1522
douchekoppen

Het comfort van je douche wordt door de douchekop of het douchepaneel bepaald. De nieuwste XL-douchekoppen bootsen met gemak alle processen uit de natuur na. Watervallen, een tropische moesson of een fluweelzacht lentebuitje, het maakt van douchen een belevenis.

De keuze in verschillende douchekoppen is groot en de formule voor meer doucheplezier is simpel: hoe breder de straal, des te meer je geniet van het douchen. Een royale straal en voldoende waterkracht zorgen dan ook voor een goed begin van de dag. Vaak wordt er bij de inloopdouche gekozen voor een regendouche die in de wand is bevestigd of voor zo’n prachtige brede inbouw plafonddouche. Door de grootte van de douchekop wordt de waterdruk verdeeld en valt het water zacht naar beneden. En door de zeer brede waterstraal, lijkt het alsof je in de warme regen staat. En tegenwoordig kiest men daarbij vaak voor een losse handdouche, zodat je kan douchen zonder je haren nat te maken. Dit alles maakt van je inloopdouche een prachtig en stijlvol plaatje.

Ook de combinatie van lucht en water, ofwel een hydromassagedouche, is helemaal van nu. Uitgebreide douchecabines of losse douchepanelen zijn bovendien uitgerust met een elektronisch bedieningspaneel. Hiermee is op heel eenvoudige wijze het favoriete doucheprogramma te regelen. De wat luxueuzere douchecabines hebben vaak een ingebouwde stoomcomponent. Tegenwoordig worden deze stoom/douchecomponenten ook modulair geleverd waardoor ze naar eigen inzicht in de ruimte kunnen worden geplaatst. Door de warme stoom gaan de poriën open staan en wordt de bloeddoorstroming geactiveerd. Stoom vermindert cellulitis en geeft een gezonde, frisse teint. Bovendien opent stoom de luchtwegen en wordt het immuunsysteem erdoor versterkt. Mensen met astma en bronchitis varen er wel bij. De meeste stoom/douchecombinaties hebben overigens ook een aromadispenser voor het toevoegen van etherische oliën, zoals eucalyptus, lavendel- of bergamotolie. Deze aromatische oliën hebben een heilzaam effect op het complete welbevinden en zijn stemmingsverbeterend. Ook steeds vaker te zien: stoomcabines met kleurentherapie. Dan fungeert uw stoomdouchecabine als een kleurenbad. Bij deze kleurentherapie, ook wel lichttherapie of chromotherapie genoemd, zorgt een apart verlichtingssysteem voor het afwisselen van kleuren in de cabine. De verschillende kleurschakeringen hebben ieder weer een andere uitwerking op het lichaam en geest, van ontspannen tot stimulerend.

Kortom, een douche met louter een warmwaterstraal mag natuurlijk altijd, maar je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het toevoegen om zo een heerlijk moment van ontspanning te ervaren.

Bron: Uw badkamer. 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide