598
Hoe kies je de beste houtlook tegels voor je interieur?

De vloer van je woning is erg bepalend voor de sfeer die je wil creëren en dat belang wordt vaak nog erg onderschat. Het formaat van de tegels, de kleur en de afwerking zorgen telkens voor een compleet andere aanblik en geven de woning dat typische unieke karakter.

Voor wie gaat bouwen of verbouwen, is de keuze van de vloer telkens opnieuw een moeilijk vraagstuk. Zeker is wel dat je tijdens die zoektocht naar de perfecte tegel ook de houtlook tegels op de novoceram-website zult ontdekken en bewonderen.

Houtlook tegels

Houten vloeren waren lange tijd erg populair omwille van de gezellige sfeer die ermee gepaard gaat, toch komt die vloer ook met enkele nadelen. Zo vraagt hout heel wat onderhoud en is het geen goede keuze voor vochtige ruimtes. Afstappen van die houten vloer dan maar? Ja en nee, misschien is het inderdaad niet het beste idee om voor een echte houten vloer te kiezen, maar je kunt wel precies hetzelfde uitzicht bekomen als je kiest voor houtlook tegels. De nerven in de tegels en de beschikbare warme kleuren geven je het idee van een klassieke houten vloer, maar dan wel zonder de nadelen die daarmee gepaard gaan. Het zal je dan ook niet verbazen dat houtlook tegels vandaag de dag het vaker halen dan een houten vloer bij mensen die gaan bouwen of verbouwen.

badkamertrends-2024-bannerip.png

De voordelen van houtlook tegels

Houtlook tegels zijn duurzaam

Er zijn veel redenen te vinden om te stellen dat houtlook tegels zorgen voor een duurzame vloeroplossing. De tegels gaan jarenlang mee en zien er steeds uit alsof ze pas gelegd zijn. Dit komt omdat ze niet onderhevig zijn aan verkleuring door zonlicht, omdat het niet erg is als je er eens met meubels overheen schuift en omdat je al eens iets mag morsen of laten vallen. Kies je voor een echte houten vloer, dan zullen deze zaken allemaal wel een invloed hebben op de toestand van je vloer en zal die veel sneller aan vervanging toe zijn.

Houtlook tegels zijn onderhoudsvriendelijk

Met een houten vloer zul je geconfronteerd worden met onderhoudswerkjes zoals boenen, polijsten en lakken, zaken die bij de houtlook tegels allemaal wegvallen. Deze tegels hebben enkel een stofzuiger en een dweil nodig om er na iedere poetsbeurt terug als nieuw uit te zien. Erg makkelijk voor wie wil genieten van de mooiste vloer zonder daar veel moeite en tijd in te hoeven investeren.

Houtlook tegels geven je de sfeer van echt hout

Het zou verkeerd zijn om te denken dat houtlook tegels afbreuk doen aan het gevoel en de sfeer van echt hout. De huidige houtlook tegels hoeven hier in geen geval afbreuk aan te doen en je kunt ook hier genieten van die typische warme, knusse en gezellige sfeer. Met de nieuwste generatie tegels zul je in uitzicht nog maar nauwelijks het verschil kunnen zien.

Houtlook tegels zijn in verschillende kleuren en formaten beschikbaar

Zowel voor moderne en strakke woningen als voor woningen met een uitgesproken landelijk karakter zijn de mooiste houtlook tegels te vinden. De verschillende formaten en kleuren die beschikbaar zijn, zorgen telkens voor een andere aanblik. Zo kun je voor een lichte of net donkere tegel kiezen en heb je de mogelijkheid van smalle of net iets bredere uitvoeringen.

Werk jouw interieur nu helemaal af

Houtlook tegels zijn voor iedere ruimte in je woning beschikbaar, ook voor bijvoorbeeld je badkamer. Het grote voordeel hieraan is dat je alle kamers van de woning netjes in elkaar kunt laten overlopen zonder een bruuske verandering van uitzicht en aanvoelen. Wil je die sfeer helemaal doortrekken? Neem dan zeker ook een kijkje bij de houtlook tegels voor buiten.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners