1668
Sunshower
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 07-04-2022

Douchen is niet meer wat het geweest is. En dat bedoelen we in positieve zin. Vroeger namen we genoegen met een verkwikkende douche onder een aangename warme straal. Maar tegenwoordig willen we ons naast verfrissen ook lekker ontspannen onder de douche. En waarom ook niet? Met de nieuwe techniek is er immers van alles mogelijk. Neem de massagedouche, de regendouche, of de sunshower. Bent u klaar voor het nieuwe douchen?

Opstaan is voor de meeste mensen geen pretje. Zeker niet als u weet dat u een drukke, hectische dag te wachten staat. Maar dat alles wordt een stuk aangenamer als u de dag begint met een weldadige massage. Die massage krijgt u niet van uw partner, niet van de masseur, maar gewoon onder de douche. Een massagedouche is niet alleen uitgerust met een hoofdstraal, maar ook met een nekstraal en zogenoemde zij-jets. Door de roterende en pulserende waterstralen worden uw spieren losgemaakt. U raakt volledig ontspannen en dat bevordert de bloedsomloop. U bent helemaal klaar voor een nieuwe dag.

Zomerse regenbui
Misschien sluit u de dag liever af met een tropische regenbui? Ook dat is mogelijk. Regendouches kunnen dit enerverende effect namelijk nabootsen. In een regendouche zitten douchekoppen die zowel aan de wand als aan het plafond gemonteerd kunnen worden. Een speciaal systeem zorgt ervoor dat de waterstraal verandert in een tropische regenbui. Door piepkleine openingen wordt lucht aangezogen en met het water vermengd. De straal breekt hierdoor in druppels uiteen. Gemiddeld wordt drie liter lucht, vermengd met �©�©n liter water. U kunt zich dus voorstellen dat hierdoor de druppels veel zachter aanvoelen op uw huid dan de traditionele waterstraal. Sommige regendouches hebben ook een mistfunctie. Als u zich een kwartiertje terugtrekt in deze mist heeft dat al een positieve uitwerking op uw gezondheid. Het vermindert spanningen en het verlicht de pijn in botten en spieren. Bovendien stoomt u alle stress van zich af. Ditzelfde effect heeft u overigens met een stoomcabine. Uw douche verandert binnen no time in een Turks stoombad. De helende werking van deze oosterse manieren van baden kennen de meeste mensen wel uit een welness- of saunacomplex.

Lekker kleurtje
Helemaal luxe is de sunshower. Dat is een douche met ingebouwde UV-lampen, waardoor u tijdens het douchen een mooi bruin kleurtje krijgt. Deze ingebouwde lampen besparen u niet alleen tijd - douchen en zonnen tegelijk - maar ook nog een hoop ruimte. De zonnebank kunt u immers verkopen. De combinatie van water en UV zorgt bovendien voor een effectief bruiningseffect. En een speciaal filter beschermt uw huid tegen vroegtijdig ouder worden.�  Lekker bijkleuren onder de douche kan ook op een heel andere manier. Namelijk met een chromosysteem. Hiermee kunt u het douchewater in acht verschillende kleuren verlichten. De gewenste kleur is eenvoudig in te stellen via het bedieningspaneel. De invloed van kleuren en licht is van een veel groter belang dan we ons eigenlijk realiseren. Sommige kleuren actieveren ons, sommige kleuren brengen juist rust. U kiest zelf de kleur die u nodig heeft. Of u maakt gebruik van het speciale chromotherapiesysteem die kleuren afwisselt. Daarbij heeft iedere volgorde een specifieke uitwerking op lichaam en geest.

In de spotlights
De techniek gaat met sprongen vooruit, maar dat geldt zeker ook voor het design van doucheruimtes. Vroeger werd daar nauwelijks aandacht aan geschonken, maar die tijden zijn voorbij. De moderne douchecabine kenmerkt zich door grote, heldere, glazen panelen, waardoor de betegelde achterwanden zichtbaar blijven. Bovendien zorgen deze glazen panelen voor een ruimtelijk gevoel in de badkamer. Een opkomende trend is overigens om de binnenkant van de douche met speciaal waterafstotend hout af te werken. Dit geeft een oosters en rustgevend effect. De kranen, douchekoppen en bedieningspanelen zijn veelal verchroomd en hebben een strak en minimalistisch ontwerp. De met ledverlichting verlichte tiptoetsen geven het geheel een moderne uitstraling. Over verlichting gesproken: steeds vaker zie je ook een complete en uitgekiende verlichtingsmodule in het plafond, waardoor uw douche letterlijk in de spotlights komt te staan.

En dan dit nog
Naast deze bovenstaande luxe douchesystemen zijn er ook nog allerlei extras in uw douchecabine in te bouwen, waarmee u het doucheplezier nog meer kunt vergroten. Zo kunt u kiezen voor een uitschuifbare douche op schouderhoogte. Daarmee kunt u de luxe ervaren van douchen zonder dat uw haren nat worden. Ook handig: een uitklapbaar voetensteuntje dat de verzorging van uw voeten vergemakkelijkt. Om tijdens het douchen helemaal in de juiste stemming te raken kan in sommige douches een zogenoemde vaporiseur worden ingebouwd. Vul deze geurverstuiver met lavendel, lindebloesem of welke geur dan ook, en het geursysteem verdeelt het aroma gelijkmatig over de hele douchebeurt. En wat dacht u tot slot van een ingebouwde MP3-speler is het bedieningspaneel? Zo kunt u naar hartelust meezingen met uw favoriete hits. Want wat maakt je vrolijker dan zingen onder de douche?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide