901
Hansgrohe Crometta

Hansgrohe AG presenteert wereldwijd als eerste fabrikant uit de sanitairbranche ecobalansen voor zijn handdouches. De ecobalans vormt de voetafdruk die een product van de productie tot aan de recycling in het milieu achterlaat. Met de publicatie van de effecten op het milieu onderstreept de onderneming zijn duurzaamheidsbeleid.

Verbruik in detail weergegeven
s Werelds eerste ecobalans voor handdouches maakt deel uit van de zogenaamde milieuproductverklaring volgens ISO 14025, die Hansgrohe bij onafhankelijke experts in opdracht heeft gegeven. Hierbij wordt geanalyseerd hoeveel CO2 wordt uitgestoten, de uitwerking op het broeikaseffect en hoeveel energie en water er wordt verbruikt tijdens de gehele levenscyclus van het product.

De series Croma 100 en Crometta 85 zijn geanalyseerd op grondstoffenverbruik en het effect op het broeikaseffect. Rond 2,17 kg CO2 (Crometta) en 2,8 kg CO2 (Croma) werd uitgestoten tijdens het gehele productieproces van de hand-douches. Ter vergelijking: bij het verbranden van slechts één liter benzine komt volgens het centrale Beierse over-heidsorgaan voor milieu al 2,85 kg CO2 vrij. Daarnaast is gekeken naar het energieverbruik; 8,87 kilowatt uur verbruikt de Crometta serie en 11,83 kilowatt uur verbruikt de Croma serie. Het waterverbruik tijdens de gehele levenscyclus van de handdouches komt op 28,6 liter water voor de Croma douches en 24,4 liter voor de Crometta douches. Alle relevante gegevens van grondstoffen- en energiewinning, productie, gebruik en verwijdering zijn hierbij geanalyseerd. Ook met transporten werd rekening gehouden. De analyses zijn uitgevoerd door het instituut Bauen und Umwelt e. V. (Freiburg).

hendersmagazinebanner.png

De bevindingen uit de ecobalans worden gebruikt om de huidige en toekomstige producten en productieprocessen nog duurzamer te maken. Hansgrohe heeft als doel gesteld om in 2014 het waterverbruik van de producten en verbruik in productieprocessen met 10% te verminderen en de CO2 uitstoot met 20%.

Alle informatie uit de ecobalansen wordt beschikbaar gesteld aan architecten en opdrachtgevers, zodat ook zij projecten duurzamer vorm kunnen geven. Tevens ondersteunt de informatie ook de milieubewuste consument en opdrachtgever bij zijn keuzes.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners