2231
Schone douche afvoer dankzij zelfreinigend effect

Een doucheafvoer zit gauw vol met haren en opgehoopt vuil. Om afvoerproble-men te voorkomen is het nodig de doucheafvoer minstens elke twee weken schoon te maken. Dit is een vervelend klusje en te wijten aan de constructie van de afvoer. Omdat Bette naast een innovatief baddesign, ook geavanceerde afvoertechnieken voor douches wil bieden, heeft het bedrijf een volledig nieuwe afvoer ontwikkeld. Zonder randen waar vuil en haren aan blijven hangen. Met een open constructie en een directe doorstroming, dat zorgt voor een zelfreinigend effect. Zodat u de afvoer minder vaak hoeft te reinigen. Ideaal, nietwaar.

 

Water stroomt direct door
Bij bestaande afvoeren is het sifon opgedeeld in twee niveaus. Daardoor ontstaan dode ruimten die voor reiniging niet toegankelijk zijn. Bovendien hopen zich vuil en haren op aan de bevestigingsbruggen aan de zijkant. Doordat de huidige afwa-tercapaciteiten over het algemeen laag zijn, is het zelfreinigend effect te gering en vervuilt de afvoer. Een ander nadeel is dat het onderste deel moeilijk bereikbaar is en daardoor niet goed gereinigd kan worden. De nieuwe afvoer BetteSolid heeft een open constructie. Dit zorgt ervoor dat het water er direct en effectief doorheen stroomt. Daardoor heeft deze afvoer een goed zelfreinigend effect. De afvoer heeft ook geen dode ruimtes en randen waarin zich vuil of haren kunnen ophopen. De clou van de nieuwe constructie zit hem in de sifon. Net als bij was-bakafvoeren is de BetteSolid uitgerust met een bocht waarin het water blijft staan. Deze bocht functioneert als perfecte stankafsluiter.

badkamertrends-2024-bannerip.png

Eenvoudig te reinigen
Dankzij de open en goed toegankelijke afvoer is de inspectie eenvoudig en kan de haarzeef en het huis indien nodig snel schoongemaakt worden. De afvoer is ook zeer goed toegankelijk, zodat verstopt leidingwerk met behulp van een spiraal-borstel zorgvuldig kan worden uitgevoerd.

Geringe opbouwhoogte
Omdat bij douchevloeren meestal weinig ruimte is, zijn de afvoeren BetteSolid zeer vlak geconstrueerd. Dankzij de twee uitvoeringen kunt u de afvoer ook voor renovatie toepassen. Dit model heeft een opbouwhoogte van slechts 48 mm (sperwaterhoogte 30 mm). Het andere type heeft een opbouwhoogte van 68 mm (sperwaterhoogte 50 mm). Beide afvoeren hebben een capaciteit van 0,6 l/s. In de regel ruim voldoende, ook voor regendouches. BetteSolid is vanaf augustus 2018 leverbaar, exclusief van Bette.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners