Vloer en wandtegels De vloer is de basis van je interieur. Kies je voor een tegelvloer dan kies je voor een moderne functionele vloer met heel veel voordelen. Tegels kunnen in iedere woonruimte toegepast worden en zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten.

Keramische tegels.
Keramische tegels zijn sterk, hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken. Keramische tegels kunnen zowel op de vloer als op de wand toegepast worden. Geglazuurde keramische tegels zijn voorzien van een toplaag van gekleurd glazuur. Hierdoor is de tegel gehard en waterbestendig. Het glazuur maakt alle kleuren en dessins mogelijk. Een ongeglazuurde tegel heeft een natuurlijkere uitstraling maar is poreuzer en dus kwetsbaarder.

Natuursteen
Natuurstenen vloeren zijn in harde en zachte soorten verkrijgbaar. Onder de harde soorten kennen we graniet, gneis en kwartsiet. De zachtere soorten zijn kalksteen en marmer. Ook natuursteen vloeren zijn goed te onderhouden en een bijkomend voordeel is dat krassen, vlekken en kleine beschadigingen vaak goed te herstellen zijn.

Vloer en wandtegels – het verschil
Tussen vloer en wandtegels zit een groot verschil. Wandtegels zijn dunner en minder sterk dan vloertegels. Vloertegels worden veel meer belast en moeten daarom sterker zijn. Je kunt geen wandtegels op de vloer toepassen maar wel vloertegels op de wand. Wandtegels worden vaak toegepast in de badkamer, keuken en in het toilet.

Tegeltrends
Tegels lenen zich uitstekend voor een minimalistisch interieur. Denk maar eens aan de XXL tegels in zwart en grijstinten die tegenwoordig helemaal in zijn. Voor een klassiek of landelijk interieur kies je voor de warmere en zachte aardetinten. Tegenwoordig is het ook helemaal hip om de tegels in huis door te laten lopen op je terras. Hierdoor lijkt je woning groter en wordt de tuin bij de woonkamer betrokken.

Op Hornbach.nl vind je nog veel meer praktische informatie over vloer en wandtegels en van 4 tot en met 26 juli laat Hornbach live zien hoe het leggen van een tegelvloer werkt.

Ook leuk om te lezen