2323
Sfeer dankzij badkamertegels

De badkamer is een plek waar je heerlijk tot rust komt. Je stapt onder een warme douche of zakt weg tussen behaaglijk schim in een lig- of zitbad. Een goede sfeer is hierbij heel bepalend. Want hoe meer de badkamer bij je past qua kleur en indeling, des te meer zal het een oase van rust zijn. Daarom kies je zorgvuldig je badmeubels uit, maar ook de accessoires en de badkamertegels. Je kunt namelijk heel goed variëren met badkamertegels en zo een eigen sfeer creëren in de badkamer.

Wit of kleur
Dat badkamertegels alleen maar wit mogen zijn, is al heel lang verleden tijd. Gelukkig maar, want een beetje kleur kan de badkamer een heel andere uitstraling geven. Dat wil overigens niet zeggen dat wit niet mag. Je kunt wit namelijk ook heel mooi combineren met een sierrandje in een vrolijke kleur. Of juist andersom: een gekleurde wand combineren met een randje wit.

Iedere stijl zijn eigen palet
Veel kleuren worden gecombineerd met de verschillende badkamerstijlen. Zo zijn natuurlijke tinten, zoals terracotta, beige, maïsgeel, oker en groen gekoppeld aan de landelijke stijl. Ook oudroze, gebroken wit en poederig blauw kunnen perfect samen gaan met deze stijl. Een basic badkamer wordt vaak met simpele tegels in basic kleuren (wit, zwart, grijs of lichtblauw) gecombineerd. Een moderne badkamer wordt vaak versierd met strakke, donkere kleuren, zoals zwart, antraciet en donkerblauw, gecombineerd met een felle kleur. Denk hierbij aan geel, oranje of rood. Dit laatste zie je vooral in de urban badkamerstijl naar voren komen.

Verschillende soorten tegels
Niet alleen qua kleuren kun je eindeloos combineren, je kunt ook variëren door middel van texturen. Hoewel je voor een moderne badkamer voor een gladde tegels gaat op de muur, is het aan te raden om een tegel met een antisliplaagje op de vloer te leggen. Bij een landelijke badkamer mogen de tegels wat robuuster en onafgewerkt lijken. Op de muur dan, voor de vloer kun je weer een heel andere textuur kiezen. Als de kleuren maar op elkaar zijn afgestemd.

Schaakbord of mozaïek
Verder kun je nog variatie vinden in de manier waarop je de badkamertegels gaat leggen of aan de muur bevestigt. Je kan tegels van verschillende groottes gebruiken (maar wel in exact dezelfde kleur en stijl), of twee kleuren afwisselend in rijen (zowel horizontaal als verticaal of als een diagonaal) aanbrengen. Een ding is heel belangrijk: hou het harmonieus. Want een druk patroon werkt eerder averechts dan sfeervol.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor jouw badkamer? Kijk dan eens op de website van Kroon Vloeren in Steen, zij bieden je heel veel inspiratie om te variëren met Kroon badkamertegels.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners