7093
Badkamertrends 2019
Gepubliceerd: 15-10-2018

Net als alle andere ruimtes in huis is ook de badkamer onderhevig aan trends. Voor velen van ons is de badkamer aanpassen aan de laatste trends geen jaarlijks terugkerend ritueel. Jammer eigenlijk want we smullen elke keer weer enorm van de nieuwste collecties die we voorbij zien komen. Gelukkig kunnen we ook zonder al te ingrijpende maatregelen de badkamer trend-proof maken. Maar laten we je eerst even bijpraten over de badkamertrends 2019 die we hier en daar al gespot hebben.

 

De natuurlijke badkamer

In 2019 zien we, net als in het interieur, ook in de badkamer veel natuurlijke elementen verschijnen. Zowel in kleurgebruik als in materiaal. Zo is hout in toenemende mate aanwezig in de badkamer. Hoewel dit niet altijd het meest geschikte materiaal voor een natte ruimte is zien we toch steeds meer details van hout verschijnen. Dit kan door wat kleine elementen, een houten krukje of een houten accessoire maar ook een houten vloer is in de badkamer anno 2019 niet ondenkbaar. Er zijn overigens tegenwoordig houten vloeren verkrijgbaar die prima geschikt zijn voor natte ruimtes. Maar ook een wand zou je met vloerdelen kunnen verrijken.

De groene badkamer

Ook de kleur groen verschijnt steeds vaker in de badkamer! Dit kunnen subtiele elementen zijn zoals een groen badmatje of groene handdoeken maar je mag ook rustig een groene palm in de badkamer plaatsen. Groen heeft een positieve werking op je gevoel, je bent een met de natuur en hoe fijn is het om dat gevoel ook in de badkamer te mogen ervaren. Dus kom maar op met die Urban Jungle badkamer

De slimme badkamer

Technologische hoogstandjes zien we door het hele huis. Smart home of domotica wordt steeds meer toegepast. Ook in de badkamer. Bijvoorbeeld een douche wc waarbij je met een app de positie van de sproeiarmen instelt. Of je douche bedienen via je mobiele telefoon die alvast aangaat en zich instelt op de door jou gewenste temperatuur. Of wat dacht je van een slimme spiegel waarop je berichten kunt ontvangen of filmpjes kunt afspelen! Nog even en we komen de badkamer helemaal niet meer uit!

De terrazzo badkamer

Ken je het nog van vroeger... een soort van gietvloer gevuld met allemaal kleine stukjes marmer in cement. Dat is terrazzo en zien we steeds meer in de badkamer verschijnen. Het is een oerdegelijke vloer die jaren mee kan gaan.

Snelle badkamermetamorfose

In de inleiding hadden we het er al heel even over, jaarlijks de badkamer updaten volgens de laatste trends is geen doen! Het is niet alleen een enorme investering maar ook een hoop werk. Gelukkig kan je met wat kleine aanpassingen ook al een hele andere sfeer creëren. Bijvoorbeeld met accessoires of textiel. Wissel deze bij het wisselen van de seizoenen en geef een de badkamer een frisse look in het voorjaar en in de zomer door met kleuren als geel, groen en lichtblauw te werken en in het najaar en winter te kiezen voor warmere kleuren. Zet eens een paneel tegen de wand en betegel deze met hippe tegels of koop zo'n leuke houten ladder en hang daar wat hangplantjes aan.

Een nieuwe badkamer

Ben jij een van de happy few die een hele nieuwe badkamer mag uitzoeken? Laat je dan eerst uitgebreid informeren over de verschillende badkamerstijlen. Of je nou van modern, luxe,  design of juist van de landelijke sfeer houd, voor elke smaak is er wel een passende stijl te vinden.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide