8924
Mosa antislip tegels

Natte voeten, natte tegels... een ongeluk zit in een klein hoekje. Glanzende, geglazuurde vloertegels zijn dan wel mooi om te zien, maar ze zijn ook glad. Zeker wanneer ze nat zijn. Een keuze voor antislip vloertegels is een keuze voor veiligheid. Alle gerenommeerde tegelmerken hebben antislip vloertegels in het assortiment.

Wilt u een tegelvloer in de douche? Dan is een antisliptegel zeker aan te bevelen. Laat de antislipvloer doorlopen in de aansluitende badkamervloer, zodat u ook tijdens het afdrogen buiten de doucheruimte het uitglijden voorkomt.

Onderhoud
Er zijn diverse ongeglazuurde, niet poreuze vloertegels met een antislip oppervlak. Ze vragen in het onderhoud wel iets meer aandacht dan gewone tegels. Over het algemeen geldt, hoe beter de antislipwerking, hoe meer aandacht de tegel vergt met betrekking tot het schoonmaken. Gelukkig staan de ontwikkelingen niet stil. Tegenwoordig zijn er ook antislipvloertegels die ook rekening houden met schoonmaakgemak.

Antislipwaarde
Antisliptegels hebben een bepaalde antislipwaarde. Doormiddel van een zogeheten R-klasse wordt de stroefheid van de tegel aangeduid. Hoe hoger de R-waarde des te stroever de tegel.

Matten en stickers
Andere hulpmiddelen voor een stevige grip in de badkamer zijn antislipmatten of stickers. Deze zijn in het bad of in de douchebak te gebruiken. Door het gebruik van stickers is een bad of douchebak echter wel moeilijker schoon te maken. Speciale antislipmatten voor onder de badkamermatten zorgen ervoor dat het kleedjes niet wegglijden. De betere badmatten zijn standaard voorzien van een antisliplaag aan de rugzijde.

Bestaande vloer
Wilt u een bestaande, te gladde badkamervloer antislip maken. Ook daarvoor zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden. Met speciale coatings en behandelingen krijgt de tegelvloer een stroef laagje. Meestal laat deze een nagenoeg onzichtbare toplaag achter, die gemakkelijk schoon te maken is. Laat u wel goed adviseren door uw tegelspecialist. Want u wilt natuurlijk voorkomen dat u uw tegelvloer beschadigt, door het gebruik van een agressief product of een verkeerde werkwijze.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners