1242
Douche trends
Gepubliceerd: 15-01-2013 Laatste update: 06-06-2023

Alles wat te maken heeft met douchen, zoals de douchekoppen, afvoergoten, douchebakken en douchewanden, wordt jaarlijks aangepast en verbeterd. Want douchen is niet alleen verfrissend, het is ook heerlijk om te ontspannen. En met de nieuwe technieken is werkelijk alles mogelijk.

Sanitairfabrikanten worden steeds innovatiever. In het bijzonder het combineren van zeer uitgebreide douche- en stoomcomponenten is echt iets van deze tijd. Zowel de gesloten cabines als de losse (stoom) douchepanelen blinken uit in veelzijdigheid. Een douchestraal als een verfrissend lentebuitje en massagejets die tegelijkertijd rug en schouders masseren, dat is pure verwennerij. De formule voor meer doucheplezier is eigenlijk simpel: hoe breder de straal, des te meer men geniet van het douchen. Een royale straal en voldoende waterkracht zorgen dan ook voor een goed begin van de dag. Tegenwoordig verenigen de meeste merken meer mogelijkheden in één enkele doucheopstelling. En de keuze is enorm. Ook wordt veel meer dan vroeger gelet op uitstraling en comfort. Dus wordt het een strakke inloopdouche of een alles in één-stoomcabine?

Als er één badkamertrend een schoonheidsprijs verdient, dan is het wel de inloopdouche. De glaspanelen zijn direct op de badkamervloer geplaatst. Een zeer lage douchebak of alleen een smalle roestvrijstalen goot in de vloer maakt het plaatje af. Deze combinatie van helder glas en een vlakke vloer garandeert een pure, transparante uitstraling. Met de inloopdouche kun je letterlijk alle kanten op. De losse glaspanelen zijn verkrijgbaar in alle vormen en ze kunnen desgewenst op maat worden gemaakt. Hiermee creëer je een unieke doucheopstelling die naadloos aansluit op de woonstijl en wensen.

Ook de traditionele douchecabines – meestal gemaakt van hard glas of acryl met een aluminiumframe – zijn nog altijd populair. De variatie in dit segment cabines zit 'm vooral in de kleur en het dessin waarvan de glaspanelen zijn gemaakt. Transparant, mat en al dan niet met structuur. Er zijn nogal wat mogelijkheden. De van oudsher vierkante vorm van de douchecabine is 'kneedbaar' materiaal gebleken in de handen van vormgevers. Douches in de vorm van een halve cirkel, een smalle rechthoek of zelfs een slakkenhuis zijn allang geen uitzondering meer. Een verbrede rand of een verhoogd hoekgedeelte in de douchebak is overigens uitermate handig als voetensteun of kinderzitje.

Welke variatie het ook wordt, het echte comfort wordt natuurlijk door de douchekop of het douchepaneel bepaald. De nieuwste XL-douchekoppen bootsen met gemak alle processen uit de natuur na, denk aan een heuse waterval of tropische moesson of een fluweelzacht lentebuitje. Ook de combinatie van lucht en water, ofwel een hydromassagedouche, is helemaal van nu. Waar je ook voor kiest, douchen voelt als pure luxe.

Bron: Uw badkamer.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide