1442
Mosa tegels

Van alle producten om de badkamer in te richten, zijn de wand- en vloertegels het meest sfeerbepalend. Niet voor niets is er een enorme keuze aan stijlen, varianten, formaten en kleuren. Op basis van de jongste introducties door toonaangevende tegelfabrikanten zijn de trends voor 2005 te bepalen. We laten u graag meegenieten.

Minimalisme blijft
Minimalisme blijft ook in 2005 een belangrijke badkamerstijl. De sobere stijl, waarin natuurlijke tinten en materialen centraal staan, blijft ook komend jaar favoriet. In tegels wordt de minimalistische badkamerstijl vertaald in sobere basistegels waarin de kleuren wit, grijs en beige de hoofdrol spelen. Hoewel de aankleding sober blijft, is er wel ruimte voor decoratie. Dat gebeurt vooral door het aanbrengen horizontale of verticale borders. Smalle bordertegels worden in enkele of dubbele rij aangebracht voor een bijzonder accent. Door het werken met borders kan een ruimte groter, of hoger lijken. Ook worden de bordertegels gebruikt als accent, bijvoorbeeld rondom een spiegel of als omkadering van een wastafel.

De bordertegels zijn geïnspireerd op rijke materialen en bijzondere structuren. We zien bijvoorbeeld tegels met de rijke glans van natuursteen, het uiterlijk van hout, mozaïek, metaal, glas of textiel verschijnen. Ook wordt gebruikt gemaakt van een ouderwets craquelé effect en van verlopende tinten. Kortom, de border geeft de minimalistische badkamer anno 2005 een rijk cachet.

Country komt terug
De country- of landhuisstijl was een aantal jaren geleden favoriet en is sindsdien nooit helemaal weggeweest. De opzetwaskom, rieten manden, houten meubelen in nostalgische of landelijke sfeer deden het goed. In 2005 breken opnieuw hoogtijdagen aan voor de country- of landhuissfeer. De nieuwe tegelcollecties spelen hierop in met bijzondere series die de landelijke woonsfeer een actueel, eigentijds karakter geven. Expressieve, heldere tinten en pastels spelen de hoofdrol, in combinatie met decors met natuurlijke afbeeldingen. Zo zijn er diverse strooitegels met motieven uit de natuur. Ook grote, decoratieve tegelpanelen, opgebouwd uit losse decortegels, zijn weer in trek. Maar de gebruikte motieven moeten wel iets nieuws toevoegen aan wat er al was. Speciale effecten of het creëren van langgerekte panoramalandschappen zijn de nieuwe aandachtstrekkers in de moderne landhuisstijl.

Wit met een plus
Helder wit is en blijft een favoriete tint in de badkamer. Ook in 2005! Maar er komt ruimte voor het toevoegen van kleurrijke accenten binnen de witte omgeving. De witte tegelcollecties van vele fabrikanten worden uitgebreid met bijzondere decortegels en borders. Bloemenranken, ornamenten met craquelé-effect, borders met hightech metaalglans, mozaïekborders... wit bekent kleur

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners