1235
Douchetrends
Gepubliceerd: 05-09-2012 Laatste update: 22-04-2017

Wie een moderne, luxe douche aanschaft, waant zich in zijn eigen badkamer letterlijk in een andere wereld. Met één druk op de knop beschikt u over een Turks stoombad of een Finse sauna. Of geniet u meer van een tropische regendouche in combinatie met een oosterse chromotherapie? De mogelijkheden van de nieuwe alles-in-één-douche zijn ongekend. Als u daar niet van in de wolken raakt...

Opstaan is voor de meeste mensen geen pretje. Zeker niet als u weet dat u een drukke, hectische dag te wachten staat. Maar stelt u zich eens voor dat u wakker kunt worden precies zoals u dat wilt. Onder een tropische regenbui bijvoorbeeld. Wie ooit in de tropen zon enerverende bui heeft ervaren weet hoe heerlijk dat aanvoelt. Regendouches kunnen dit weldadige effect nabootsen. In een regendouche zitten douchekoppen die zowel aan de wand als aan het plafond gemonteerd kunnen worden. Een speciaal systeem zorgt ervoor dat de waterstraal verandert in een tropische regenbui. Door piepkleine openingen wordt lucht aangezogen en met het water vermengd. De straal breekt hierdoor in druppels uiteen. U kunt zich dus voorstellen dat hierdoor de druppels veel zachter aanvoelen op uw huid dan de traditionele waterstraal. Om het tropische gevoel helemaal af te maken klinkt er een vrolijk salsamuziekje uit de ingebouwde mp3-speler. En de vaporiseur verstuift de verfrissende geur van exotische bloemen. Kom maar op met die drukke dag.

Huishammam
Misschien vindt u het fijner om na een dag hard werken lekker bij te komen in een Turks stoombad. Als u zich een kwartiertje terugtrekt in deze huishamman heeft dat al een positieve uitwerking op uw gezondheid. Het vermindert spanningen en het verlicht de pijn in botten en spieren. In een iets grotere wellnesscabine kunt u zelfs een Finse sauna laten inbouwen. U kunt lekker uitpuffen op de opklapbare zitbank en genieten van de weldadige warmte. Net als bij professionele saunas kan uw eigen sauna ook een maximumtemperatuur van 90 graden bereiken, het stoombad bereikt een temperatuur van 60 graden.

Kleur je dag
Douchen wordt helemaal een ware belevenis voor body en mind met de zogenoemde chromotherapie. Met het ingebouwde chromosysteem kunt u het douchewater in acht verschillende kleuren verlichten. De gewenste kleur is eenvoudig in te stellen via het bedieningspaneel. De invloed van kleuren en licht is van een veel groter belang dan we ons eigenlijk realiseren. Sommige kleuren activeren ons, sommige kleuren brengen juist rust. U kiest zelf de kleur die u nodig heeft. Of u maakt gebruik van het speciale chromotherapiesysteem die kleuren afwisselt. Daarbij heeft iedere volgorde een specifieke uitwerking op lichaam en geest. Wist u eigenlijk dat chromotherapie in de Oosterse geneeskunst al eeuwenlang gebruikt voor het genezen van verschillende kwalen? En langzaam maar zeker begint chromotherapie ook het Westen te veroveren.

Massage à la minute
Wat zeker wel bij u bekend zal zijn is de therapeutische werking van een massage. Een massage stimuleert de doorbloeding en versnelt daardoor de afvoer van afvalstoffen. Hierdoor vermindert de hoeveelheid stresshormonen (cortisol en adrenaline) in uw bloed en daardoor kan het zenuwstelsel sneller overschakelen op herstelprocessen. Dat heeft overigens niet alleen een positief effect op uw spieren en immuunsysteem, maar ook op uw huid. Massagetechnieken worden in schoonheidssalons steeds vaker gebruikt als wapen tegen huidveroudering. En naast al deze gezondheidseffecten is een massage ook nog eens een heerlijk middel om te ontspannen. Het goede nieuws is: met een hydro-massagesysteem in uw douche kunt u een massage krijgen op ieder gewenst moment. Een massagedouche is niet alleen uitgerust met een hoofdstraal, maar ook met een nekstraal en zogenoemde zijjets. Door de krachtige roterende en pulserende waterstralen worden uw nek en rugspieren losgemaakt. Voor een heerlijk ontspannende massage hoeft u straks nooit meer uw partner lief aan te kijken.

Denk groot!
We horen regelmatig mensen zeggen: zoveel luxe in één cabine, dat zal wel ontzettend veel ruimte innemen. Dat valt echter allemaal reuze mee. De moderne alles-in-één-douches zijn juist opmerkelijk compact. Toch bestaat de kans dat de wellnessdouche niet bij u in de badkamer past. De afmeting van de gemiddelde Nederlandse badkamer is immers niet erg fors. Toch hoeft dat geen enkel probleem te zijn. Wat je steeds meer ziet is dat mensen een zolder of leegstaande slaapkamer omtoveren tot wellnessruimte. Een andere trend is om de badkamer en slaapkamer bij elkaar te trekken. Douchen en slapen in één ruimte met slechts een matglazen wand als scheidingslijn. Met de moderne vochtwerende materialen is dat geen enkele probleem meer. En de ruimte is hierdoor een stuk flexibeler in te delen. Denk dus niet te snel dat de luxe van een wellnessdouche niet voor u is weggelegd.

Bron: Vereniging Comfortabel wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide