1720
Houten badkamervloer

Een houten vloer in de badkamer. Kan dat wel... of is dat vragen om moeilijkheden? De badkamer is tenslotte een zogenaamde natte ruimte, waarin ongestoord gespetterd moet kunnen worden met water. Hout lijkt daarom niet de meest logische keuze voor de badkamervloer.

Toch hoeven liefhebbers van de warme, natuurlijke uitstraling van de houten vloer niet te wanhopen. In de badkamer kan wel degelijk een houten vloer toegepast worden, op voorwaarde dat deze ook werkelijke geschikt is voor de natte ruimten.

Geen kieren of naden
Vloerdelen die geschikt zijn voor de badkamer mogen geen naden gaan vertonen en het hout moet ondoordringbaar zijn voor vocht. Dergelijke vloeren zijn over het algemeen opgebouwd uit verschillende lagen die op een speciale manier op elkaar verlijmd zijn, zodat kiervorming wordt tegengegaan.

In de olie
Bovendien wordt het hout volledig doordrenkt met olie en onderhouden met een speciaal reinigingsmiddel waaraan olie is toegevoegd, zodat het hout verzadigt (en mooi) blijft. Water en ook vuil blijven op de oppervlakte van het hout liggen en dringen niet door in het hout zelf. Dergelijke houten vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden en duurzaam... ook in een natte omgeving.

Houten tegel?
Een alternatief is de tegel met houtprint. Keramische tegels die zijn voorzien van een levensecht houtdecor bootsen de natuurlijke uitstraling van hout na. Alleen de voegen verraden dat het om een nabootsing gaat. Daar staat tegenover dat keramiek natuurlijk eenvoudig te reinigen is en optimaal waterbestendig is

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners