De nieuwe badmeubelcollectie Vero van Duravit is onlangs uitgebreid met een aantal elementen die zijn ontworpen door de in Zurich wonende designer Kurt Merki jr. Zo ontstond een totaalconcept dat zorgt voor een sfeervolle eenheid in de badkamer in een uitgebalanceerd design met opvallende details.

Zwart-wit is een klassieker onder de kleurcontrasten. Het staat voor pure tegenstelling en elegante tijdloosheid. In het spanningsveld van architectuur en interieur design zet dit duo zichzelf steeds opnieuw op de voorgrond. Want de esthetica van abstractie kent vele facetten. Hoe minder kleurgebruik hoe belangrijker de kwalitatief hoogwaardige materialen en oppervlakken. Decors in hoogglans zetten extravagante accenten in de zwart-wit scène. Dit sterke contrast zorgt voor een aangename rust in de ruimte. Daarom passen ook in de badkamer zwarte badmeubelen perfect bij het klassiek witte keramiek.

Met zijn meubelserie interpreteert Philippe Starck het licht-donker contrast dat volledig aansluit bij een puristische esthetica.

De lage kasten in hoogglans zwart met royale lades laten zich combineren met de waskommen uit de nieuwe Starck 2 serie. De zwarte achtergrond accentueert de organische vormgeving van de nieuwe Starck 2 modellen en legt de focus op het vloeiende silhouet. Markant detail van de Starck meubels is de aluminium rand met belettering die zich perfect in het monochrome kleurbeeld voegt.

Edele zwarte lakoppervlakken van de PuraVida meubels harmoniëren bijzonder goed met wit keramiek en verlenen het interieur een unieke, hoogwaardige uiterlijk. PuraVida kenmerkt zich door een zachte vormenspraak en elegantie. De gebogen grepen van de lades onderstrepen deze lijnvoering.

De terug vallende greeplijsten bekennen kleur en laten de zwarte kleur van de glanzende oppervlakken nog extra oplichten.

Keramiek kleedt zich weliswaar graag in puur wit maar straalt in zwart ook een heel individueel karakter uit. Als enige badserie van Duravit is Vero als wastafel, wc en bidet verkrijgbaar in een zwarte outfit. Deze rechtlijnige en tijdloze klassieker met zijn puristische vormgeving is ideaal voor het zwart/witte kleurenspel. In zijn onverwisselbaar design met de hoekige basisvorm verbindt Vero Black purisme met een levendige esthetica.

Populaire woontrends uit de huiskamer en keuken gaan de komende jaren steeds meer hun weg vinden naar de badkamer. Op het gebied van design èn van materiaalgebruik. Van je huis kun je daardoor nog meer één geheel maken. Tiger speelt op deze trend in met 4 nieuwe productlijnen: Miller, Jazz, Canto en Dice.

SPHINX introduceert Sphinx 365; een complete badkamerserie voor een designbewuste en onderscheidende inrichting van de badkamer. Sphinx 365 onderscheidt zich in uitstraling en vormgeving van het alledaagse, door een aantrekkelijk design dat verschillende stromingen van moderne vormgeving in zich verenigt.

De trend is dat badkamers in nieuwe woningen steeds ruimer bemeten worden. Maar in bestaande woningen is de praktijk vaak anders. De meeste badkamers meten slechts zes a zeven vierkante meter en het grondoppervlak biedt veelal beperkte mogelijkheden om de ruimte comfortabel en optisch ruimtelijk in te delen. BV DE SPHINX MAASTRICHT biedt met Sphinx 320 xs diverse, goed doordachte producten voor een eigentijdse inrichting van de kleine badkamer, met oog voor uitstraling en comfort.

Sanitairgroothandel Luca Sanitair voert in Nederland exclusief het assortiment badkamermeubels van het Italiaanse sanitairmerk AC - Adatto Casa. Dit stijlvolle Italiaanse merk heeft een schitterende nieuwe lijn badkamermeubels met de naam Carré. Meubels die zich kenmerken door de combinatie van hout, verkrijgbaar in vier trendy kleuren, met opzetkommen of een geïntegreerd solid surface wastafelblad. De meubels zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar op het gebied van; breedtes, hoogtes, spiegels, Led-verlichting en in enkele of dubbele uitvoering.

De meubels van Adatto Casa worden exclusief geleverd door Luca Sanitair via geselecteerde showrooms. De nieuwe meubellijn is, net als overige assortiment van Luca Sanitair niet via internet verkrijgbaar, maar wel te bekijken op www.lucasanitair.com/merken.

Trendy hout met solid surface

De nieuwe badkamermeubels Carré van Adatto Casa zijn verkrijgbaar in vier trendy houtkleuren: wit met houtnerf, Oak oxy (verouderd eiken), Lariks en Wengé.

Vandaag de dag willen veel mensen door een persoonlijke inrichting van hun huis een plek creëren waar men kan bijkomen van de hectiek van alledag en de vele indrukken die men hierbij opdoet. In deze ruimtes draait het vooral om visuele helderheid en rust. Om dit te realiseren is royale opbergruimte die allerlei dingen optisch kan laten verdwijnen, wenselijk. In de badkamer vormt de meubelserie X-Large van Duravit dankzij het architectonisch en gereduceerd design een rustpunt. Met fijne belijning en elegante contouren heeft Sieger Design de variantrijke badmeubelserie van Duravit opnieuw geïnterpreteerd. Modern en oneindig veelzijdig harmonieert X-Large nu meer dan ooit met een architectonisch-technisch aandoende geest van deze tijd.

Het Eindhovense label Dutchdeluxes presenteert zichzelf middels lancering van een badmeubellijn. Een segment wat naar hun zeggen nog steeds ietwat onderbelicht blijft. Onder de naam “le chique bathfurniture” brengen ze een viertal modellen uit. Alle in combinatie met Himacs waskommen van het tevens Nederlandse NotOnlyWhite. Marike Andeweg van NOW, inmiddels winnaar van alweer haar 4e iF product award is meer dan enthousiast over de samenwerking met Dutchdeluxes.

De items worden ontworpen en geproduceerd vanuit de Eindhovense designstad. Passie en fun zijn de drijfveren waarmee de lang gekoesterde wens extraordinay dutch products op de markt te brengen realiteit wordt. De ontwerpers achter deze meubellijn zijn fan van NOW producten alsook van het combineren van klassieke elementen met strakke vormen. Ook wordt er naast het uitbrengen van de basic tinten “kleur bekend”. Deze bad & toiletmeubelen zijn namelijk ook in primaire kleuren verkrijgbaar, zoals knalrood en grasgroen! Naast “le chique bathfurniture” zal dit nieuwe label medio 2013 meer extraordinary woonitems op de markt brengen.

DUO NEO CLASSIC wood design B-covered

Een duo wastafelmeubel met klassieke knipoog. Vervaardigd van massieve eik, gelakt in rood met 4 lagen blanke hoogglans lak. Ook verkrijgbaar in gelakt wit, zwart, greige èn in extraordinary kleuren geel, groen, blauw alle afgewerkt met 4 lagen blanke hoogglans lak. Maar ook in zwart gebeitst, afgewerkt met ultra mat blanke lak. Altijd voorzien van himacs waskommen van het nederlandse NOW. Advies verkoopprijs vanaf € 2.919,- incl 21% BTW

FOUNTAIN NEO CLASSIC wood design B-covered

Een fraai vrijstaand toiletmeubel met klassieke knipoog. Vervaardigd van massieve eik, gebeitst in zwart met ultra mat blanke lak afgewerkt. Ook verkrijgbaar in gelakt wit, zwart, greige, èn in extraordinary kleuren rood, geel, groen, blauw alle afgewerkt met 4 lagen blanke hoogglans lak. Altijd voorzien van himacs waskom van het nederlandse NOW.

Advies verkoopprijs vanaf € 1.859,- incl 21% BTW

DUO RETRO steel-wood design B-covered Een duo wastafelmeubel met een ietwat retro uitstraling. Vervaardigd van staal in combinatie met watervast multiplex afgewerkt met europees eikenfineer. Gebeitst in zwart met ultra mat blanke lak afgewerkt. Ook verkrijgbaar in gelakt wit, zwart, greige, èn in extraordinary kleuren rood, geel, groen, blauw alle afgewerkt met 4 lagen blanke hoogglans lak.

Altijd voorzien van himacs waskommen van het nederlandse NOW. Advies verkoopprijs vanaf € 3.239,- incl 21% BTW

FREAK CLASSIC design B-covered

Een wastafelmeubel met eigenzinnige uitstraling. Blad vervaardigd van massieve natuureik, naturel afgewerkt met ultra mat blanke lak. De combinatie met de zwart gelakte massief houten poten en doorstekende ladenkast, waarop ook spiegel verwerkt, geeft een ietwat freake uitstraling. Ook verkrijgbaar in de combinaties naturel eik | gelakt wit of greige èn in extraordinary kleuren rood, geel, groen, blauw alle afgewerkt met 4 lagen blanke hoogglans lak.

Altijd voorzien van himacs waskommen van het nederlandse NOW. Advies verkoopprijs vanaf € 3.565,- incl 21% BTW

De afgelopen jaren heeft de badkamer steeds meer aan betekenis gewonnen als leef- en woonruimte. Als trendsetter zet Duravit, nieuwe maatstaven aan deze ontwikkeling. Het badmeubelprogramma Delos brengt met zijn gereduceerde design een bijzonder huiselijke sfeer en nieuwe luchtigheid in de badkamer. De ogenschijnlijk zwevende console, ontworpen door EOOS, heeft een onzichtbare draagconstructie en komt met zijn rechtlijnige design in iedere ruimte tot zijn recht.