2388
Douchegoten
Gepubliceerd: 15-01-2013 Laatste update: 06-06-2023

De douchegoten om het douchewater in de badkamer af te voeren zijn tegenwoordig oogstrelende oplossingen voor alle soorten douchevloeren. Van lange roosters van roestvrijstaal tot onzichtbare tegelputten en goten, het zijn allemaal stijlvolle oplossingen om het water weg te laten lopen in de vloer.

Verschillende soorten douchegoten. Het aloude doucheputje heeft concurrentie gekregen van de lange roestvrijstalen douchegoot die over de volle breedte wordt geplaatst, waardoor het douchewater geen kans krijgt de badkamer in te lopen. En met de populariteit van de inloopdouche winnen de onzichtbare tegelputten en goten ook snel terrein. Het zijn prachtige, bijna onzichtbare, esthetische oplossingen. De afvoer wordt in de tegel-, terrazzo, natuursteen of gietvloer weggewerkt waardoor de onderliggende goot van roestvrij staal niet te zien is. Er blijft alleen een smalle voeg zichtbaar. Een meer dan stijlvolle afwerking van je badkamer. Afvoergoten voor inloopdouches Tegenwoordig zijn inloopdouches enorm populair, maar de waterafvoer in de vloer kan een visueel storend element zijn.

De huidige douchegoten kunnen de badkamer verlossen van afscheidingen, zoals douchewanden en cabines, en maken een mooie vloerafwerking mogelijk. Ze maken van de badkamer een echte leefruimte. Als de douchegoot aan de voorkant van de doucheruimte wordt geplaatst, fungeert deze als waterkering met behoud van een drempelloze toegang. En er zijn nu ook innovatieve elementen die de afvoer in de wand kunnen installeren. Ook de wandafvoer is een perfecte oplossing en geeft je douche een luxe uitstraling. Nieuwste van het nieuwste is de “badmat”, die in de vloer integreert. Onder de geïntegreerde “mat” AFMAKEN bevindt Nooit meer losse en natte badmatten op je vloer.

Vieze luchtjes
Wanneer het water door die esthetisch fraaie douchegoot of tegelbak is gelopen, zie je niet meer wat er verder gebeurd. In elke douchegoot of tegelput is tegenwoordig een reukslot aanwezig zodat er geen vieze rioollucht de badkamer inkomt. De huidige goten garanderen een optimale doorstroming en zijn makkelijk schoon te maken.

Tip

Genieten van de luxe van rijkelijk stromend water in je badkamer met een regendouche of waterval, het kan allemaal. Maar let hierbij op de afvoercapaciteit. Er zijn douchegoten met enorm hoge afvoercapaciteit die zeer geschikt zijn voor regendouches, zodat er geen overstromingsgevaar is.

Bron: Uw badkamer.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide