10
ma, aug

Met de vinylvloeren van Moduleo is het mogelijk om een vloer met houtlook in de badkamer te plaatsen. Door de voelbare nerven en groeven zijn de dessins van Moduleo bijna niet van echt hout te onderscheiden. Deze luxe vinylvloeren met houtlook geven de badkamer extra cachet. Praktische voordelen
De vloer is waterbestendig en daardoor ideaal voor in de badkamer en keuken. Door de beschermingslaag is de vloer zeer onderhoudsvriendelijk, bestand tegen vlekken en makkelijk schoon te maken. De vloeren zijn bovendien hygiënisch, geluiddempend en makkelijk te leggen.

Er is ruime keuze uit verschillende kleuren en afwerkingen en zijn allen geschikt voor toepassing in badkamer en keuken.

Op het gebied van de installatietechniek verrast TECE opnieuw met een designproduct van glas, namelijk met een wandthermostaat speciaal voor de vloerverwarmingssystemen TECEfloor. Het opvallende en trendy ontwerp is gemaakt door het succesvolle bureau: NOA Intelligent Design te Aken. Dankzij de diameter van 105 mm zijn deze wandthermostaten een echt design element, dat esthetisch in elke ruimte kan worden ingepast. Daarbij is het glazen design prachtig afgestemd op andere producten van TECE. Zoals de bedieningsplaten TECEloop, de spoeltechniek TECElux en de douchegoten TECEdrainline, die zijn voorzien van glazen afdekroosters in het wit of zwart.

De nieuwe design thermostaat TECEfloor heeft een diameter van 105 mm en een diepte van 27 mm. Hij kan direct op een wand of op een inbouwdoos aangesloten worden. Talrijke doordachte functies zijn geintegreerd, zoals o.a. de change-over functie voor omschakeling tussen verwarmen en koelen. Het regelgedrag is zeer nauwkeurig (afwijking van slechts 0,3 Kelvin).

Het basislichaam van de thermostaat is leverbaar in 3 uitvoeringen. Voor 1 x 230 V verwarmen, voor 1 x 230 V verwarmen/koelen en draadloos voor verwarmen/koelen. Het afdekpaneel kan gekozen worden met oranje, wit of zwart glas.

Vloer en wandtegels De vloer is de basis van je interieur. Kies je voor een tegelvloer dan kies je voor een moderne functionele vloer met heel veel voordelen. Tegels kunnen in iedere woonruimte toegepast worden en zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten.

Keramische tegels.
Keramische tegels zijn sterk, hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken. Keramische tegels kunnen zowel op de vloer als op de wand toegepast worden. Geglazuurde keramische tegels zijn voorzien van een toplaag van gekleurd glazuur. Hierdoor is de tegel gehard en waterbestendig. Het glazuur maakt alle kleuren en dessins mogelijk. Een ongeglazuurde tegel heeft een natuurlijkere uitstraling maar is poreuzer en dus kwetsbaarder.

Natuursteen
Natuurstenen vloeren zijn in harde en zachte soorten verkrijgbaar. Onder de harde soorten kennen we graniet, gneis en kwartsiet. De zachtere soorten zijn kalksteen en marmer. Ook natuursteen vloeren zijn goed te onderhouden en een bijkomend voordeel is dat krassen, vlekken en kleine beschadigingen vaak goed te herstellen zijn.

Vloer en wandtegels – het verschil
Tussen vloer en wandtegels zit een groot verschil. Wandtegels zijn dunner en minder sterk dan vloertegels. Vloertegels worden veel meer belast en moeten daarom sterker zijn. Je kunt geen wandtegels op de vloer toepassen maar wel vloertegels op de wand. Wandtegels worden vaak toegepast in de badkamer, keuken en in het toilet.

Tegeltrends
Tegels lenen zich uitstekend voor een minimalistisch interieur. Denk maar eens aan de XXL tegels in zwart en grijstinten die tegenwoordig helemaal in zijn. Voor een klassiek of landelijk interieur kies je voor de warmere en zachte aardetinten. Tegenwoordig is het ook helemaal hip om de tegels in huis door te laten lopen op je terras. Hierdoor lijkt je woning groter en wordt de tuin bij de woonkamer betrokken.

Op Hornbach.nl vind je nog veel meer praktische informatie over vloer en wandtegels en van 4 tot en met 26 juli laat Hornbach live zien hoe het leggen van een tegelvloer werkt.

Voor een badkamervloer wordt al snel gedacht aan tegels, omdat dat materiaal niet werkt in vochtige ruimtes. Het nadeel van tegels echter zijn de voegen, die ondanks soppen en dweilen vuil zullen worden. Het gebruik van grote tegels beperkt het aantal voegen, maar tegelen zonder voegen is geen optie.

Alternatief voor tegels

Een goed alternatief is de badkamer te betegelen met vinyl tegels. Deze tegels beschikken over een gemakkelijk reinigbare en vochtwerende slijtlaag en zijn eenvoudig aan te brengen, eventueel over bestaand tegelwerk heen. Dankzij de warmte-isolerende eigenschappen van het materiaal voelt de vloer warm aan. Vinyl tegels kunnen ook perfect worden gecombineerd met vloerverwarming. Door de unieke printtechniek is het bijna onmogelijk om vinyl tegels van echte stenen tegels te onderscheiden.

Alternatief voor hout

Hout op de badkamervloer is geen aanrader. Onder invloed van vocht en warmte zal het hout uitzetten en krimpen. Ondanks het verlijmen van de vloer kan er toch vocht tussen de vloerdelen lopen, wat het hout uiteraard niet ten goede komt. Maar gelukkig zijn er vinyl vloeren met houtprint, niet van echt te onderscheiden en toch bestand tegen vocht en warmte. Zo heeft u de prachtige warme uitstraling van hout in uw badkamer, met de voordelen van een vinyl vloer.

Tijdloos en chic, de sfeer van vroeger maar dan wel met het gemak nu. Klassiek meets design in de Nebula collectie van Silestone. De Nebula collectie bestaat uit de zes kleuren Merope, Lyra, Lagoon, Doradus, Cygnus en Altair. Dit zijn wit, grijs en bruintinten met unieke patronen waarin iedere ader anders is. Juist dit is het bijzondere aspect van deze kleuren en maakt ze uniek in de markt. De kleuren matchen perfect met zowel klassieke elementen als moderne materialen waardoor een spannende, eigentijdse look verkregen wordt die de tand des tijds doorstaat.

Met de introductie van de aantrekkelijk ARTWALL wandpanelen heeft Artweger de (gedeeltelijke) badkamerrenovatie duidelijk vereenvoudigd. Steeds vaker wordt dit practische systeem ook bij andere sanitaire voorzieningen gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat eigenaren van huizen en appartementen bang zijn om hun badkamer op te knappen, omdat dat veel tijd in beslag neemt en er veel vuil en stof vrijkomt. Met TWINLINE 2 heeft Artweger al bewezen dat het ook makkelijker kan: het oude bad eruit, een nieuw douchebad erin. Dubbel comfort op dezelfde oppervlakte.

In de badkamer wil iedereen het tijdens de kille herfst- en winterdagen behaaglijk warm hebben. Zolang onder de warme douche wordt gestaan of in het warme bad wordt gelegen, is er geen probleem. Het onaangename rillen van de kou komt pas daarna. De reden hiervoor: het ontbreekt aan aangename stralingswarmte die we bijvoorbeeld ook voor de open haard ervaren. Viega Nederland komt voor de badkamer met een oplossing: wandverwarming. Deze heeft een voelbare behaaglijkheid en verdeelt de warmte gelijkmatig over de ruimte.

De wandverwarming functioneert als een straalkachel. Dit stralingsprincipe werd al omarmd door de oude Romeinen, die warme lucht door holle wanden voerden en zo een ruimte verwarmden. Tegenwoordig heeft de warme lucht plaats gemaakt voor watervoerende systemen die flexibel en vooral snel en netjes te monteren zijn.

Bijkomend voordeel: schimmelvrije badkamer

De stralingswarmte heeft daarbij een belangrijk bijkomend voordeel: droge, warme wanden blijven schimmelvrij. Wandverwarming helpt zo mee om schimmelvorming in koude hoeken of vochtige plekken in de badkamer te voorkomen.

Altijd een passend systeem
Wandverwarmingen zijn er in een groot aantal varianten. Het Fonterra Side systeem van Viega bijvoorbeeld, is leverbaar in verschillende uitvoeringen voor renovatie en nieuwbouw. Beide uitvoeringen zijn snel te verwerken en kunnen direct worden gebruikt, respectievelijk worden afgewerkt met een stuclaag.

Je droomt van een houtlook voor je badkamer? Het kan! Quick•Step® maakt komaf met de opvatting dat laminaat en vocht niet samengaan. De Quick•Step® Lagune laminaatvloeren geven vanaf nu ook je badkamer die natuurlijke, warme houtlook.

De badkamer is de laatste jaren geëvolueerd van een functioneel, klein kamertje naar een volwaardige ontspanningsruimte. Deze ruimte wint niet alleen aan oppervlakte, maar wordt ook met meer zorg en oog voor detail ingericht. Warmte, gezelligheid en het wegdromen zijn belangrijk geworden.

Quick•Step® Lagune: laminaat voor badkamers De bijna klinische uitstraling van blinkende vloeren moet plaats ruimen voor het warme houtgevoel aan de voeten. Met uitzondering van enkele extreem dure tropische houtsoorten, is hout geen duurzame vloer voor badkamers. De oplossing hiervoor is het Quick•Step® lagune- gamma, een laminaatvloer geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes.

Als natuurproduct met unieke eigenschappen kent kurk groeiend succes als interieurelement. Meer en meer mensen ontdekken de heilzame, decoratieve én handige aspecten van het materiaal. Want kurk kan zowat overal in de woning dienst doen, ook waar je het misschien niet meteen verwacht: in de badkamer. Kurkproducent Santana wijst op de vele voordelen.

Kurk is soepel maar sterk, dankzij zijn unieke structuur en slijtvaste toplaag. Ook is kurk van nature waterafstotend en antislip, geen overbodige luxe in de badkamer. De vuilafstotende toplaag geeft stof, bacteriën, schimmel en huismijt geen kans, waardoor kurkvloeren hygiënisch zijn en bijdragen tot een gezonder binnenklimaat.

Kurk leent zich even goed voor nieuwbouw als renovatie. Zo kan je, mits het aanbrengen van de juiste egalisatie, kurk plaatsen bovenop een bestaande koude ondergrond zoals een tegelvloer. In de badkamer moet de kurk verlijmd worden op de ondergrond en behandeld met een extra resistente afwerkingslaag. Hiermee is de vloer perfect bestand tegen de vaak agressieve producten die in de badkamer wel eens op de vloer belanden.

Praktisch én mooi
Verder is kurk een even sfeervolle als praktische oplossing. Het geeft de vloeren en wanden van de badkamer warmte en gezelligheid en past perfect bij elke stijl, van klassiek tot cottage of strak en modern.

Het is niet nieuw, de natuur als inspiratiebron voor het interieur. De bast van de kurkeik is dan ook puur natuur. De schors wordt elke 9 jaar gewonnen, zonder dat dit de groei van de boom belemmert. De kurkeik kan tot 200 jaar oud worden, goed voor 16 oogsten. Bovendien is kurk volledig biologisch afbreekbaar en recycleerbaar.

In de badkamer van morgen toont kurk zich als kleurspecialist heel flexibel. De vloeren en wanden zijn stijlvol af te stemmen op je badkamerconcept. Zeker met de nieuwe Rimboe designcollectie van Santana: de kleurrijke tegels zijn uniek in hun soort en combineren de speelse uitstraling van een mozaïekwand of een lijnenpatroon, met alle warmte en zachtheid van kurk, en dit in de meer dan 20 trendy kleuren.

Kurk van Santana - Uniek product !
De vloeren en wanden van Santana zijn uniek dankzij het verwerken van kurk in alle producten. Kurk op zich is uniek door de combinatie van al zijn eigenschappen. Het is een natuurlijk en 100% ecologisch product. Kurk groeit als schors rond de kurkeik en kan iedere 9 jaar ontmanteld worden van de boom, waarna dit volledig natuurlijk teruggroeit. Een meer ecologisch product in decoratie bestaat waarschijnlijk niet.

Dit, in combinatie met de uitstekende eigenschappen op het gebied van thermische isolatie (energiebesparend), het warme aanvoelen bij contact en het akoestisch dempende, maakt van kurk een unicum. Santana verwerkt de kurk en maakt er vloeren en wanden van in de meest trendy kleuren. Alle Santana kurkproducten zijn bovendien makkelijk in onderhoud. Ideaal voor renovatie dankzij de beperkte dikte van het product. Niet te vergeten: kurk verwerken in je vloerbekleding geeft een elastische eigenschap en spaart je rug en gewrichten!