1875
Hansacube kranen
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 05-10-2017

Met Hansacube ontwikkelde NOA Design voor Hansa een nieuwe thermostaatserie voor bad en douche die onmiskenbaar verwijst naar architectuur en design. Met zijn ingetogen, rechthoekige vorm geeft Hansacube badkamers een zuivere flair. Met de nieuwe Hansaflow-watervaluitloop plaatst de badmengkraan de verschijningsvorm van het water in het middelpunt van de belangstelling. Hansacube vormt een uitstekende combinatie met de nieuwe mengkranenserie Hansastela.

In de gesloten rechthoekige vorm van Hansacube zijn de bedieningshendel en de baduitloop onopvallend geïntegreerd, zoals in een Zwitsers zakmes. De verticale bedieningshendel voor het openen en sluiten van de kraan vormt de rechterrand van de thermostaat. Met een draaibeweging van max. 90 graden naar voren wordt de kraan geopend. Bij de badmengkraan past ook de uitdraaibare watervaluitloop perfect in de rechthoek. Deze bevindt zich aan de onderrand van de thermostaat en wordt bij gebruik naar voren uitgeklapt. De Hansaflow-uitloop zorgt voor een kenmerkend straalbeeld: geometrisch en toch vrij vloeiend als een moderne waterbron. De badmengkraan is voorzien van een drukknopomstelling, die zich als kleine verchroomde knop linksboven op de thermostaat bevindt. De ronde thermostaatgreep zit zowel bij de bad- als bij de douchekraan aan de voorkant en geeft op een rond afleesvenster de ingestelde temperatuur aan. De bediening en het afleesvenster aan de voorkant bieden het voordeel van een logische, heldere instelling voor gemak in zowel de prive-badkamer als de hotelbadkamer..

Veiligheid en hygiënisch
Bij alle elegantie is ook aan veiligheid en hygiënisch gedacht: een onbedoeld hete straal wordt voorkomen door de vooraf ingestelde temperatuurbegrenzer die bij een watertemperatuur van 38 graden Celsius blokkeert. Om deze blokkering uit te schakelen, moet men bewust een kleine knop op de thermostaatgreep indrukken. Niet alleen het water, ook het kraanoppervlak kan hoge temperaturen bereiken. Om dit te vermijden, is Hansacube door een geïntegreerd kunststof ommanteling veilig geisoleerd. Voor thermische desinfectie, zoals bijvoorbeeld voorgeschreven in openbare sanitaire ruimten, biedt Hansacube een legionella-spoelset..

Assortiment
Tot het Hansacube-assortiment behoren twee uitvoeringen van de douchethermostaat: met normale afvoer naar onder of met afvoer naar boven voor rechtstreekse aansluiting van het Hansajet-douchesysteem. De badthermostaat met watervaluitloop en drukknopomstelling completeert het productprogramma.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide