801
Clou kiest voor duurzaam design

We gaan met z'n allen steeds minder water gebruiken, maar nog altijd gaat het om bijna 120 liter per persoon per dág. Vooral in bad en onder de douche gebruiken we al snel vele tientallen liters water, maar natuurlijk ook aan de wastafel, op het toilet en tijdens het koken en afwassen. Clou denkt mee en heeft inmiddels mooie, waterbesparende kranen en baden in haar collectie. Maar ook planchets en accessoires zijn bij Clou zoveel mogelijk groen en duurzaam. Maak kennis met duurzaam design volgens Clou.

Kaldur en Freddo
Kaldur is een prachtig voorbeeld van een waterbesparende kraan. Waar een standaardkraan al snel een debiet heeft van 12 liter water per minuut, is de uitstroom bij de Kaldur teruggebracht tot de helft: 6 liter water per minuut. De Kaldur heeft een extreem slanke vormgeving van slechts 20 mm in doorsnede; aanzienlijk dunner dan de meeste modellen die momenteel beschikbaar zijn. Kaldur is er zowel als tweegats-mengkraan als eengreeps koudwaterkraan: twee wandmodellen en twee staande uitvoeringen. Een andere kraan uit de Clou-collectie is de Freddo. Deze kan naar wens voorzien worden van een waterbesparende percolator die het debiet beperkt tot 6 liter per minuut.

InBe bad
De InBe baden zijn er in tal van uitvoeringen, vormen en maten. Vooral de vrijstaande modellen van acryl zijn erg populair; naar keuze rechthoekig of ovaal. Nieuw is een extra smal en daarmee waterbesparend badmodel: de InBe 40302. Dit ovaalvormige bad is slechts 170 cm lang en 67 cm breed, waar een standaardbad al gauw 10 cm langer en 15 cm breder is. Een volumeverschil van al gauw tientallen liters. Toch biedt deze uitvoering voldoende ruimte om languit te genieten van de weldaad van een heerlijk warm bad.

hendersmagazinebanner.png

Match Me planchetten
Het nieuwe Match Me meubelprogramma van Clou biedt een ruime keuze in praktische planchetten. Deze hebben allemaal een basis van spaanplaat; een grondstof die bestaat uit houtzaagsel, dat feitelijk een afvalproduct is van andere productieprocessen. Daarmee zijn de planchetten dus allemaal duurzaam en milieuvriendelijk. In spaanplaat worden ook plantaardige vezels verwerkt van houtachtige planten zoals vlas en stro van rijst en rietsuiker. En natuurlijk kan afval dat ontstaat bij de verwerking van spaanplaat ook weer hergebruikt worden om nieuwe spaanplaat of MDF te maken. Voor de afwerking van de planchetten heeft Clou tal van opties: zoals de trendy combinatie wit melamine en zwart eiken.

Messing accessoires
Alle verchroomde kranen en accessoires van Clou zijn gemaakt van (verchroomd) messing. Messing is 100% recyclebaar. Dat betekent dat eventueel afval tijdens het productieproces volledig gerecycleerd wordt. Ook afgekeurde producten kunnen in elke fase van het productieproces gerecycled worden. En juist omdat er dus geen sprake is van echt verlies bij een afgekeurd product, hanteert Clou hele hoge kwaliteitseisen. Ook op het einde van de levenscyclus, is het product nog steeds 100% recyclebaar. Nóg een voordeel van messing is dat het makkelijk, in de zin van energiezuinig te verwerken is.

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners