2565
AquamoonATT: de multisensorische douche-ervaring
Gepubliceerd: 30-04-2019 Laatste update: 07-11-2023

Een waterbeleving, die alle zintuigen raakt: dat is AquamoonATT. Aquamoon is een multisensorische douche, waarbij water optisch vanuit – een op de maan geïnspireerde – koepel naar beneden stroomt. De nieuwe AquamoonATT combineert esthetische architectuur en minimalistisch design met een innovatief bedieningscomfort van de volgende generatie.

AquamoonATT biedt namelijk unieke Signature Treatments. Het touch display aanraken is genoeg om een unieke choreografie van water, straaltypes, lichtstemming en geur te beleven. Water heeft bij AquamoonATT  niet alleen effect op ons lichaam, de sensationele Signature Treatments bieden ook een unieke mentale ervaring. De multisensorische douche is Dornbrachts antwoord op het toenemende verlangen naar totale well-being.

AquamoonATT als antwoord op het streven naar totale well-being
AquamoonATT tilt de Healthness-gedachte van het LifeSpa-concept van Dornbracht naar een hoger plan. Het effect van water op het lichaam wordt met de multisensorische douche uitgebreid met een buitengewone mentale ervaring. Andreas Dornbracht, directeur-aandeelhouder van Dornbracht: “AquamoonATT is ons antwoord op het groeiende verlangen naar een betere balans en meer levensenergie. Want in tijden van versnelling, digitalisering en verandering worden de dagelijkse eisen aan de mens steeds hoger. Tegen deze achtergrond wordt het behoud van de eigen gezondheid steeds belangrijker, niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal. De badkamer biedt hierbij ruimte voor de ontwikkeling van een persoonlijke gezondheidsaanpak.”
Designer Michael Neumayr is ervan overtuigd: “We hebben behoefte aan een eigen plek waar we ons terug kunnen trekken en momenten van geluk kunnen ervaren. Het harmonieuze samenspel van water, licht en geur zorgt voor dit gevoel van geluk, waarbij we ontspanning en geborgenheid met alle zintuigen ervaren en nieuwe energie opdoen.”

Soothe, Nurture, Empower: de Signature Treatments van AquamoonATT
AquamoonATT beschikt over vier straaltypes: Aqua Circle en Tempest zorgen voor een gevoel van natuurlijke regen, Queen’s Collar bootst het beleven van een echte waterval na en de vierde – optionele straalsoort – Embrace hult het lichaam volledig in water. Alleen het hoofd blijft vrij, zodat er vrij geademd kan worden. In combinatie met licht en geur worden deze vier straaltypes verbonden tot unieke waterchoreografieën; de Signature Treatments.

Een overzicht van de Signature Treatments van AquamoonATT:

Soothe
Net als bij een tropische regenbui vallen bij deze choreografie dikke, zachte waterdruppels op het lichaam en kalmeren de geest. Intens blauw en violet licht roept de sfeer op van een stralend heldere ochtend, gecombineerd met de sensuele geur van mediterrane citrusbloesems. De warmte van het water brengt het lichaam in een weldadige, bijna meditatieve staat.
Straaltypes: Tempest, Aqua Circle.

Nurture
Begeleid door het rustgevende blauw van de oceaan en het krachtige groen van het regenwoud omringt een gordijn van waterdruppels het lichaam. In het ritme van de ademhaling opent en sluit het watergordijn, valt het water afwisselend als een zachte trechter masserend op de schouders en vormt dan weer een bundel stralen. Vervuld van een intens gevoel van gelukzaligheid worden lichaam en geest gesterkt.
Straaltypes: Tempest, Aqua Circle, Queen’s Collar.

Empower 
Gedompeld in stralend oranje en violet licht wordt het lichaam gestimuleerd door druppels van verschillende sterkte en temperatuur. Stimulerende temperatuurwisselingen – een combinatie van een helder, koud waterfront met een verwarmende waterval in de nek én een ijskoude begieting met een warme waterval op het lichaam – aangevuld met kruidige geuren van mandarijn en rozenhout, hebben een activerend effect op de zintuigen. Straaltypes: Tempest, Aqua Circle, Queen’s Collar, Embrace (optioneel).

Minimalistische vormgeving voor een totale ervaring van de ruimte
Centraal element van AquamoonATT is een in het plafond ingebouwde koepel, die bijna onzichtbaar één wordt met het interieur van de badkamer of de spa. Een blik in de koepel zorgt voor een speciaal diepte-effect: een verborgen lichtstrip binnenin de koepel zorgt voor een zacht licht, geïnspireerd op het maanlicht, en wekt een gevoel van oneindigheid op. De innovatie is met reeds twee bekende designprijzen onderscheiden: Aquamoon won onlangs de Good Design Award en de Best of the Year Award van het Amerikaanse magazine Interior Design.

Slimme technologie voor individuele meerwaarde
Dankzij een open IP-gebaseerde interface kan AquamoonATT geïntegreerd worden in andere digitale netwerken. Zo kan de douche-ervaring worden uitgebreid met bijvoorbeeld de favoriete muziek van de gebruiker of andere persoonlijke voorkeuren voor lichtinstellingen.

Smart Water-app
Dornbracht biedt ook de Smart Water-app. Hiermee kunnen onder andere extra Signature Treatments worden opgeroepen. Deze kunnen comfortabel via de app worden bediend of deze kunnen direct gedownload worden naar de Smart Tools.

AquamoonATT is gebaseerd op de door Dornbracht ontwikkelde Ambiance Tuning Technique, afgekort ATT. Via de intuïtieve bediening met de digitale Smart Tools maakt deze techniek het oproepen mogelijk van volledig automatische licht- en waterchoreografieën.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide