2211
De badkamer verbouwen
Gepubliceerd: 26-10-2016 Laatste update: 22-12-2017

Badkamer verbouwen Heb je een nieuwe woning gekocht en is de badkamer nodig aan vervanging toe of ben je je huidige badkamer helemaal zat? Dan wordt het tijd voor een verbouwing van de badkamer.

 

Voordat je begint met verbouwen is het belangrijk om een goede plattegrond te (laten) maken. Welk sanitair wil je plaatsen en hoeveel wand en vloertegels heb je nodig. Houd hierbij ook rekening mee met levertijden en bestel alles op tijd zodat de verbouwing niet komt te liggen. Wil je bijvoorbeeld een toilet, bad of douche (ver)plaatsen dan is het belangrijk om te kijken naar het leidingwerk. Grote kans dat je deze moet laten verleggen of misschien zelfs helemaal opnieuw moet laten aanleggen.

Natuurlijk is de ventilatie van de badkamer een belangijk punt om niet te vergeten en wellicht heb je de mogelijkheid om vloerverwarming te plaatsen. En vergeet ook de verlichting niet!

Wanneer je de praktische zaken op een rijtje hebt kan je over de leuke dingen gaan nadenken. De inrichting van de badkamer! Dus op naar de sanitair specialist om het sanitair te kiezen.

Wat voor toilet, bad, douche en wastafel(s) wil je plaatsen? Er zijn tegenwoordig ontzettend veel modellen verkrijgbaar. Het mooist is natuurlijk om voor een bepaalde 'lijn' van 1 merk te kiezen zodat alles mooi op elkaar is afgestemd.

Wil je niet dat het water uit de douche je badkamer inloopt kies dan voor een douchewand. Een douchewand wordt gemaakt van gehard veiligheidsglas en is vaak voorzien van een Nano antikalkbehandeling, zodat kalk op het glaswerk wordt tegengegaan.

Naast het sanitair en de betegeling zijn het de accessoires die jouw badkamer de uiteindelijke sfeer gaan geven! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wasmand, toiletborstelhouder, zeephouder en natuurlijk een afvalemmer. Of je nu voor een strakke design sfeer of een bonte mix van kleuren kiest, voor iedereen is er wel wat leuks te vinden! En houd je van een beetje verandering op zijn tijd dan creeer je elk seizoen gemakkelijk een andere sfeer door de kleur van je badlinnen zoals handdoeken en badmat te wisselen.

Heb je een raam of meerdere ramen in je badkamer dan wil je hier natuurlijk ook een mooie raamdecoratie voor hebben. Van belang is om er rekening mee te houden dat deze raamdecoratie vochtbestendig moet zijn. PVC jaloezieën zijn bijvoorbeeld een hele mooie en praktische oplossing. Deze geven dezelfde sfeer als houten jaloezieën maar zijn in tegenstelling tot de houten variant vochtbestendig! Wel zo handig in de badkamer.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide