkamer. 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners