6662
Nieuwste trends in de badkamer
Gepubliceerd: 15-05-2013 Laatste update: 05-05-2017

Nieuwste trends in de badkamer Een industrieel design met technische hoogstandjes De modetrends volgen elkaar snel op. Denk je met een felgekleurd shirt helemaal hip te zijn, dan is de trend al weer veranderd in zwart-wit-blocking. Ook de badkamer is aan trends onderhevig, maar gelukkig volgen die elkaar minder snel op. Badkamertrends zijn meer afspiegelingen van nieuwe mogelijkheden die worden ingezet om de individuele badkamerwensen van de gebruiker zo optimaal mogelijk te vervullen. De nieuwste trend in badkamerland is de industrieel vormgegeven badruimte. Krachtig, stoer en tegelijkertijd functioneel en puur.

Echte leefruimte De afgelopen jaren is de badkamer veranderd van een puur functionele ruimte waar je jezelf opfrist in een ruimte waar je tot rust komt na een hectische werkdag. Een ruimte waarin je jezelf weer terugvindt en geniet van het niets doen. Kortom, de badkamer is een echte leefruimte geworden. Dat is ook de reden dat er steeds meer aandacht is gekomen voor de vormgeving van de badkamer. Immers, echt tot rust komen en genieten van quality time kan alleen in een ruimte die past bij je persoonlijkheid. Mensen die houden van minimalisme en puurheid komen helemaal aan hun trekken bij de nieuwste trend op badkamergebied: de industriële look. Een tegenhanger van de ook zeer populaire eco-natuurlijke stijl met veel houtstructuren en natuursteen. De industriële look wordt gekenmerkt door het gebruik van beton, RVS en aluminium in een verder basic te noemen badkamer. En met basic bedoelen we dan zonder opvallende versieringen. Want de nieuwste technische snufjes ontbreken natuurlijk niet in de industriële badkamer. Immers, genieten en ontspannen staat voorop.

Beton en beton-look Industrieel in de badkamer is meestal een synoniem voor het gebruik van beton. Zowel in de vorm van echt beton als in de vorm van het zogenaamde woonbeton oftewel de beton-look. Het echte beton wordt vooral gebruikt voor het maken van badkamerwerkbladen en wasbakken. Naast de stoere uitstraling is het voordeel van beton dat het redelijk eenvoudig te verwerken is. Een wasbak van beton kan daardoor in bijna elke vorm worden gegoten. En door bijvoorbeeld een flesje kleurstof aan het beton toe te voegen, krijgt de uiteindelijke wasbak of het werkblad een nog uniekere uitstraling. Aan beton kleeft echter tevens een nadeel. Het voelt namelijk heel koud aan en kan scheuren. Het zogenaamde beton-look of woonbeton kent deze nadelen niet. Het is een materiaal op cement- of kunststofbasis met de uitstraling van beton. Zeker voor gebruik op de vloer is dit een zeer welkom alternatief. Binnen de industriële look is een epoxyvloer eveneens een aanrader. Dit is een naadloze gietvloer die verkrijgbaar is in vele grijsnuances die prima in deze trend passen. Door de epoxy-verzegeling krijgt de vloer een mooi glanzend effect en is tegelijkertijd heel geschikt voor natte ruimtes. Nog niet genoeg beton? Kies dan voor een betonlook op de muren. Deze kan eenvoudig gecreëerd worden via een speciale muurverf, die in elke bouwmarkt te koop is.

Kleuren en accessoires De industriële look wordt natuurlijk niet alleen bepaald door beton. Ook staal past prima in deze stijl badkamer. Stalen deuren bijvoorbeeld met glas. Of oude stalen fabrieksramen die worden gebruikt als douchedeur. Daarnaast kun je, zonder al te veel kosten en moeite, je bestaande badkamer een industriële look geven door te werken met accessoires in de kleuren bruin, zwart, geel of wit. Echte industriële sfeermakers zijn draadmandjes, metalen opbergbakken, metalen lampen en metalen letters die aan de muur worden bevestigd. Technische vernuftigheden Zoals gezegd genieten we in de moderne badkamer van het mooie leven. Technisch vernuft kan dan ook niet ontbreken in de industriële badkamer. In bijna elke nieuw te ontwerpen badkamer wordt dé nieuwe sensatie op het gebied van hygiëne opgenomen: de douche-wc AquaClean Sela van Geberit. Het opvallendst aan de AquaClean Sela is het vlakke uiterlijk. De douchetechnologie, de elektriciteitsaansluitingen, de watervoorziening en de wandbevestiging zijn in de keramische unit geïntegreerd. En toch heeft deze Geberit douche-wc een ergonomische zit. De AquaClean Sela is een ware sensatie omdat de waterstraal luchtig te noemen is en altijd water op lichaamstemperatuur levert. Bovendien is de waterstraalsterkte eenvoudig instelbaar. Omdat de AquaClean Sela bij een maximale straalsterkte toch slechts 0,5 liter water gebruikt én het water pas wordt verwarmd als de gebruiker op de douche-wc gaat zitten, is dit nieuwste Geberit-product zondermeer milieuvriendelijk. Gaat een douche-wc je toch iets te ver, dan mag een ander hoogstandje niet in je badkamer ontbreken. Het is het wandcloset zonder spoelrand. Sphinx bracht de eerste op de markt onder de naam Rimless. Villeroy & Boch volgde al snel met de Direct Flush Omnia Architectura. Het grote voordeel van een closet zonder spoelrand is dat het hygiënisch schoonmaken van de toilet een stuk eenvoudiger is. Je hebt namelijk niet langer te maken met een spoelrand waar bacteriën en vuil zich ophopen. De binnenzijde van het toilet is met de Rimless en Direct Flush volledig glad en vrij van moeilijk te bereiken holtes. Beide wandclosets zijn voorzien van een in het keramiek geïntegreerde waterverdeling. Deze zorgt ervoor dat het spoelwater gelijkmatig en geruisloos door het toilet wordt gevoerd.

 

Personificatie van je badkamer Niet meedoen aan een trend, maar toch een persoonlijke én steeds aan te passen stijl aan je badkamer geven? Het kan met de serie Joyce van Villeroy & Boch. Een badkamerserie compleet met Apps waardoor de badkamer steeds opnieuw aan je wensen en smaken kan worden aangepast. De Apps bestaan uit eenvoudig verwisselbare onderdelen die direct zorgen voor een geheel andere uitstraling. Deze onderdelen zijn gemaakt van hoogwaardig porselein en voorzien van een softpad aan de onderzijde. Die wordt aangetrokken door de App-magneet in het standaard product. Hierdoor blijven de Apps stevig vastzitten. Naast de Apps zijn ook de frontpanelen en de kleuren van Joyce aan te passen. Ook zo kun je je badkamer aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide