1308
Badkamertrends

Wie de badkamer wil verbouwen tot een ruimte met een actuele sfeer en hedendaags comfort, wil natuurlijk weten wat de trends zijn. Tenslotte past u de badkamer niet jaarlijks aan. De investering moet jarenlang mee!

Minder is meer
De sfeer in de badkamer wordt optisch gekenmerkt door minimalisme. Minder is meer, is de trend. Dit uit zich in strakke belijning, transparante inloopdouches, zwevende, modulaire badkamermeubels en wastafelplateaus met opzetkommen. Het hele rechtlijnige van een aantal jaren geleden krijgt momenteel overigens weer een vriendelijker gezicht. Strakke en ronde lijnen worden gecombineerd. Brede randen en robuuste vormen zijn hot.

Nieuwe materialen
Ook op materiaalgebied is er veel aan de hand. Naast keramiek zien we materialen als glas, hout, natuursteen, rvs en beton in de badkamer verschijnen. Een pure, natuurlijke uitstraling met een woonsfeer is trend. Minimalistische soberheid hoeft namelijk niet kil te zijn.

Waterval met licht
In de hedendaagse badkamer is ook een belangrijke rol weggelegd voor de kranen. Kranen zijn tegenwoordig ware kunstwerken in techniek en design. Populair zijn de watervalkranen, die een brede waterstroom in wastafel en bad laten vloeien. Ook zien we kranen waarin naast water ook gekleurd licht mee stroomt. Deze zorgen voor een ware sensatie in sfeer en beleving. Groots douchen (Raindance van Hansgrohe)

Veel en groot!
Op het gebied van douchen kunnen we kort zijn: veel en groot! Schotelgrote hoofddouches die een zachte regendouche laten stromen, douchehemels in het plafond, panelen met lichaamsjets voor een pulserende massage, aromatherapie, chromotherapie... alles is mogelijk. Douchen is anno 2006 een kwestie van puur genieten van water, geur en licht in een royale doucheomgeving.

Veelzijdig inzetbaar
In de hedendaagse badkamer is ook een belangrijke rol weggelegd voor veelzijdig inzetbare meubels en hulpmiddelen. Bankjes dienen als zitmeubel, opstapje en aflegruimte. Rolcontainers laten zich gemakkelijk verplaatsen van wastafel naar bad en vice versa. De wastafelmeubels zelf zijn -anders als vroeger- opgebouwd uit losse elementen. Zo kan een meubel naar eigen wens worden samengesteld. Er is een duidelijke voorkeur voor zwevende (aan de wand bevestigde) meubels in strakke belijning. Hoogglans kleuren als zwart, wit en rood en bijzondere, matte (donkere!) houtdecors geven het meubel een uitstraling vol glamour of een rustige, natuurlijke sfeer.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw badkamerfavorieten bij onze partners