9753
Badkamertrends 2018 - 2019
Gepubliceerd: 24-07-2018 Laatste update: 27-08-2018

Laat de traditionele inrichting in de badkamer varen. Onder invloed van Instagram krijgt de badkamer steeds meer een verrassende look. Aanzichten die geheid fotogenieke kiekjes oplevert. Combineer kleur met warme metallics voor een luxe en stijlvolle uitstraling. Met een paar kleine accenten in goud, brons of messing – zoals een kraan of wasbakje – doorbreek je gemakkelijk de zoete ambiance.

 

Trendcompass_badkamertrends_2018_Bisazza-Bagno_THE-MAHDAVI-COLLECTION_design-India-Mahdavi-004.png
Foto: Collectie Bagno, The Mahdavi Collection, Bisazza


Trend: Instagramvriendelijk
De nieuwste trend in de badkamer is kleur met pastellen in de voorkeur. Aardse tinten maken plaats voor roze, zeegroen, hemelsblauw en lavendel. Deze tinten coördineren mooi met wit sanitair. Experimenteer met verf, wand- en vloertegels of bijzondere designaccessoires voor een ‘out-of-the-box’-beleving. Et voilà: kleurrijke feed voor op je Instagramaccount.


Trendcompass_badkamertrends_2018_Bisazza-Bagno_THE-MAHDAVI-COLLECTION_design-India-Mahdavi-005.png

Foto: Collectie Bagno, The Mahdavi Collection, Bisazza

Trend: Goud
Gouden accenten in het interieur blijven voorlopig nog even in beeld. En dit mag gevierd worden. Een luxe uitstraling creëer je gemakkelijk door gouden accessoires toe te voegen. Denk aan een gouden kraan, een gouden douchekop of een gouden handdoekring; het kan allemaal. De Tone Gold collectie van Geesa is een stijlvolle en gracieuze collectie vol badkameraccessoires. De sierlijke lijnen zijn subtiel en krachtig en passen zowel in een strak modern, als een weelderig interieur. Gegarandeerd een luxueuze aanvulling voor de sanitaire ruimte.

Trendcompass_badkamertrends_Geesa_Tone-Gold_towel-ring.png

Foto: Handdoekring Towel Ring Tone Gold van Geesa, collectie Arco van EX-T

Trendcompass-badkamertrends_2018_EX.T.-com_04_PS_MDW18_EXT_ARCO_MUT.png

Foto: collectie Arco van EX-T


Trend: Opbergen
Een whirlpoolbad of inloopdouche maakt van je badkamer de ideale plek om even rustig wat tijd voor jezelf te nemen. Maar een belangrijk onderdeel van comfort en luxe kent een praktisch karakter. De opbergruimte en een slim ontwerp dragen hieraan bij. ‘Goede’ opslag gaat over meer dan het verbergen van je halflege flesjes, potjes en borstels. Een rustige badkameromgeving creëer je door goed de ruimte in te schatten en te plannen. Sphinx is al jaren toonaangevend in sanitair- en badkamerdesign. Voor de collectie Sphinx Acanto is onderzoek gedaan naar het gedrag van mensen in de badkamer. Wat bewaart men in de badkamer? En hoe vaak worden deze spullen gebruikt? Met deze kostbare informatie kan Sphinx badkamerseries ontwerpen die uitblinken in maximaal comfort. Opberggemak voor je ideale indoor spa.

Trendcompass_badkamertrends_2018_Spinkx_-Bathroom-15-A-Acanto.png

Trendcompass_badkamertrends_2018_Spinkx-Bathroom-16-H-Acanto.png

Foto: Collectie Acanto van Sphinx


Trend: Woestijnkleuren
Eén van de trends die we spotten is het terugkomen van dessert kleuren in de badkamer. Het gebruik van natuurlijke materialen en tinten gebeurt al sinds jaar en dag. Maar nooit eerder werd het woestijngevoel zo letterlijk doorgevoerd. En het resultaat is verbluffend. De collectie BLONDECRAZY van het Italiaanse Blubleu weerspiegelt deze trend voortreffelijk. De combinatie van natuurlijk hout met trendy en modisch kleurgebruik maken het tot een onvergetelijk geheel. Waarbij massieve oppervlaktes en roestvrij staal de boventoon voeren.

Trendcompass_badkamertrends_2018_Blublue_Comp-TempeOvale-00-co-o.png

Trendcompass_badkamertrends_2018_Blublue_Comp-TempeOvale-01-sc-v-lavandino.png

Foto: Collectie Blonde Crazy van Blubleu


Ook de Hamman-collectie ontworpen door Monica Graffeo voor Rexa Design speelt in op deze trend. Zoals de naam al doet vermoeden is Hammam geïnspireerd op traditionele Turkse badhuizen en Japanse onsen. De Hammam-collectie lanceert een nieuw type materiaal in de badkamer, namelijk klei. Dompel je onder in een plek waar warme kleuren je doen herinneren aan Moeder Aarde, de woestijn en de natuur. Wat ons betreft een revolutionaire badkamertrend.

Trendcompass_badkamertrends_2018_Rexadesign_Hammam-Bathtub.png

Foto: Bad uit de collectie Hammam van Rexa Design

 

Structuur: Grafische patronen
Wat het lijnenspel betreft; go graphic! Strakke lijnen, ranke vormen en subtiele randen zorgen voor een extra grafisch sierelement in het badkamerinterieur. Een rechthoekige wasbak? Neem voor de continuïteit eens een kraan met een hoek van 90 graden. Het resultaat zal je verrassen.

Trendcompass_badkamertrends_-2018_THG-Paris_System_3_Hole_Basin_Mixer_by_Arik_Levy.png

Trendcompass_badkamertrends_2018_BetteLoft_Ornament_Midnight.png

Foto: Collectie Moonlight van Bette en kraan System Cristal van THG Paris

Bron: Trendcompass


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide