1880
Douchetrends
Gepubliceerd: 05-09-2012 Laatste update: 17-10-2017

De douche daar begint het allemaal mee. Een verkwikkende douche - en dan natuurlijk wel eentje met een royale straal en voldoende waterkracht - is altijd een goed begin van de dag. Tegenwoordig verenigen de meeste merken meer mogelijkheden in één enkele doucheopstelling. U raadt het al: Ook hier is de keuze bepaalt groot te noemen. Wordt het zon mooie strakke inloopdouche of loopt u warm voor een alles ineen stoom/douchecabine?

Alles ineen
Het uitgangspunt dat een schoon gevoel begint met een frisse douche, daagt sanitairfabrikanten uit om innovatief te zijn. In het bijzonder het combineren van zeer uitgebreide douche- en stoomcomponenten is echt iets van deze tijd. Zowel de gesloten cabines als de losse (stoom) douchepanelen blinken uit in veelzijdigheid. Een douchestraal als een verfrissend lentebuitje en massagejets die tegelijkertijd uw rug en schouders masseren, dat is pure verwennerij.

Douchecabine
De traditionele douchecabines - meestal gemaakt van hard glas of acryl met een aluminiumframe - zijn nog altijd populair. De variatie in dit segment cabines zit m vooral in de kleur en het dessin waarvan de glaspanelen zijn gemaakt. Transparant, mat en al dan niet met structuur. Er zijn nogal wat mogelijkheden. De van oudsher vierkante vorm van de douchecabine is kneedbaar materiaal gebleken in de handen van vormgevers. Douches in de vorm van een halve cirkel, een smalle rechthoek of zelfs een slakkenhuis zijn allang geen uitzondering meer. Een verbrede rand of een verhoogd hoekgedeelte in de douchebak zijn overigens uitermate handig als voetensteun of kinderzitje.

Schoonheidsprijs
Als er een badkamertrend een schoonheidsprijs verdient, dan is het wel de inloopdouche. De glaspanelen zijn direct op de badkamervloer geplaatst. Een zeer lage douchebak of alleen een smalle roestvrijstalen goot in de vloer maakt het plaatje af. Deze combinatie van helder glas en een vlakke vloer garandeert een pure, transparante uitstraling. Met de inloopdouche kunt u letterlijk alle kanten op. De losse glaspanelen zijn verkrijgbaar in alle vormen en ze kunnen desgewenst op maat worden gemaakt. Hiermee creëert u een unieke doucheopstelling die naadloos aansluit op uw stijl en wensen. De sky is the limit!

Regendans
Grote douchekoppen bootsen met gemak processen uit de natuur na. Een waterval of een zacht lentebuitje bijvoorbeeld. De douchekop doet het werk. Ook de combinatie van lucht en water, of te wel een hydromassagedouche is helemaal van nu. Uitgebreide douchecabines of losse douchepanelen - zijn bovendien uitgerust met een elektronisch bedieningspaneel. Hiermee kunt u op heel eenvoudige wijze uw favoriete doucheprogramma regelen.

Stoomcomponent
De wat luxere douchecabines hebben vaak een ingebouwde stoomcomponent. Tegenwoordig worden deze stoom/douchecomponenten ook al los (stand-alone) geleverd waardoor ze naar eigen inzicht in de ruimte geplaatst kunnen worden. Door de warme stoom gaan de poriën open staan en wordt de bloeddoorstroming geactiveerd. Stoom vermindert cellulitis en geeft een gezonde, frisse teint. Bovendien opent stoom de luchtwegen en wordt het immuunsysteem erdoor versterkt. Mensen met Astma en bronchitis varen er wel bij. De meeste stoom/douchecombinaties hebben overigens ook een aromadispenser voor het toevoegen van etherische oliën, zoals eucalyptus, lavendel- of bergamotolie. Deze aromatische oliën hebben een heilzaam effect op het complete welbevinden en zijn stemmingsverbeterend.

Milieutip: Een waterbesparende douchekop laat minder water door dan een normale douchekop. In plaats van bijvoorbeeld 10 liter water stroomt er 5,5 liter door. Per minuut douchen wordt 4,5 liter water bespaard! Het douchecomfort lijdt er meestal niet onder. Bij sommige types wordt het water verdeeld in fijne druppels, zodat het lijkt alsof er evenveel water uit de douche komt.

Tips:
Kies voor minimaal 6 mm dik veiligheidsglas; het glas ziet er robuust uit, de breekkans is minimaal en mocht dit dan toch gebeuren dan breekt het glas in duizenden stukjes, waardoor de kans op ernstige verwondingen aanzienlijk wordt verminderd.

Kies voor een douche op maat als u niet al teveel ruimte heeft. Met behulp van makkelijk te monteren, op maat gemaakte douchepanelen kunt u de opstelling zo breed of smal maken als u zelf wilt.

Kies voor een bad/douchecombinatie als u weinig ruimte heeft en u naast het gemak van een snelle douche, ook de luxe van een ligbad wenst.

Bron: Uw badkamer

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide