Een hedendaagse badkamer toont een variatie aan materialen, kleuren, structuren en afwerkingen. Glanzend chroom wordt steeds vaker vervangen door nieuwe - vaak metallic - kleuren in een glanzende of matte afwerking. Inspelend op deze ontwikkeling breidt Geberit haar assortiment CleanLine douchevloergoten uit met de nieuwe CleanLine80. Dit model is zowel qua design als techniek verbeterd en het kleurenpalet valt direct op: er kan nu - naast rvs - ook gekozen worden uit de nieuwe metallic kleuren champagne en zwartchroom.

Duravit presenteert de nieuwe douchebakkenserie Tempano — naadloos, comfortabel en in een puristisch design, perfect afgestemd op het hedendaagse badkamerontwerp.

Douchen is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse verzorging. Als je ouder wordt of last hebt van een blessure of ziekte, is het helaas niet vanzelfsprekend dat je nog gemakkelijk in je eigen badkamer kunt douchen. Dat kan ook een andere, tijdelijke reden hebben, zoals een verhuizing of verbouwing. Gelukkig is er een hele handige oplossing voor zulke doucheproblemen: de mobiele douchecabine. Benieuwd waarom zo’n mobiele douchecabine dan zo handig is? Dat leggen we je uit in dit artikel.

Dornbracht heeft tijdens de Monaco Yacht Show 's werelds meest exclusieve douche-ervaring gelanceerd: De AquamoonATT - Delight Edition. Beperkt tot 25 stuks wereldwijd, biedt deze speciale editie drie Signature Treatments die hydrotherapie, aromatherapie en kleurentherapie met elkaar combineert. Het resultaat is een unieke, nooit eerder ervaren, waterbeleving. AquamoonATT – Delight Edition is het resultaat van een samenwerking tussen Dornbracht en de verlichtingsspecialisten van Volatiles.

Een waterbeleving, die alle zintuigen raakt: dat is AquamoonATT. Aquamoon is een multisensorische douche, waarbij water optisch vanuit – een op de maan geïnspireerde – koepel naar beneden stroomt. De nieuwe AquamoonATT combineert esthetische architectuur en minimalistisch design met een innovatief bedieningscomfort van de volgende generatie.

Contour douches hebben een raamprofiel dat tot maar liefst 50% smaller is dan bij soortgelijke douches. Zo is Contour erg stabiel en tegelijkertijd strak en modern. De deuren zijn uitgevoerd met een unieke design greep met een afwerking die het oog streelt en tot aanraken uitnodigt. Contour is verkrijgbaar in robuust geborsteld RVS afwerking en in stoer matzwart. Contour douches zijn echte eye catchers in de badkamer.

We staan er allemaal minstens 1x per dag onder, de douche. De een vind het lekker om in de ochtend te douchen, om lekker wakker te worden en fris en fruitig op het werk te verschijnen. De ander doucht het liefst 's avonds de dag van zich af. En dan zijn er natuurlijk ook mensen die meer dan 1x per dag douchen, bijvoorbeeld na een uurtje intensief sporten of gewoon omdat in de ochtend en in de avond douchen een fijn ritueel is. Wanneer en hoe vaak je ook doucht, vandaag de dag kun je van douchen een optimale wellness beleving maken. Wat is er allemaal te doen op het gebied van de douche anno 2018?

Vloergelijk en drempelvrij douchen biedt meer comfort, is veiliger en ideaal voor mensen die minder goed ter been zijn. Maar een oogstrelend design is zeker zo belangrijk, evenals hygiëne en eenvoudige reiniging. Er is één fabrikant die alle aspecten perfect heeft samengebracht: Bette.

Hoe mooi oogt het, als de vloer van je esthetische inloopdouche geheel doorloopt en visueel niet onderbroken wordt door een douchegoot? Met de nieuwe betegelbare douchevloergoot CleanLine van Geberit kan dit nu. De afdekplaat van de vloergoot is in te leggen met de vloertegel, waardoor de waterafvoer opgaat in de tegelvloer en het water vrijwel onzichtbaar verdwijnt. De CleanLine douchevloergoot is bovendien eenvoudig schoon te maken.
In 2015 introduceerde Geberit de douchevloergoot CleanLine in roestvaststaal. Deze douchevloergoot is in alle opzichten innovatief. De platte sifon heeft een hoge water afvoercapaciteit, is eenvoudig op maat te zagen om zo te voldoen aan de afmetingen van de douchevloer, is in een handomdraai schoon te maken en heeft een unieke - in de fabriek aangebrachte - afdichtingsfolie om het risico op lekkage tot een minimum te beperken. Een fijne gedachte. Dankzij de nieuwe betegelbare afdekplaat kan nu ook aan de wens voldaan worden om een douchevloervloer te realiseren met een vrijwel onzichtbare waterafvoer.