1578
MOSA LINEA LED

Het opvallende antwoord van een Nederlandse tegelproducent op de hedendaagse architectuur. De koninklijke Mosa, opgericht in 1888, is een Nederlandse producent van keramische tegels. Een producent met een roemrijk verleden en een veelbelovende toekomst. Vanuit de fabrieken in Maastricht vinden jaarlijks 5 miljoen vierkante meters wand- en vloertegels hun bestemming in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Azië.

Koninklijke Mosa heeft een omvangrijk assortiment tegels in vele maten, kleuren en dessins. Voor binnen en buiten. De tegels van Mosa zijn in Nederland eerste keus als er hoge eisen worden gesteld aan uitstraling, functionaliteit en duurzaamheid. Natuurlijk liggen ook aspecten als leveringssnelheid, leveringsbetrouwbaarheid, continuïteit, flexibiliteit, advisering, service en kwaliteit ten grondslag aan de keuze voor Mosa tegels.

De tegels van Mosa voldoen aan de strengste eisen en zijn van zeer hoge kwaliteit. Dankzij de moderne productietechnieken en doorlopende controles van toegewijde vakmensen kan Mosa eigen kwaliteitsnormen hanteren die aanzienlijk strenger zijn dan de internationale normen. Het ISO-9001 certificaat onderstreept dit kwaliteitsproces.

Mosa denkt graag mee met de bepalers in de wereld van functionele en representatieve bouwprojecten. Door een voortdurende dialoog tracht Mosa een gereedschapkist samen te stellen waarmee architecten en opdrachtgevers hun creativiteit gestalte kunnen geven. Mosa werkt met trendwatchers en houdt nauwlettend in de gaten wat er in de architectuur gebeurt en past haar collectie daarop aan.

MOSA LINEA LED
Mosa Linea Led is een concept met als uitgangspunt een strakke vormgeving in vele combinatiemogelijkheden. Basis zijn de witte glanzende en matte wandtegels in het formaat 30x45 en het heel bijzondere formaat 15x45, beide met strak geslepen kanten. Ook is er een warmrode wandtegel. Een kleur die veel gebruikt wordt als vlak in de eigentijdse interieurs. In de Linea wandtegels zit een geïntegreerde LED-verlichting. Deze verlichtingstechniek staat vooral voor een extreem lange levensduur (50.000 tot 100.000 branduren), de geringe afgifte van warmte en de lage stroomkosten door het gebruik van zwakstroom. Een ander groot voordeel is de geringe inbouwruimte van het gepatenteerde ontwerp van de Mosa LED-armatuur. De wandtegels met ingebouwde LED verlichting* kunnen zo qua formaat en dikte met standaardlijmen naadloos tussen de overige tegels verwerkt worden. Voor de verwerking en installatie wordt verwezen naar de voorschriften. Een volgende optie is een combinatie met mozaïek van een ongeglazuurde kwaliteit, geschikt voor wand- en vloertoepassing in drie uni-kleuren. Zeer apart door zijn strakke vormgeving en rechthoekig formaat. Ook kunnen de wandtegels afgewisseld worden met stroken in de zeer gangbare kleuren Terra Maestricht 216 en 211. Zo ontstaat een logische link naar de gerectificeerde vloertegels Terra Maestricht, die overigens weer stroken met de horizontaal toegepaste wandtegels. Tot slot is er ook nog een smalle glazen strip, die probleemloos tussen de wandtegels verwerkt kan worden, en daarmee tegemoet komt aan de populariteit van de materiaalmix. Mosa Linea Led is een innovatief concept met vele mogelijkheden en beantwoordt tevens aan de huidige kijk op vlakverdeling in de moderne interieurarchitectuur.

MOSA TERRA LED
Licht in vloeren en wanden is vanaf nu ook mogelijk met tegels uit de succesvolle collectie Terra Maestricht. LED-verlichting aangebracht in twee kleuren en twee formaten van deze tegels. LED-tegels, waarmee verrassende markeringen in betegelde vlakken opvallend en vernieuwend aangebracht worden. Deze moderne verlichtingstechniek maakt het mogelijk licht in tegels aan te brengen, zodat deze tegelijkertijd met de andere tegels verwerkt kunnen worden. Het zijn dezelfde tegels in dezelfde afmeting, dezelfde dikte, dezelfde kwaliteit . Geschikt voor vloeren en wanden in interieurs van openbare ruimten. Verwerkings- en installatievoorschriften onderstrepen het gemak van de toepassing. Mosa Terra LED: dé logische combinatie van functie en design!

MOSA TERRA STROKEN
Lijnenspel aan wanden en in vloeren zijn momenteel een hot item in de architectuur. De drie afmetingen in een luxe lengte van 60 cm van stroken Terra Maestricht maken het mogelijk deze nieuwe kijk op wanden en vloeren te realiseren. In grijze en warme tinten en in vlakke en reliëfuitvoeringen. Mosa stelt diverse legpatronen in de verschillende formaatcombinaties voor. Maar ook het horizontaal gestapelde patroon mag niet vergeten worden. Of afwisselend de toepassing van vlakke en reliëfstroken. De smalle stroken lenen zich uitstekend voor de creatie van betegelde vlakken in ronde vormen en gebogen elementen. Voor de basis wordt gebruik gemaakt van gewapend polystyreen hardschuim en is als maatwerk te leveren (info: www.luxelements.de) De kwaliteit van de stroken Terra Maestricht garandeert een jarenlang probleemloos gebruik in interieurs en exterieurs.

MOSA COLORS
Mosa Colors is het antwoord op de groeiende vraag naar bijzondere kleuren. Bedacht vanuit de gewenste kleurbeleving van interieurarchitecten zijn veertig uni kleuren glanzende wandtegels ontwikkeld. Hieruit is een kleurenpallet ontstaan met heldere, duidelijke kleuren. Mosa Colors is per kleurgroep systematisch gerangschikt. Tevens te combineren met neutrale bijpassende witjes en een aantal grijstonen. Plus aandacht voor een mat witte tegel. Alle kleuren in het modulaire formaat 15x15 cm. Tevens leverbaar in het modulaire formaat 10x10 cm. Verkrijgbaar in de meest toegepaste accentkleuren in combinatie met neutraal wit glanzend en mat en glanzende grijstonen. Zit die ene speciale nuance er toch niet bij, dan maken we op aanvraag de gewenste kleur aan. Mosa Colors is een inspirerende collectie om kleurrijke interieurideeën te realiseren.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners