1666
Raindance Air
Gepubliceerd: 01-12-2012 Laatste update: 22-04-2017

Groots douchen is de trend. Met een krappe douchecabine wordt in de moderne badkamer geen genoegen genomen. De doucheruimte moet royale ruimte bieden. De douche wordt dan ook groot, groter en grootst. Onder de nieuwe introducties zien we forse exemplaren van XXL-formaat, waarvoor de aanduiding douchecabine eigenlijk niet langer van toepassing is. De douchecabine wordt met een douchekamer.

De Italiaanse fabrikant Kos was een van de trendsetters voor het XXL-douchen. De megagrote douche Floor heeft een formaat van maar liefst 110 x 160 cm. Steeds meer fabrikanten komen met extra grote douchewanden en douchebakken. Ook zijn flexibele douchewandsystemen in opkomst, waarmee eenvoudig een royale doucheruimte naar wens te cre�«ren is.

Deur- en bakloos
Overigens lijkt het erop dat de douchebak zelf in onmin is geraakt. Een inloopdouche, waarbij de douchewand direct op de tegelvloer wordt geplaatst is in. Ook het gebruik van een deur in de douchewand is onder het designminnend geen eerste optie. Liever wordt een open inloopdouche gecre�«erd met losse zijpanelen. Het design van de megagrote douches is strak, minimalistisch en transparant. Want de XXL doucheruimte mag niet massaal ogen in de badkamer.

Ook de inloopdouche met een labyrinttoegang is populair. Zon douchewand biedt een douchezone en een droogzone en heeft een zwierige vorm met ronde, in elkaar overlopende vormen. Maar ook hier geldt dat het geheel transparant moet ogen.

Bescheiden uitstraling
Kortom, de doucheruimte anno 2005 biedt megagroot douchecomfort, maar is qua uitstraling uiterst bescheiden; zonder profielen (of met hyperslanke profielen) en uitgevoerd in helder glas.

Douchekoppen
Ruimtelijk douchen vraagt natuurlijk ook om forse douchekoppen. De hedendaagse hoofd- en handdouches passen zich dan ook prima aan, aan de vraag naar royaal douchegenot. De trend van de schotelgrote, platte hoofddouches en handdouches zet door. Maar we zien ook regenhemels verschijnen, die het douchewater uit een strak - in het plafond ingebouwd - paneel laten verschijnen. Bijzonder is de nieuwe ShowerArc van Hansgrohe. Tussen twee wanden wordt een doucheboog bevestigd, met een forse Raindance Air hoofddouche op het hoogste punt en zijdouches.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide