1286
Dornbracht Performing Shower
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 07-09-2017

Met Performing Shower presenteert Dornbracht de nieuwe generatie regendouches. Alle noviteiten op het gebied van douchen zijn samengevat onder de naam Performing Shower. De nieuwe programmatuur staat voor de deskundigheid van Dornbracht op het gebied van water en douchetechniek en onderscheidt zich door de uiteenlopende manieren waarop het water uit de waterpunten stroomt. De ruime keuze aan producten reikt van regendouches en handdouches tot nieuwe Balance Modules.

De nieuwe regendouches
Dornbracht biedt ondertussen vier verschillende regendouches aan. De ronde regendouches zijn naar keuze met een diameter van 220 mm of 300 mm verkrijgbaar. Eveneens nieuw in het productprogramma is de hoekige variant in de afmeting 300 x 240 mm. Het water stroomt bij de regendouches zonder druk, dus alleen door middel van de zwaartekracht, naar beneden.

Om het gevoel van een regenbui zo goed mogelijk na te bootsen, maakt Dornbracht gebruik van straalmatten die het water gelijkmatig verdelen. Doorstroombegrenzers beperken de doorstroomhoeveelheid bij het hoekige en ronde 300 mm model tot 14 liter per minuut en bij de ronde 220 mm regendouche tot 12 liter per minuut. Natuurlijk is ook het design hierop perfect afgestemd: ronde rozetten en douchearmen vullen de ronde modellen aan en voor de hoekige modellen zijn er bijpassende hoekige rozetten en douchearmen. Het minimalistische design wordt bepaald door de subtiele, precieze rondingen. De montage werd door de toepassing van een kogelgewricht vereenvoudigd, waarmee men ook de douchekop kan uitlijnen. Alle modellen zijn voorzien van het beproefde antikalksysteem. De ronde regendouches met een diameter van 220 mm en 300 mm zijn al in chroom leverbaar. Alle andere varianten zijn vanaf herfst 2011 verkrijgbaar.

Drievoudig verstelbare handdouches
De optimale aanvulling op de regendouches biedt de nieuwste generatie handdouches met drievoudig verstelbare straal (royale normale straal, zachte softstraal en pulserende massagestraal). Alle handdouches zijn reeds leverbaar.

De nieuwe Balance Modules JustRain, WaterSheet en WaterBar Sinds enige tijd biedt Dornbracht ook een JustRain voor wandmontage aan. Bij de nieuwe WaterSheet is de sprong vergroot van 120 mm naar 150 mm. Tegelijkertijd is er een kunststof inzetstuk geïntegreerd wat een optimale doorstroming mogelijk maakt en het "terugtrekken" van het water aan het waterpunt beperkt. Ook kalkaanslag kan nu nog beter verwijderd worden. Geheel nieuw is de extra brede zijdouche WaterBar (240 x 60mm) die met name voor de onder- en bovenrug is bedoeld. WaterSheet en WaterBar zijn per direct leverbaar in de uitvoeringen chroom en platina mat.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide