2671
Douchen
Gepubliceerd: 21-08-2017 Laatste update: 26-10-2017

Toen Dornbracht 20 jaar geleden de regendouche introduceerde, betekende dat een revolutie op douchegebied. Sindsdien zijn veel badkamers uitgerust met een regendouche – toch is het alleen Dornbracht gelukt om natuurlijke regen perfect na te bootsen. Om het gevoel van een echte regenbui in je eigen badkamer te kunnen ervaren heeft Dornbracht de essentie van een waterdruppel tot in detail onderzocht. Het resultaat zijn

De regendouches en -panelen van Dornbracht hebben een uniek straalbeeld: de fijn aangepaste druppelvormer laat regen ontstaan als in de natuur. Het water valt hier zonder druk en zonder luchtaanvoer naar beneden, zo ontstaan zachte, grote druppels. Gevormd als een omgekeerde parachute, komen de druppels zeer zacht op het lichaam terecht en laten ze het gevoel van echte regen op de huid ontstaan.

douchen-als-in-de-openlucht-02.jpg

Regendouches van Dornbracht
De unieke Dornbracht-regen kan op verschillende manieren worden ervaren. Sinds de introductie van de grote hoofddouches in 1998 heeft Dornbracht zijn portfolio van regendouches continue doorontwikkeld. Innovaties zoals de RainSky (2003) of Sensory Sky (2013) opende nieuwe dimensies, van de Dornbracht-regen te genieten – bijvoorbeeld als multi sensorische, geïnspireerd door weersomstandigheden, water ervaring.

Individuele inrichtingsmogelijkheden
De regendouches van Dornbracht zijn verkrijgbaar voor plafond of wand, in verschillende maten en ook als ronde of rechthoekige modellen. Zo bieden ze voor iedere wens de juiste oplossing: van douchekoppen naar regendouches – waaronder ook een nieuw, rond model met een royale 40 centimeter doorsnede – tot en met luxe regenpanelen. Na de actuele design-refinement zijn alle modellen bijzonder vlak vormgegeven en hebben zo een zeer bescheiden optisch voorkomen. De focus ligt geheel op het natuurlijke regengevoel, dat een zeer bijzondere douche ervaring geeft.

douchen-als-in-de-openlucht-03.jpg

Naar keuze uitgerust met hoofddouche en regengordijn, brengen de regendouches van Dornbracht de regen in al zijn facetten naar de badkamer: als de hoofddouche een weldadige douche op het gezicht, nek en haren laat vallen, omhult de lichaamsdouche alleen de schouders en het bovenlichaam: hoofd en gezicht blijven daarbij droog. Het regengordijn omringt het lichaam in een cirkel en laat de buitenwereld achter de stromende sluier terugtreden.

De besturing kan manueel of met de Smart Tools: via de digitale bedieningselementen kunnen bovendien individuele doucheprogramma’s met één druk op de knop worden afgeroepen. Andere persoonlijke opties kunnen worden gerealiseerd met optionele accessoires zoals zijdouches of een Kneippslang.

Water is niet altijd hetzelfde
Als waterspecialist werkt Dornbracht continue verder aan de verschillende doseringsvormen van het element. Zo vloeit de jarenlange know-how in de ontwikkeling innovatieve straalsoorten, waarmee water zich altijd weer opnieuw laat beleven. Naast de speciale Dornbracht-regen kan het element vele vormen aannemen: soms toont het zich krachtig als bij een waterval of als een krachtige golf, soms als een kristalheldere laminaire straal of in de vorm van de fijnste nevel, soms zacht soms verkwikkend.

De verscheidenheid en virtuositeit van deze verschillende vormen getuigen van de deskundigheid van Dornbracht op het gebied van water Hier beheerst de Premium fabrikant niet alleen de perfecte vorming van het water, maar weet ook hoe dit te gebruiken in termen van voordelen voor de gezondheid. Onlangs heeft Dornbracht met de jets Water Curve en WaterFan een geheel nieuwe vorm van watertoepassing ingevoerd. Met een nieuwe straalsoort, zorgen deze naar keuze voor een doelgerichte massage (“Aquapressur”) in het gebied van de nek, de borstwervels en lendenwervels en dragen zo bij tot de bestrijding en preventie van spanning.

douchen-als-in-de-openlucht-04.jpg

douchen-als-in-de-openlucht-05.jpg

douchen-als-in-de-openlucht-06.jpg

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide