Een complete badkamer, met alle modern comfort en dito uitstraling, voor een bijzonder aantrekkelijk prijskaartje. Allibert speelt met het nieuwe ‘Absolute’- gamma handig in op de reële noden van veel bouwers vandaag. Het nieuwe assortiment is een doe-het-zelfconcept dat uitgaat van eigen ontwikkeling en productie, met kwaliteit en eigentijds design voor een betaalbaar budget. Kers op de taart zijn enkele slimme technische innovaties.

Bouwen en renoveren wordt er niet goedkoper op. Door de energie-eisen neemt de ruwbouw een steeds grotere hap uit het budget, en blijft er vaak niet veel ruimte over voor de keuken of badkamer. Doorgaans kiezen bouwers hun badkamer rechtstreeks bij de installateur, die dan bestelt bij zijn gekende groothandel. “Niets mis mee, maar niet altijd voordelig voor de prijsbewuste consument”, zegt Leo Haeldermans, Marketing manager. “Je ziet steeds vaker dat mensen die aankoop dan ook jaren uitstellen.”

OP MAAT VAN HET BUDGET
Allibert wil hiervoor een oplossing bieden door het doe-het-zelfconcept naar een hoger niveau te tillen. Het ‘Absolute’-gamma, in primeur voorgesteld op Batibouw 2014, biedt verschillende badkamercombinaties aan, van 949 tot 1.959 euro. Verkrijgbaar in de doe- het-zelfmarkt, dus met standaardmaten en niet ‘op maat’. “Maar wél op maat van ieders budget”, zegt Haeldermans. Daarnaast hebben we natuurlijk ook andere meubelcollecties voor wie wat meer financiële ruimte heeft.”

NIEUWE AANPAK, NIEUW LOGO
Frisse kleuren en hedendaags design zetten de toon in het Absolute gamma. Meubels zijn uitgerust met moderne technologie (zoals ‘soft close’ systeem voor deuren en lades) en er is ruime keuze tussen rustieke, strakke en speelse lijnen. Haeldermans: “Doe-het- zelf staat nog al te vaak synoniem met inferieure kwaliteit of design. ‘Massaproductie uit China’. Het Absolute assortiment is dé ontkrachting van die opvatting. Behalve de kleinere accessoires ontwerpen en produceren we bijna alles zelf. Extra troeven zijn de service en garantie.” Allibert is nu een ‘totaalaanbieder’ voor de badkamer en wenst dat ook weer te geven in het nieuwe ‘Lifestyle’ logo.

LEUKE ‘SLIMMIGHEDEN’
“Lifestyle staat voor de complete badkamerbeleving, met diverse productgroepen die voor elke behoefte een antwoord bieden: van het eco-bewuste EcoLine tot het hypertrendy GraphicLine, en alles daartussen”, besluit Haeldermans. Dat Allibert bovendien meer is dan alleen maar standaardproductie, valt af te leiden uit enkele simpele, maar geniale innovaties: een wc-reservoir met geïntegreerd handwasbakje en kraantje voor de kleine ruimte, een kids-WC-bril naadloos in het deksel verwerkt, Puretex douchebakken waarvan de bodems zijn verstevigd met polyurethaan om het geluid te dempen.

Robuuste maar ranke totems als wastafel. Een royaal vrijstaand bad. En een spiegel die niet bewasemt maar muziek streamt via geïntegreerde Bluetooth. De nieuwe badkamer DEA van Ideal Standard getuigt van een slimme schoonheid. De Britse ontwerper Dick Powell zocht de perfecte balans tussen vorm en functionaliteit en creëerde een ‘emotionele cocon’ met zachte lijnen en afgeronde hoeken. Te ontdekken op INTERIEUR 2014 in Kortrijk, hal 5, stand 21.

Emotionele ergonomie
Op INTERIEUR 2014 komt de nieuwe badkamerlijn van Ideal Standaard helemaal tot haar recht. Dick Powell, die mee het design- en innovatieconsultancybureau Seymour Powell oprichtte, heeft dan ook tal van indrukwekkende referenties op zijn naam staan. Ook voor DEA vertrok hij vanuit zijn designfilosofie: ontwerpen om te verbeteren.

Dick Powell: “DEA wijkt af van de minimalistische en hoekige vormen die de badkamers de laatste jaren gedomineerd hebben. We wilden een menselijke, emotionele cocon ontwerpen in de vorm van een zachte, elegante en toegankelijke badkamer. Bij design is de ‘emotionele ergonomie’ erg belangrijk: hoe iemand zich voelt in interactie met het design.”

Vloeiende, sensuele lijnen en kwaliteitsmaterialen kenmerken dan ook de nieuwe collectie. De bijpassende meubelen zijn uitgebracht in een veelvoud van kleuren, om helemaal te kunnen afstemmen op je persoonlijke smaak. Over elk element van de reeks werd grondig nagedacht, met het oog op maximale elegantie én optimaal gebruiksgemak.

Dick Powell: “We zien vandaag te vaak luxueuze badkamercollecties die mooi ogen maar niet gemakkelijk in gebruik zijn. Denk maar aan ondiepe wastafels waarbij de waterstraal over de rand spat, of scherpe hoeken die zeker voor kinderen gevaarlijk kunnen zijn. Met DEA wilden we een duurzaam design dat perfect werkt. Zo bieden de wastafelmeubels veel plaats voor het opbergen van verzorgingsproducten. Zelfs op het porseleinen afdraagvlak is genoeg ruimte voor producten die je dagelijks nodig hebt. Ook handig zijn de afgeronde spiegels met anti-aandamping en Bluetooth-aansluiting.”

Fraaie functionaliteit
Zonder meer blikvanger binnen de DEA-collectie is het vrijstaande ovale bad uit één stuk acryl. Deze elegante badkuip met afgeronde hoeken biedt een geborgen gevoel. Knap te combineren ook met de nieuwe vrijstaande badkraan Melange, met eenzelfde zacht, afgerond design.

Voor een designstatement van formaat tekenen ook de hoge wastafels. Als kunstzinnige totems rijzen ze op in je badkamer, zonder functionaliteit uit het oog te verliezen. De wastafels zijn diep ontworpen en hebben een ruim legvlak voor dagelijkse verzorgingsproducten of accessoires.

Naast de wastafels omvat de DEA-porseleincollectie ook opbouwkommen, een handenwasser, wand-wc en –bidet en een staand wc ‘back to wall’ De opbouwkommen hebben een dunne boord en ogen daardoor heel verfijnd. Net als de wastafels worden ze geleverd met een witte keramische ‘waste cover’ die mooi opgaat in het geheel. De wand-wc heeft verborgen bevestigingen en een superfijne zitting en deksel, wat een uiterst gesofisticeerde uitstraling geeft. Je gastentoilet kan je ook uitrusten met een fonteintje van 50 cm, gecombineerd met een handig meubel en spiegel met geïntegreerde led-verlichting.

Door de ruime keuze afmetingen van wastafels en meubels kan je de perfecte badkamer op maat samenstellen, of je nu weinig of veel ruimte hebt. Daarbij geven de zeven meubelkleuren je alle vrijheid tot expressie – van populaire witte hoogglanslak over neutrale tinten tot gedurfd blauw of olijfgroen. Er is ook een donkere houtkleur voor een meer klassieke look. Het DEA-meubilair bestaat uit wastafelmeubels, hoge en halfhoge kolomkasten en een zijmeubel.

Match Me is een vernieuwend badkamerconcept van Clou, waarmee tientallen creatieve combinaties mogelijk zijn; voor grote en kleinere badkamers en toiletten. Voor openbare projecten of toepassingen in de privésfeer. Het badmeubelprogramma is modulair van opbouw en biedt keuze uit diverse lade- en kolomkasten, planchets en wastafels. Mooie meubels om naar eigen idee mee te mixen & matchen. In kleur én materiaal. Clou staat voor verfrissend design van eigen bodem, voor badkamers met nét dat beetje méér. Het Match Me programma is daar een mooi voorbeeld van. Ontwerper Peter Littmann vertelt hoe hij geïnspireerd is door Lego-steentjes.

Sphinx 420 new omvat een breed assortiment van wastafels, fonteinen, closets, bidets, meubels en lichtspiegels. De vormgeving is gebaseerd op heldere, architectonische vormen in combinatie met aan de natuur ontleende symboliek. Op het eerste gezicht presenteert Sphinx 420 new zich in een strakke, sobere sfeer. Bij een nadere kennismaking toont het concept de spannende, emotionele kanten van haar karakter.

De badkamer wordt naast de keuken en de woonkamer steeds belangrijker om jezelf terug te trekken en te relaxen. Deze ruimte behoeft naast een praktische indeling de mogelijkheid om er een persoonlijke stijl aan te kunnen geven. Het ultracompacte materiaal van Dekton by Cosentino is in verschillende kleuren en afwerkingen te combineren om een op maat ingerichte badkamer te realiseren: vloeren, (douche)wanden en wastafelbladen kunnen allemaal uit Dekton verwaardigd worden.

De unieke technische eigenschappen van Dekton by Cosentino zijn ideaal voor de badkamer: make-up vlekken, nagellak, tandpasta enzovoorts zijn makkelijk te verwijderen. Daarnaast is het materiaal krasbestendig en zullen scherpe objecten zoals een nagelknipper of pincet het oppervlak niet beschadigen. Ook is een hete stijltang door de hittebestendigheid van Dekton geen probleem.

De DektonR collectie bevat kleuren met een afwerking in natuursteen, leisteen, cement, houtstructuur en cortenstaal. Dankzij het grote formaat van DektonR (320 x 144cm) zijn de ontwerpmogelijkheden eindeloos. Dekton is verkrijgbaar in 3 diktes: 0,8 cm, 1,2 cm en 2 cm.

Waar met water wordt ‘gespeeld’ heb je handdoeken nodig, maar die wil je tot gebruik wel droog houden. Een badkamermeubel ligt dan voor de hand. Iets minder voor de hand ligt het dan om te gaan kijken bij een keukenfabrikant. Toch is het minder onlogisch dan je in eerste instantie denkt. In een keuken moet het serviesgoed ook schoon en droog blijven tot het gebruikt wordt en vervolgens moet het goed toegankelijk zijn. En goed bekeken, lijkt een badkamermeubel met wastafelblad wel erg op een keukenonderkast met aanrechtblad.

De nieuwe badmeubelcollectie Vero van Duravit is onlangs uitgebreid met een aantal elementen die zijn ontworpen door de in Zurich wonende designer Kurt Merki jr. Zo ontstond een totaalconcept dat zorgt voor een sfeervolle eenheid in de badkamer in een uitgebalanceerd design met opvallende details.

Zwart-wit is een klassieker onder de kleurcontrasten. Het staat voor pure tegenstelling en elegante tijdloosheid. In het spanningsveld van architectuur en interieur design zet dit duo zichzelf steeds opnieuw op de voorgrond. Want de esthetica van abstractie kent vele facetten. Hoe minder kleurgebruik hoe belangrijker de kwalitatief hoogwaardige materialen en oppervlakken. Decors in hoogglans zetten extravagante accenten in de zwart-wit scène. Dit sterke contrast zorgt voor een aangename rust in de ruimte. Daarom passen ook in de badkamer zwarte badmeubelen perfect bij het klassiek witte keramiek.

Met zijn meubelserie interpreteert Philippe Starck het licht-donker contrast dat volledig aansluit bij een puristische esthetica.

De lage kasten in hoogglans zwart met royale lades laten zich combineren met de waskommen uit de nieuwe Starck 2 serie. De zwarte achtergrond accentueert de organische vormgeving van de nieuwe Starck 2 modellen en legt de focus op het vloeiende silhouet. Markant detail van de Starck meubels is de aluminium rand met belettering die zich perfect in het monochrome kleurbeeld voegt.

Edele zwarte lakoppervlakken van de PuraVida meubels harmoniëren bijzonder goed met wit keramiek en verlenen het interieur een unieke, hoogwaardige uiterlijk. PuraVida kenmerkt zich door een zachte vormenspraak en elegantie. De gebogen grepen van de lades onderstrepen deze lijnvoering.

De terug vallende greeplijsten bekennen kleur en laten de zwarte kleur van de glanzende oppervlakken nog extra oplichten.

Keramiek kleedt zich weliswaar graag in puur wit maar straalt in zwart ook een heel individueel karakter uit. Als enige badserie van Duravit is Vero als wastafel, wc en bidet verkrijgbaar in een zwarte outfit. Deze rechtlijnige en tijdloze klassieker met zijn puristische vormgeving is ideaal voor het zwart/witte kleurenspel. In zijn onverwisselbaar design met de hoekige basisvorm verbindt Vero Black purisme met een levendige esthetica.

Populaire woontrends uit de huiskamer en keuken gaan de komende jaren steeds meer hun weg vinden naar de badkamer. Op het gebied van design èn van materiaalgebruik. Van je huis kun je daardoor nog meer één geheel maken. Tiger speelt op deze trend in met 4 nieuwe productlijnen: Miller, Jazz, Canto en Dice.