3263
Een gietvloer, ook de ideale vloer voor badkamer en keuken
Gepubliceerd: 20-03-2019
In elke woonruimte krijg je te maken met andere omstandigheden. In de woonkamer en slaapkamer is het over het algemeen warmer dan bijvoorbeeld in de gang. In de keuken en badkamer is het dan weer een stuk vochtiger dan de andere ruimtes in je woning. Daarom is het altijd verstandig om te zorgen voor materialen met de juiste eigenschappen, zoals de vloer. Want bij in een badkamer of keuken leg je natuurlijk geen tapijt op de grond. In dit geval is een gietvloer een ideale optie.

Een sterke ondergrond
Wellicht denk je bij een geschikte ondergrond voor de badkamer en keuken wellicht niet aan een gietvloer, maar juist aan tegels. Hoewel dit erg mooi staat in deze woonruimtes, hebben tegels ook een aantal nadelen. Ze zijn niet altijd slijtvast. Wanneer er een zwaar product op de grond valt, kan het voorkomen dat de tegel in verschillende stukken splijt. Een gietvloer is opgebouwd uit verschillende lagen (inclusief beschermende coating) en hierdoor zeer sterk. Ook is het kunststof elastisch, waardoor je minder snel deuken en scheuren zal aantreffen. Door de toepassing van kunststof is een gietvloer overigens ook geschikt om te combineren met een vloerverwarming.

Houd je woonruimte schoon en schimmelvrij
Om nog even terug te komen op tegels in een badkamer en keuken: een ander nadeel hiervan zijn de groeven. Door de hoge luchtvochtigheid in deze ruimtes, heb je veel meer kans op schimmelvorming. En dit gaat altijd op de meest lastige plekken zitten, de groeven dus in dit geval. Daarnaast kan bijvoorbeeld in de keuken de etensresten die tijdens het koken op de grond vallen zich ophopen in de kieren. Bij een gietvloer heb je daar geen last van. De vloer is namelijk naadloos, dus geen schimmelvorming of ophopend vuil. Schoonmaken gaat eenvoudig met de stofzuiger en dweilen met een licht vochtige doek. Maak jij je zorgen over dat de vloer in de badkamer te glad wordt door alle condens? Dan is het ook nog mogelijk om een antislipcoating aan te laten brengen.

De tijdloze vloer
Wanneer je kiest voor een gietvloer in de badkamer en/of keuken, kies je ook gelijk voor een tijdloze vloer. Deze is namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat het aansluit op elk interieur. Tijdens de productie kan er pigment aan het kunststof toegevoegd worden, zodat deze elke gewenste kleur krijgt. Het is zelfs mogelijk om verschillende accenten aan de gietvloer toe te voegen, zoals de kleurpatronen van de tegels.

Prijzen van de gietvloer
Wat betreft een gietvloer is er voor elk budget wel een oplossing. Handige doe-het-zelvers kunnen bijvoorbeeld zelf aan de slag met het leggen van deze vloer (complete sets zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar op Epoxywinkel.nl). Maar als je iets extra’s wilt op het gebied van vormgeving, of zeker wilt zijn van goede kwaliteit is het verstandig om een specialist in te schakelen. Prijzen voor een gietvloer starten vanaf € 24 per vierkante meter. Of kijk hier voor meer informatie over de gietvloer prijzen en de mogelijkheden.
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide