3199
De sanitair trends van 2019
Gepubliceerd: 13-06-2019

Wat willen we zien in onze badkamers en toiletten in 2019? Opvallend is dat sanitaire ruimtes steeds mooier en luxer worden. De badkamer is niet langer alleen een functionele ruimte: het is een plek om te genieten en ontspannen, een plek waar je graag tijd doorbrengt. En dat zie je terug in de sanitair trends van 2019!

 

Woonstijl
Vroeger waren badkamers en toiletten eenvoudig, praktisch en neutraal. Een ruimte om alleen de noodzakelijke tijd in door te brengen. Tegenwoordig is interieurinrichting ook bij het toilet en de badkamer heel gewoon, en zie je in sanitaire ruimtes een echte woonstijl terug. Industriële douchewanden of taatswanden zijn bijvoorbeeld heel populair. Een elegant zwart frame met glazen ruiten geeft je inloopdouche een industriële uitstraling. Maar ook modern design met strakke, zwevende meubels zie je veel terug in de badkamer en het toilet. 

Karakter
Elke woonruimte in huis krijgt anno 2019 karakter; ook in de badkamer en het toilet vind je een persoonlijke touch terug. Dat gebeurt veelal met bijzondere materialen. Koperen kranen geven de sanitaire ruimtes een chique, vintage uitstraling. Ze maken de badkamer nét even anders en dat is precies wat we willen! Ook natuurstenen tegels, een robuuste houtlook en/of zwart staal geven je sanitaire ruimte karakter.

Kleur
Er was een tijd dat witte tegels de norm waren in sanitaire ruimtes. Maar dit jaar 2019 vervangen we het kille wit graag doorkleur! Zo maken we de badkamer gezellig, een leefruimte in plaats van een puur praktisch hokje. Vrolijke vintage tegels op de vloer van het toilet, een subtiel honingraat patroon op de badkamer in mosgroen, houtlook wandtegels in de inloopdouche. Het kan allemaal!

Sanitair in een leefruimte
Steeds vaker nemen we een stukje sanitair op in de slaapkamer, op de overloop of in een logeerruimte. Past het bad niet in de badkamer? Dan zetten we anno 2019 gewoon een sierlijk, klassiek exemplaar in de slaapkamer! Ook wastafels zijn daar, en op veel andere plekken in huis,steeds populairder. Natuurlijk is het dan extra belangrijk dat de wastafel stijlvol én sfeervol is: zoals de Salenzi waskom in mat groen of mat roze. Op deze manier gaat de wastafel volledig op in de rest van je interieur!

Vooruitgang
Aan de ene kant zijn sfeer en karakter belangrijk geworden; aan de andere kant liften we graag mee op de technische vooruitgang anno 2019. Met naadloze vloeren bijvoorbeeld, en een onzichtbare waterafvoer. Maar ook met een watervaldouche met sensor, LED- verlichting in de badkuip of een muziekinstallatie op de badkamer.We zijn niet alleen enthousiast over het gemak en de luxe van dit soort technische hoogstandjes, maar willen ook graag een strakke en rustige badkamer waarin alles mooi is weggewerkt. In 2019 mogen sanitaire ruimtes écht gezien worden!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide