2402
XSquare: moderne elegantie en comfort in de badkamer
Gepubliceerd: 24-05-2018

Duravit heeft samen met designer Kurt Merki jr. een meubelserie ontworpen die speciaal is afgestemd op het ontwerp van de moderne DuraSquare wastafels. Het opvallendste ontwerpelement is een verchroomd kwartcirkelprofiel dat het meubel aan de zijkanten omlijst. In de vloervariant gaat dit naadloos over in een onderstel.

 

duravit-XSquare-08.png

In beide varianten vormt het chroomprofiel een geaccentueerd raamwerk. Het volgt de hoekradius van de wastafel en creëert zo harmonie en tegelijkertijd een onderscheidende autonomie. In combinatie met kasten, spiegel- en spiegelkastoplossingen uit de serie, waarvan het ontwerp ook wordt gekenmerkt door het chroomprofiel, ontstaan zo luxe badkamers met een elegante, moderne uitstraling. XSquare kan op veel manieren worden gecombineerd en past perfect in de huidige keramische series DuraSquare, Vero Air, ME by Starck en P3 Comforts. De meubelserie maakt daarmee een kwalitatief totaalontwerp mogelijk met bijpassende vrijstaande of ingebouwde badkuipen, wc’s, armaturen, douchebakken en accessoires.

duravit-XSquare-07.png

De keuze aan varianten en kleuren is bijna grenzeloos. Afhankelijk van het keramisch materiaal zijn de onderkasten van consolewastafels verkrijgbaar in vijf verschillende afmetingen (800-1600 mm); ze bieden dus ook ruimte voor royale dubbele wastafels. Compacte ontwerpen vormen een aanvulling op de vele opties voor uiteenlopende ruimtes en ontwerpvereisten. Het assortiment onderbouwkasten van wastafels kan ook worden gevarieerd; voor de wastafels van DuraSquare, Vero Air, ME by Starck en P3 Comforts kan per serie worden gekozen uit zeven verschillende breedtes. Alle onderbouwkasten worden naar keuze geleverd met één of twee laden. Ze zijn uitgerust met een hoogwaardig inrichtingssysteem uit esdoorn of walnoot. De 500 mm brede hoge of halfhoge kast biedt extra opbergruimte.

duravit-XSquare-03.png

De drie nieuwe, speciale meubelafwerkingen — lichtblauw mat, betongrijs mat en aubergine satijnglans — en het decoratieve linnenpatroon completeren het brede kleurenpalet. In totaal zijn er 28 meubelafwerkingen in mat of lak, satijn- of hoogglans beschikbaar.

Door voor de consoleplaat een van de bodykleuren of eventueel massief walnoot te kiezen, maakt XSquare zeer persoonlijke kleurencombinaties mogelijk. Met het tweekleurige of zelfs driekleurige kleurenschema (de combinatie lakafwerking, chroomprofiel en consoleplaat) ontstaan nieuwe contrasten en hoogwaardige designmogelijkheden. De greeploze fronts met push-to-opentechniek onderstrepen het elegante en inspirerende totaalbeeld. Het nieuwe meubelprogramma spreekt voor zich en zet tegelijkertijd helder gestructureerde accenten in de ruimte.

duravit-XSquare-02.png

Afgestemd op het meubelontwerp biedt Duravit spiegels in acht breedtes (450 tot 1600 mm) en spiegelkasten in vier breedtes (600 tot 1200 mm). Het chroomprofiel aan de zijkant vormt het raamwerk en zet daarmee de designtaal van het meubilair consequent voort. Op het spiegeloppervlak zit het nieuwe bedieningspaneel. Hiermee kunnen het primaire licht (35 mm brede lichtbanden rechts en links), de Ambilight en de spiegelverwarming contactloos via sensoren aangestuurd worden.

duravit-XSquare-01.png

Bovendien hebben alle spiegels een nieuwe, handige functie voor kleurverandering: met een lichtsterkte van ruim 300 lux kan de lichtkleur traploos worden ingesteld van 2700 (warm licht) naar 6500 Kelvin (koud licht). Warm licht is ideaal voor een aangename sfeer, koud licht wordt voornamelijk gebruikt voor cosmetische doeleinden. De geheugenfunctie zorgt ervoor dat bij herhaaldelijk gebruik de gewenste lichtkleur en -sterkte niet opnieuw hoeven te worden ingesteld. Ook nieuw is de functionele indeling van de spiegelkasten met opbergboxen, een paneel voor accessoires en een magneetstrip voor alle kleine spulletjes, zoals schaartje en pincet.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide