1530
Dansani Smoked oak
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 05-05-2017

Een sobere, functionele vormgeving in helder wit en natuurlijk hout is de badkamertrend. Het heldere wit staat voor optimisme en hout voor de waardering van echtheid. Van oudsher zijn deze kenmerken typerend voor Deens design. De Deense badmeubelfabrikant Dansani maakt voor haar series Zaro en Calidris uitsluitend gebruik van echt hout en weet dit natuurlijke materiaal steeds vernieuwend toe te passen.

Dansani maakt uitsluitend gebruik van echt houtfineer, waarvoor het hout afkomstig is uit duurzame bosbouw. De Deense meestermeubelmakers behandelen het materiaal met traditioneel vakmanschap en oog voor detail. De bewerking en toepassing van het hout is veelal vernieuwend.

Bijzondere behandeling of toepassing
Zo is het warme, donkere notenfineer van het badmeubel Zaro gestapeld verwerkt voor een volledig nieuwe uitstraling van het natuurlijke materiaal. Een horizontaal lijnenspel is het resultaat, waardoor het materiaal de belijning van het meubel zelf onderstreept. In Driftwood (Europees Eikenfineer) krijgt het meubel een rustieker uitstraling. Om dit te versterken geeft Dansani het hout een bijzondere behandeling, waardoor de nerven extra spreken. Voor de serie Calidris Smoked Oak ondergaat het Europees eiken een rookproces, waardoor het hout een diepe, donkere gloed krijgt en de tekening en structuur sterker naar voren komen.

Vakmanschap in meubelbouw
In de wijze waarop de badmeubels worden vervaardigd is het traditionele vakmanschap te herkennen. Het hout voor de meubels wordt verstek gezaagd en met veer en groef gemonteerd. Bijzonder is ook dat de fronten van laden en deuren aan de achterzijde afgeschuind zijn, zodat ze desgewenst ook greeploos geopend kunnen worden. Voor het meubel Zaro worden de fronten extra dik gemaakt voor het realiseren van de fraaie ingewerkte grepen.

Wastafel naar wens
De meubels van Dansani vallen op door een strakke, sobere belijning waardoor het eerlijke materiaal alle aandacht krijgt. Bijzonder is ook de grote keuze aan wastafels. Een ultraplatte, meubelbrede, keramische wastafel in helder wit zorgt voor een subiel contrast met behoud van de strakke uitstraling. Voor een speelser of landelijker sfeer is er een keuze uit opzetkommen in diverse uitvoeren. Het heldere wit van het keramiek en het natuurlijke hout geven de badkamer een warme sfeer met een fris accent. De badmeubels van Dansani zijn veelal modulair van opzet. Daardoor bieden ze vele combinatiemogelijkheden voor het samenstellen van een meubel naar wens.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide