2387
Kurk vloer in de badkamer

Voor de badkamervloer worden over het algemeen tegels gebruikt. Maar er zijn ook alternatieven. Kurk is wellicht niet het eerste materiaal waar u aan denkt. Toch biedt een kurkvloer in de badkamer een aantal aantrekkelijke voordelen.

Kurk is natuurlijk een vochtbestendig product bij uitstek; het drijft tenslotte op water. Bovendien is het materiaal veerkrachtig en warmte-isolering. En dat zijn belangrijke pluspunten in een ruimte waarin over het algemeen met blote voeten wordt gelopen.

Stil en natuurlijk
Door het gebruik van harde materialen klinken geluiden in de badkamer vaak wat holler en killer dan in andere ruimten. Kurk neemt geluiden op, wat bijdraagt aan een aangename atmosfeer. Last-but-not-least is kurk een natuurlijk materiaal, wat zorgt voor een warme uitstraling in de badkamer. Het materiaal is bovendien verkrijgbaar in vele kleuren en structuren.

Beeld Parketmeester

Vernissen en kitten
Er zijn dus vele argumenten voor een kurkvloer in de badkamer. Het is echter wel van belang dat de kurkvloer na het verlijmen vernist wordt. Kurk is zelf dan wel vochtbestendig, maar de contactlijm waarmee de kurk op de vloer gelijmd wordt niet. Een watervaste vernislaag voorkomt dat vocht in de lijm onder de vloer trekt. Om dezelfde reden is het nodig dat de kurkvloer tegen het bad en bij de douche afgekit wordt.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners