1697
Douche
Gepubliceerd: 07-09-2012 Laatste update: 22-04-2017

Cesana is trendsetter in de cultuur van het douchen en sinds enkele jaren marktleider in douchewanden in de traditionele sanitairmarkt in België. Dit marktleiderschap vloeit voort uit de intensieve analyse van nieuwe marktbehoeftes enerzijds en het streven naar productinnovatie anderzijds. Alle producten worden ontworpen in het onderzoekscentrum van het bedrijf, in samenwerking met prestigieuze, internationale ontwerpers. Een specifieke knowhow door jarenlange ervaring, die zich vertaalt in een ware "wetenschap der water". Daarbij huldigt Cesana een belangrijk basisprincipe: er wordt enkel gewerkt met edele materialen om een maximale duurzaamheid van alle producten te garanderen. Voor deze Italiaanse fabrikant speelt design natuurlijk ook een primordiale rol: zelfs bij standaardproducten zorgt een detail voor een bijzondere toets: handgreep of scharnier vallen op door hun esthetische vormgeving.

De heersende trend van profielloze of semi profielloze douchewanden is ook voor Cesana niet onbekend. Zo bieden de series Tecnostar, Tecnolux en Tecnoslide al enkele jaren een perfecte oplossing voor wie een semi profielloze douchecabine wil. Cesana verliest daarbij echter nooit de essentie van een douchecabine uit het oog, zijnde waterdichtheid en regelbaarheid.

Gloednieuw in het gamma is het totaalconcept Plano, dat in België voor het eerst werd voorgesteld op Interieur 08. Plano is een profielloos doucheconcept dat een stap verder gaat dan de bestaande oplossingen die buiten de traditionele sanitairmarkt worden aangeboden. Cesana is er zich immers sterk van bewust dat ze op die manier kan bijdragen tot het succes van haar partners groothandels & installateurs in de sanitairmarkt.

Uitgangspunt bij de Plano is de op vloerniveau ingewerkte, RVS douchetub (afgewerkt met een uitneembare vlonder in aluminium, kunststof of teak) die steeds toegankelijk is voor visuele controle, in tegenstelling tot de betegelde douchevloer. Deze douchetub kan worden gecombineerd met een vaste glazen wand (Walk-in versie) of met een naar buiten draaiende deur en vaste zijwand (hoekopstelling). Uniek aan dit ontwerp is dat de douchewand gemonteerd wordt in een daartoe voorziene gleuf in de RVS douchetub en dus doorloopt tot onder vloerniveau. Hierdoor wordt 100% waterdichtheid van de wand bekomen. .

Bij de hoekversie is het scharnier van de draaideur +/- 5 cm binnen de cabine gemonteerd waardoor het water dat van de deur afloopt in de douchetub terugvloeit. De extraheldere glaswanden (veiligheidsglas 8 mm voor de deur en 10 mm voor de vaste wand) worden in de douchetub verankerd zonder zichtbare bevestigingpunten en een bovenprofiel in staal verbindt de twee glaswanden. Het bevestigingspunt van de inox stabilisatiestang is volledig geïntegreerd in het glas waardoor een egaal en makkelijk te onderhouden oppervlak bekomen wordt. De hoekversie bestaat in de standaardafmetingen 80 x 80 cm, 80 x 120 cm, 90 x 90 cm, of 90 x 120 cm terwijl de Walk-In versie geschikt is voor grote douchezones : 80 x 160 cm en 90 x 180 cm. De hoogte van deze cabines bedraagt 200 cm.

Cesana brengt met dit concept niet alleen een totaaloplossing die beantwoordt aan de vraag naar een pure vormgeving zonder visuele belemmeringen maar biedt de consument voortaan een waterdichte profielloze cabine zonder instap en met een beperkt onderhoud.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide