5052
Badkamer van de toekomst
Gepubliceerd: 30-04-2019

Met de Viu-keramiekserie, het meubelprogramma XViu en de bijbehorende ligbaden, presenteren Duravit en sieger design een complete badkamerserie, die staat voor een toekomstgericht ontwerp. De postindustriële elegantie komt voort uit de combinatie van zachte, organische vormen met precieze geometrie, in een tot nu toe ongekend gedetailleerde perfectie. Spannende contrasten komen voort uit oppervlaktecombinaties van het allerbeste keramiek, glas en metaal, met matte lakken of edele houtsoorten.

 

Het nieuwe programma omvat de wasplaats en het bad- en wc-gedeelte van de badkamer. Terugkerende designelementen en speciale details kenmerken het alomvattende interieurontwerp. Het hoogtepunt wordt gevormd door een wastafel die is gebaseerd op de door Duravit gepatenteerde c-bonded-technologie. Aan de buitenzijde, extreem precies, als rechthoek vormgegeven, van binnen organisch zacht gebogen, met een ruime inbouwwaskom en royale legruimte. De rand langs het kraanvlak loopt als een subtiele lijn naar buiten verder. Het fijne detail van de horizontale overloop in de wastafel onderstreept de horizontale vorm van de buitenzijde.

04_Viu_with_XViu.jpg

Aan de binnenzijde volgt het keramische materiaal de zachtheid van het water. Verrassende details: de wit-keramische afdekking van de push-open-klep is in geopende stand evenwijdig aan de binnenzijde. Het significante profiel van de V-vormige metalen draagconstructie, in elegant matchampagne of avant-gardistisch matzwart, creëert dynamische spanning. Een glazen inlegger in vier kleuren maakt individuele combinaties mogelijk.

Bij een zich wijzigend perspectief, transformeren de driedimensionale voeten van de metalen console optisch in fijne lijnen. De perfectie is zichtbaar tot in het kleinste detail. De acryl afdekking aan de onderzijde van het bad neemt montagestructuur, kabels en verbindingsslangen uit het zicht. Technologie van bijvoorbeeld de elektronische armatuur D.1e, kan daardoor op onzichtbaar worden toegepast.

Door de volledig geglazuurde onderzijde zijn de Viu-wastafels — in vijf afmetingen —ook perfect geschikt als op zichzelf staande oplossing. Formeel volgen ze het ontwerp van de c-bonded-wastafel. De alternatieve varianten, met wastafelmeubel, inbouwwastafel of opzetwastafel en bijpassend onderbouwmeubel met uittrekframe of twee laden, hebben opvallende V-vormige aluminium zijprofielen, die ook verkrijgbaar zijn in matchampagne en matzwart. Meubelserie XViu krijgt hierdoor een bijzonder uitgesproken profiel. Opties, zoals ton-sur-ton en contrastkleuren, kunnen in verschillende materialen worden gecombineerd. Diverse hoogwaardige houtsoorten, lakken en decoratieve oppervlakken zorgen op deze manier samen voor een brede keuze in stijlwerelden, van “Silver” tot “Dark”.

Voor de hoge en halfhoge kasten zijn, als varianten, deuren beschikbaar in semi-transparant Parsolglas. Hierbij wordt gebruik gemaakt van technisch geoptimaliseerde, maar visueel onopvallende, soepel lopende schaarscharnieren, voor het openen en sluiten van de deuren.

12_Viu_with_XViu.jpg

Ook in de spiegels en in de aan de zijkant volledig van spiegels voorziene spiegelkasten komen, door de zijprofielen, de onafhankelijke vormen van XViu terug. De modellen met sensorschakeling bieden door het dimbare licht een hoogwaardig comfort. De versie met pictogrambediening op het spiegeloppervlak, nu voor het eerst ook beschikbaar voor spiegelkasten, is voorzien van ambilight- en kleurenlicht-wisselfunctie: bij een lichtsterkte van meer dan 300 lux kan de lichtkleur traploos worden ingesteld van 2700 (warm licht) tot 6500 Kelvin (koud licht). Alle spiegels zijn ook met verwarming verkrijgbaar, bij de pictogramvariant is dit standaard.

05_Viu_with_XViu.jpg

Nog een hoogtepunt van de XViu-serie is het vrijstaande ligbad. Een solitair, die de aandacht trekt. Het significante metalen frame, in het vertrouwde V-profiel, is hier ook verkrijgbaar in matchampagne of matzwart en contrasteert op die manier met het hoogglanzende, witte acryl. Het frame draagt het vrijstaande bad (twee formaten: 160×80 cm en 180×80 cm), dat ook bij bovenaanzicht een exacte rechthoek vormt en aan de binnenzijde een ergonomische en organische vrije vorm volgt. De uiterst nauwkeurige verwerking en het perfecte uiterlijk, mede door de discreet geïntegreerde afvoer, onderstrepen het doordachte design.

06_Viu_with_XViu.jpg

Het samenspel van geometrische basisvorm, nauwkeurigheid in bovenaanzicht en geoptimaliseerde, zachte binnenvorm, is ook terug te zien in de wc van de serie. Met metalen drukknoppen aan de zijkant kunnen zitting en deksel worden afgenomen, wat het schoonmaken sterk vereenvoudigt. De technisch veeleisende omzetting van de open spoelrand, als onderdeel van de verder verbeterde Rimless®-technologie, zorgt voor uitstekende spoelprestaties. Optioneel is voor de wc SensoWash® Slim beschikbaar. Combinatie met de Duravit elektronische spoelplaat A2, inclusief bijpassend voorwand-element, zorgt voor gebruikersvriendelijkheid op het hoogste niveau.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide