2199
Hudson Reed

De hardglazen douchewand heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Het transparante glas schept ruimte in de badkamer. Maar het glas moet wel helder blijven. Hoe zorgt ervoor dat aanslag van kalk en vuil geen kans krijgt?

Tovermiddel?
Helaas is er geen tovermiddel dat ervoor zorgt dat helder glas moeiteloos helder blijft. Regelmatig schoonmaken blijft het devies. Het beste is om de douchewand na elke douchewand te drogen met een raamwisser of een katoenen doek. Ook de profielen moeten drooggemaakt worden.

De praktijk is dat maar weinig mensen de tijd en energie opbrengen om de douchewand dagelijks droog te maken. Maar spoel in ieder geval de douchewand na gebruik nog even na met schoon water, zodat zeepresten in ieder geval verwijderd worden. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het ontstaan van enige kalkaanslag niet te voorkomen is. Maar er zijn goede middelen om deze weer te verwijderen.

Zachte aanpak
Kies altijd voor een zachte aanpak. Schurende, bijtende middelen zullen het glas (en de profielen) aantasten. En op een enigszins ruw oppervlak kunnen kalk en vuil zich nog gemakkelijk hechten. Dan bent u nog verder van huis... Schoonmaakazijn is wel geschikt voor het verwijderen van kalk van glas, maar kan de aluminium profielen aantasten. Spoel daarom altijd goed na met schoon water. Maak bij voorkeur gebruik van de reinigingsmiddelen die de fabrikant van uw douchewand voorschrijft. Deze zijn helemaal afgestemd op het materiaal.

Doekjes en sponzen
Vele fabrikanten geven ook tips voor de keuze van de spons of doekjes die veilig gebruikt kunnen worden. Microvezeldoekjes (wonderdoekjes) worden afgeraden. Ook sponzen met een groene, bruine of zwarte deklaag werken te agressief. Over het algemeen zijn sponzen met ene witte of blauwe deklaag geschikt voor de reiniging van de glazen douchewand, in combinatie met een zacht, niet schurend reinigingsmiddel

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners