3324
Antislip

Jaarlijks gebeuren er nogal wat ongelukken in de badkamer door uitglijden op natte tegels. Vooral kinderen en ouderen vormen een risicogroep. Het is dan ook geen overbodige luxe om de nodige antislip maatregelen te nemen in de badkamer.

Speciale vloertegels
De vloertegels in badkamercollecties zijn over het algemeen al berekend op hun taak en zijn wat grover van structuur dan wandtegels. Wie nog meer zekerheid wil, kan kiezen voor de speciale antislip vloertegel. Bijna elk tegelmerk heeft ook een collectie antislip vloertegels in het assortiment. Antisliptegels hebben een bepaalde antislipwaarde. Deze wordt aangeluid met een zogenoemde R-klasse. Hoe hoger de R-waarde des te stroever de tegel.

Feit is dat de vloertegels met een antislip oppervlak over het algemeen wat meer schoonmaakinspanning vragen dan de gewone vloertegel. De tegel heeft tenslotte een wat grover, gestructureerder oppervlak, waardoor kalk en vuil zich gemakkelijker af te zetten. Over het algemeen geldt, hoe beter de antislipwerking, hoe meer aandacht de tegel vergt met betrekking tot het schoonmaken. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook antislipvloertegels die rekening houden met schoonmaakgemak.

In de inloopdouche!
Tegenwoordig zijn de inloopdouches, die rechtstreeks op de tegelvloer worden geplaatst, populair. Juist in de douche, waar royaal met water wordt gespetterd, is een antisliptegel aan te bevelen. Laat de antislipvloer doorlopen in de aansluitende badkamervloer, zodat u ook tijdens het afdrogen stevige grond onder de voeten hebt. U kunt eventueel ook kiezen voor een houten douchevlonder over de tegelvloer in de douche.

Coating
Wilt u de bestaande badkamervloer niet vervangen? Dan kunt u kiezen voor het aanbrengen van een speciale antislipcoating over de bestaande tegels. Daardoor krijgt de vloer een stroef, nagenoeg onzichtbaar laagje.

Andere hulpmiddelen
Naast de antisliptegel zijn er ook andere hulpmiddelen om de badkamer slipveilig te maken. Te denken valt aan antislipmatten of antislipsticker in bad en douche. Denk ook aan de losse badmatten in de badkamer. Zorg dat deze zijn voorzien van een speciale antisliprug, zodat ze niet wegglijden wanneer iemand erop stapt.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners