1114
20% van de Nederlanders zingt onder de douche

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders méér doen onder de douche dan alleen zichzelf wassen. Eenvijfde van de Nederlanders zingt graag tijdens het nemen van een douche en 14% heeft er seks. Een ruime derde van die laatste groep (36%) doet dit maandelijks. Daarnaast zegt 21% van de Nederlanders onder de douche te plassen. Dit doen mannen opvallend meer (71%) dan vrouwen (63%).

Het onderzoek laat zien wat mensen allemaal doen terwijl ze onder de douche staan. Op de vraag 'Wat doe je weleens terwijl je aan het douchen bent, naast jezelf wassen?' staat met stip op één dat mensen alvast in hun hoofd de dag doornemen. Op de tweede plek komt de douche schoonmaken en op de derde plek scheren. Opvallend is dat 23% naar muziek luistert, maar dat slechts 4% er ook daadwerkelijk danst.

Nederlandse douchegewoonten
De overgrote meerderheid van de Nederlanders (89%) verkiest het nemen van een douche boven badderen. Bijna de helft (43%) doucht elke dag minimaal één keer. 6% geeft aan slechts een keer per week onder de straal te stappen. Ook neemt ruim een kwart van de Nederlanders hun tijd. 27% van de Nederlanders doucht langer dan 10 minuten. Dit zijn iets meer vrouwen (28%) dan mannen (25%). In de leeftijdscategorie 18 tot 25 jaar doucht men het langst; 54% is niet na 10 minuten klaar. De 65-plussers zijn het snelst: slechts 9% doucht langer dan 10 minuten. 

's Avonds sneller dan 's ochtends
63% van de ondervraagden doucht graag in de ochtend, 10% in de middag en 53% in de avond. Bij deze vraag waren er meerdere antwoorden mogelijk. Het minst populair is de nacht, slechts 2% kiest daarvoor. 78% van de Nederlanders heeft 's ochtends naast het douchen maximaal 10 minuten nodig in de badkamer. Mannen zijn ook hierin net wat sneller dan de vrouwen: 86% van de mannen staat 's ochtends minder dan 10 minuten voor de spiegel, voor de vrouwen ligt dat percentage lager, op 71%. In de avond, als we snel weer ons bed in willen, zijn we eerder klaar in de badkamer. 83% van de ondervraagden brengt 's avonds minder dan 10 minuten door voor de spiegel. Bij mannen is dit 88% en bij vrouwen 79%.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners