Met de Special Collection 2012 presenteert de Deense fabrikant stijlvolle designmeubels voor de badkamer met een extra aantrekkelijke prijsstelling. Special Collection 2012 biedt een keuze uit een weloverwogen assortiment van meubels, spiegels en spiegelkasten voor sfeer, comfort en functionaliteit. De meubels worden gecombineerd met de populairste wastafels van dit moment: Kantate en Square. Het typisch Deense design - strakke, sobere belijning met oog voor detail - maakt van de badkamer een ruimte waarin esthetisch design en praktisch gebruiksgemak perfect in balans zijn.

Voor de Special Collection 2012 is een weldoordacht assortiment van breed toepasbare meubels en wastafels geselecteerd. Daarmee kan nagenoeg elke badkamer ingericht worden naar eigen smaak en wens. Dit assortiment biedt Dansani nu tegen zeer aantrekkelijke prijsstellingen met voordeel dat oploopt tot enkele honderden euros per opstelling.

Meubels met luxe laden
Het functionele meubilair, gemaakt van duurzame materialen, kenmerkt zich door stijlvol design. Kasten en deuren zijn met folie overtrokken en de meubels zijn voorzien van geïntegreerde handgrepen. De volledig uittrekbare laden kenmerken zich door oog voor detail. Alle laden zijn voorzien van een exclusieve, verborgen laderails en zijn in hoogte en breedte verstelbaar. Door de dempers sluiten de laden geluidloos. Naast de wastafelmeubels biedt Special Collection 2012 ook een hoge kolomkast (160 cm) voor extra opbergruimte.

Actuele kleuren en wastafels
Voor de meubels is er een keuze uit drie actuele kleuren: klassiek wit (mat), contrasterend zwart met een matte finish of het bijzondere cedar grey met een fraaie houtstructuur en natuurlijke uitstraling. Alle drie de kleuren combineren perfect met de helder witte wastafels. Special Collection 2012 biedt keuze uit twee actuele wastafels in verschillende breedten: de keramische wastafel Kantate in enkele (101 cm) of dubbele (141 cm en 121 cm) uitvoering en de wastafel Square van gegoten marmer in 70 cm of 100 cm in enkele of dubbele uitvoering.

Spiegel of spiegelkast
Ter afronding van het geheel biedt Special Collection 2012 een keuze uit een spiegel met geïntegreerde verlichting of een ruime spiegelkast voor extra opbergruimte. Zowel de spiegel als de spiegelkast bieden door de langwerpige lichtvelden een goed zicht en een sfeervol lichteffect op de wastafel.

De spiegelkast is voorzien van een discreet weggewerkt stopcontact, gedempte deuren en een ronde, op gewenste hoogte te plaatsen vergrootspiegel.

De meubels uit de Special Collection 2012 kennen een korte levertijd en zijn voor-zien van 5 jaar garantie.

De badkamermeubelserie Zaro van de Deense fabrikant Dansani biedt liefhebbers van puur minimalisme aantrekkelijke keuzes. Zaro is sober en functioneel qua vormgeving, de materiaalkeuze is gewaagd en vernieuwend. Het badkamermeubel is beschikbaar in diverse uitvoeringen met zwarte of grijze rubbercoating, in mat witte lak, in notenhout of driftwood. Zaro is te combineren met diverse wastafels, spiegels, spiegelkasten en hoge kolomkasten.

De uitvoering van het meubel met één enkele lade heeft de meest minimalistische uitstraling en vormt een stijlicoon in de badkamer. In deze uitvoering wordt het Zaro meubel gecombineerd met een fraaie design sifon die gezien mag worden. Maar de sifon is ook onzichtbaar weg te werken in de lade. Het zuivere, minimalistische karakter van Zaro wordt extra benadrukt door de geïntegreerde greeplijst in de lade.

Lade met meer
Door het ingebouwde soft-closebeslag sluit de lade soepel en geluidloos. De volledig uittrekbare, zelfsluitende lade is voorzien van solide, metalen zijkanten met geïntegreerde laderails. Bovendien is de lade in hoogte en breedte instelbaar. Een handige ladeverdeler, met naar eigen inzicht te verplaatsen opbergbakken van massief eikenhout, zorgen dat alle accessoires en benodigdheden overzichtelijk op hun plaats blijven. Als optie kan gekozen worden voor energiezuinige LED-verlichting boven de lade. Dit zorgt voor een bijzonder sfeeraccent en voor extra veel licht over de inhoud. De aluminium verlichtingsrail is discreet weggewerkt over de volledige breedte van de lade.

Wastafel naar wens
Afhankelijk van de gewenste uitstraling en gebruiksgemak is Zaro te combineren met diverse wastafels. Voor een optimaal minimalistische uitstraling is de combinatie met de wastafels Menuet, Kantate of Square een goede keuze. Menuet is een keramische wastafel met een brede rand, Kantante blinkt uit door het ultraplatte design van het keramiek. De wastafel Square van gegoten marmer is hoekig, robuust en stoer.

Spiegels en kasten
Dansani biedt een keur aan spiegels en spiegelkasten met geïntegreerde lichtvelden, met elk hun eigen uitstraling voor een combinatie naar wens. Voor extra opberggemak kan het minimalistische badkamermeubel gecombineerd worden met hoge kolomkasten.

Waarom is design zo belangrijk geworden in ons leven? En waarom heeft design een belangrijke rol gespeeld, in het bijzonder in de badkamer in de afgelopen decennia? Philippe Starck, een van de toonaangevende ontwerpers van deze tijd, wil met zijn design en de functie ervan het leven mooier en beter vormgeven. Zijn werk laat zien wat er met design kan worden bereikt indien het wordt gebruikt als een middel om traditionele gebruiken en patronen te doorbreken. In de hedendaagse moderne badkamers zien we nog steeds een zeer functionele ruimte, maar wel een ruimte waar hoogwaardige materialen, mooie kleuren en vormen tot een sfeervolle ambiance worden gecombineerd. De ruimte laat ons water ervaren in vele en gevarieerde vormen en maakt het mogelijk om tijd aan onszelf te besteden om het drukke dagelijkse leven te ontvluchten.

De hedendaagse Up2U collectie wordt gekarakteriseerd door moderne vormen en frisse kleuraccenten en heeft een afwerking van verschillende authentiek uitziende houtsoorten. Villeroy & Boch streeft er naar om met deze meubelcollectie zowel een opvallende maar tegelijkertijd ook praktische meubellijn te presenteren. De combinatie van maximale opbergruimte en elegant design biedt oplossingen voor zowel de traditionele als de jonge moderne badkamerinvulling.

Een nieuwe look voor de succesvolle badkamercollectie Sentique Functionaliteit en comfort in een nieuwe vorm Functionaliteit is het uitgangspunt achter de nieuwe designs van de badkamer-meubels uit de collectie Sentique van Villeroy & Boch. Het resultaat: tijdloze ele-gante meubels met royale bergruimte en nog meer gebruikerscomfort.

Nu de badkamer als persoonlijk toevluchtsoord voor ontspanning aan belang wint, worden de eisen die aan de behaaglijkheid en de sfeer in deze ruimte worden gesteld, ook steeds groter. Als schakel tussen keramiek en ligbad zijn ook de badmeubels een doorslaggevende factor voor de uitstraling van de badkamer.

Met de toenemende betekenis van de badkamer als leef- en woonruimte zijn ook de eisen aan de badkamervormgeving gestegen. Afgestemde en specifiek toegesneden planningen evenals natuurlijke materialen genieten de voorkeur. Deze tendens heeft Bette met de ontwikkeling van BETTEROOM in aanmerking genomen. Een harmonische ambiance waarin men volgens de individuele behoeften volop kan genieten - daar staat BETTEROOM voor, dat gemeenschappelijk werd ontworpen met de Berlijnse ontwerper Jochen Schmiddem. Innovatieve en flexibele oplossingen voor de wasplaats-vormgeving met veel planningsvrijheid bieden vele mogelijkheden voor een comfortabele interieurvormgeving.

Rommel in de badkamer? Met de EMCO serie ASIS zijn alle badaccessoires en badkamerproducten stijlvol verborgen in één of meerdere multifunctionele wandmodulen. Nieuw zijn de rechtlijnig vormgegeven wastafel-, cosmetica- en toiletmodulen, die van het duurzame en slijtvaste materiaal aluminium zijn vervaardigd. Een corrosievrij, breukvast en goed reinigbaar materiaal, dat een moderne en toch ook tijdloze sfeer uitdraagt en creatief met alle kleuren en materialen is te combineren.

Het mooie wastafelmodule is voorzien van vakken voor 400 stuks standaard verkrijgbare papieren handdoekjes. Deze is tevens uitgerust met een zeepdispenser voor 200 ml vloeibare zeep, alsmede een ruime prullenbak. Het module is 314 mm breed, 1.099 mm hoog en 156 mm diep. Als alternatief biedt EMCO een compacte cosmeticamodule voor bij de wastafel aan. Deze is 314 mm breed, 324 mm hoog en 156 mm diep. Dit module heeft een vak voor papieren handdoekjes en een vak voor tissuedoekjes. Beide wastafelmodulen beschikken over afsluitbare deuren en zijn daardoor veilig voor grijpgrage kinderhandjes en daardoor ook geschikt voor toepassing in openbare gebouwen.

De slanke toiletmodule bestaat uit een papierhouder, een vak voor een reserverol en een compleet borstelgarnituur. De accessoires bevinden zich achter afzonderlijke, door een zachte vingerdruk te openen deuren. Het afnemen van het toiletpapier vindt plaats via een gleufopening, terwijl de borstelset tot aan het gebruik volledig verborgen blijft. Dit zorgt voor een esthetisch aansprekende sfeer en meer hygiëne.

De afmetingen van de toiletmodule zijn 168 x 789 x 156 mm.

Alle modules zijn leverbaar voor wandinbouw en wandopbouw. De inbouwmodules vormen op die manier een vrijwel met de wand gelijkliggende, harmonische en ruimtebesparende eenheid met de omgeving.

Kijk op www.emco.de/benelux voor de exclusieve mogelijkheden en dealeradressen.

Het nieuwe badmeubelprogramma Frames van Tiger combineert tijdloos design met de warme uitstraling van eiken. Frames kenmerkt zich door zijn ingetogen landelijke look. De kastdeuren met kader geven het meubel samen met de vergrijsde kleuren deze typische landelijke sfeer.