Q-artz introduceert een compleet nieuw concept op het gebied van design badmeubelen. De Q-artz collectie bestaat uit zes series badmeubelen die vervaardigd zijn uit kwarts composiet. Dit materiaal wordt vanwege de uitstraling en eigenschappen al veelvuldig toegepast als keukenwerkblad. In de sanitaire omgeving is kwarts composiet echter nog een grote onbekende. Q-artz brengt daarin verandering.

Het materiaal
Kwarts composiet heeft de laatste jaren een sterke vlucht genomen als het gaat om de toepassing als keukenwerkblad. Het materiaal combineert de uitstraling van natuursteen met de voordelen van een industrieel geproduceerd gesteente. Kwarts composiet is kras- en vlekbestendig, hygiënisch en uiterst onderhoudsvriendelijk.

Het ontwerp
Naast het materiaalgebruik vormt ook het ontwerp een duidelijk onderscheidend aspect. De strakke vormgeving, gecombineerd met de robuuste uitstraling van composietsteen, zorgt voor een bijzondere badkamerbeleving. De badmeubelen zijn verkrijgbaar in tien soorten kwarts composiet. De kleurstellingen variëren van elegant wit, stijlvol beige, modern grijs tot diep zwart. Alle varianten zijn zowel in een gepolijste als een matte uitvoering leverbaar. Daarnaast zijn de modellen in verschillende lengtematen te verkrijgen. Hierdoor past een Q-artz meubel in vrijwel elke badkamer.

Eenvoud en functionaliteit
In de filosofie van Q-artz staan eenvoud en functionaliteit centraal. Design mag geen concessies doen aan gebruiksgemak. Opbergen is hierbij een belangrijk thema. Zelfs de meest minimalistisch ingestelde consument heeft immers behoefte aan opbergmogelijkheden. De badmeubelen zijn op wens van de consument uit te breiden met opbergschappen, een moderne ladekast of een handig ladeblok. De opbergschappen zijn net zoals de meubelen gemaakt uit kwarts composiet. Hierdoor ontstaat een bijzonder praktisch geheel. De ladekasten en ladeblokken zijn gemaakt van hoogwaardig MDF met een dun laagje houtfineer. De originele houtstructuur blijft zodoende behouden. De ladekasten en ladeblokken zijn alle voorzien van een soft-close systeem. Door middel van deze opbergmogelijkheden kan de consument het badmeubel modulair en naar eigen wens samenstellen. De sanitairspeciaalzaak vervult hierin een adviserende rol.

Distributie
De Q-artz badmeubelen worden via exclusieve dealers verspreid. Dit zijn gespecialiseerde sanitairzaken in het midden tot hogere marktsegment. De dealer beschikt over uitgebreide documentatie en heeft tevens minimaal één showroommodel staan. Door de korte communicatielijnen met Q-artz is de dealer perfect in staat om de aankoop en installatie te begeleiden. Toonaangevende speciaalzaken zijn reeds een dealerschap met Q-artz aangegaan. Dealerinformatie kan via q-artz.com worden aangevraagd.

Q-artz; het bedrijf
Q-artz heeft zich volledig toegelegd op de toepassing van kwarts composiet in de badkamer. Het enthousiaste team is overtuigd van de eigenschappen van het materiaal. Dit heeft, in combinatie met een passie voor mooie producten, geleid tot de introductie van de collectie badmeubelen.

De Deense badmeubelfabrikant Dansani bestaat dit jaar 25 jaar. Dit heugelijke feit wordt gevierd met speciale jubileum badmeubelsets met een feestelijke prijsstelling. De sets bieden eigentijdse inrichtingsmogelijkheden voor grote en kleine badkamers. Klassiek ronde en modern strakke lijnen zijn gecombineerd tot een bijzonder meubel met een onderscheidende uitstraling. Uitgevoerd in hoogglans wit en/of zwart of in warm walnotenhout passen de meubels in elke badkamerstijl.

De blikvanger van de wastafelmeubels van de jubileumsets is de klassiek vormgegeven keramische wastafel Birka. Deze biedt een royale waskom, veel aflegruimte en fraaie rondingen. De vloeiende belijning van de rondbuikige wastafel vormt een fraai contrast met de strakke, rechtlijnige meubels. De wastafel heeft aan de beide zijden een diepte van slechts 37 cm en past daarmee ook in de kleine badkamer. De wastafel is leverbaar in breedten van 70, 100 en 120 cm. Het wastafelmeubel is voorzien van brede, volledig uittrekbare laden met Blumotion dempers. De laden zijn standaard voorzien van fraaie, brede beugelgrepen. Voor nog meer opbergruimte is er een keuze uit hoge kolomkasten in twee hoogten. Deze kasten zijn voorzien van deuren, deuren en laden of van deuren en een open schap. De sets worden gecompleteerd met spiegels en spiegelkasten.

De badkamer verandert zoetjesaan in een relaxruimte. Wat is er dan handiger om alles wat u daarvoor nodig heeft, onder handbereik te hebben? Badkamermeubels zijn er bovendien in zoveel stijlen en materialen dat u daarmee gelijk uw eigen sfeer creëert. Daarmee wordt het heerlijk ontspannen na een drukke dag. Of gewoon in het weekend.

Van praktisch naar sierraad
Het traditionele badkamermeubel was een chique oplossing om de sifon en leidingen van de wastafel weg te werken. En handig om allerlei spulletjes op te ruimen. Kastje dicht. Nu de sifon weer gezien mag worden, krijgt het badkamerkastje een eigen, prominente plaats. Al dan niet los van de wastafel. Een combinatie - en huidige trend - is een waskom van bijzonder materiaal op bijvoorbeeld een houten tafel, met daarnaast twee bijbehorende, losstaande kastjes. Stilistisch, evenwichtig en de herkomst van de naam wastafel eer aan doend. Denk er bij uw inrichting wel aan dat u voldoende ruimte houdt tussen wastafels en meubels. Twintig centimeter elleboogruimte is minimaal. Dat geldt ook voor de ruimte aan beide zijden van de toiletpot.

Open of dicht
Passend in gezien mogen worden is de opmars van glazen deurtjes. Transparant of gesatineerd. Omlijst door natuurlijk hout in een scala aan tinten, of trendy in een kleurrijke kunststof. Of u etaleert uw handdoeken in alle openheid in schappen. Al dan niet aangevuld met rieten manden. Wanneer u wat minder opgeruimd bent, zijn dichte kasten ideaal. Bijvoorbeeld met fraai afgewerkte lakfronten in hoogglans. Ook apart vormgegeven grepen kunnen een blikvanger zijn. Ooit gedacht aan een zijkast met kanteldeur of schuifdeuren in Oosterse sfeer? De materialen en vormgeving zijn tegenwoordig zo geraffineerd, uw badkamer krijgt gelijk een andere look.

Hangen, staan en rijden
Meubilair op pootjes is niet meer weg te denken. Bovendien is het uiterst hygiënisch, want er is makkelijk onder schoon te maken. Nóg iets extras hebben meubels op wieltjes. Verrijdbaar voor het schoonmaken én in een oogwenk heeft u een nieuwe inrichting. Daarnaast krijgt het intrekken van vocht, net als bij hangende kasten, geen enkele kans. Water- en vochtbestendig is immers voorwaarde nummer één voor badkamermeubels. Meubelen van kunststof zijn dan ook uiterst praktisch. En de keuze daarin wordt steeds groter. Maar ook goed geïmpregneerd hout is een reële optie. Uiteraard kunt u ook mixen. Zowel wat betreft materialen als systemen. Denk eens aan warm hout met hightech roestvrij staal of aluminium.
Ruimte
Zeker in kleine badkamers is iedere centimeter opbergruimte winst. Benut voor extra ruimte de binnenkant van de kastdeur voor handige rekjes, kapstokhaken of opbergzakken en combineer uw wasmand met opbergruimte onderin. Ook schuif en roldeurtjes zijn in kleine badkamers ruimtebespaarders waardoor u wellicht een extra meubel kwijt kunt. Robuuste kasten zijn hier not done. Kies liever voor een klein formaat, voor halfhoge kasten of voor zwevende planken. Met een opvallende kleur - tegen een rustige, ruimtecreërende achtergrond - worden ook deze meubels blikvangers. Daarnaast heeft de aloude spiegelkast boven de wastafel steeds meer vernuftige opbergmogelijkheden gekregen, inclusief stopcontacten en verlichting. Compact en handig. Net als een hoekkast met wastafel.

Spiegeltje, spiegeltje.
Een spiegel maakt niet alleen uzelf maar ook de badkamer mooier. Dat komt door de reflecterende eigenschappen. Zeker in een donkerder of kleinere badkamer haalt u met een juiste combinatie van verlichting en spiegels, extra licht naar binnen. Ook op spiegelgebied zijn er steeds meer mogelijkheden. Groot, klein, één of twee, met of zonder lijst, van hout of kunststof, doorlopend tot aan de wastafel of met een planchet als afscheiding, rond, vierkant of ruitvormig. U zegt het maar. Zeker spiegels zonder rand, zijn op vrijwel iedere gewenste maat te maken. Een handig extra is een spiegel met vergrotende vlakken. Voor het precisiewerk.

Voor groot en klein
Natuurlijk zijn er trends. Maar het is �w smaak die de doorslag geeft. U kunt kiezen van een trendy Japanse sereniteit tot weelderige kosmopolitische nostalgie. Of u gaat voor sobere luxe waarbij u met accessoires speelt en telkens op eenvoudige wijze uw eigen sfeer creëert. Zelfs voor de allerkleinsten is er tegenwoordig badkamermeubilair. Op aangepaste hoogte, veilig in gebruik en van makkelijk te onderhouden materiaal. Maar vooral met slimme trucjes zodat zelfs het akeligste van de dag een plezier wordt. Geïntegreerd in de ouderbadkamer of in de eigen kamer. En zijn uw kids de kinderschoenen ontgroeid, dan kan een en ander vrij eenvoudig worden omgetoverd in een tienerversie of gastenbadkamer.

bron: Vereniging Confortabel wonen

De badkamer verandert zoetjesaan in een relaxruimte. Wat is er dan handiger om alles wat u daarvoor nodig heeft, onder handbereik te hebben? Badkamermeubels zijn er bovendien in zoveel stijlen en materialen dat u daarmee gelijk uw eigen sfeer creëert. Daarmee wordt het heerlijk ontspannen na een drukke dag. Of gewoon in het weekend.

Van praktisch naar sieraad
Het traditionele badkamermeubel was een chique oplossing om de sifon en leidingen van de wastafel weg te werken. Praktisch en handig om alle spullen die u in de badkamer nodig heeft in op te bergen. Van badhanddoeken, washandjes en toiletartikelen tot en met schoonmaakmiddelen. Kastje dicht. Nu de sifon weer gezien mag worden, krijgt het badkamerkastje een eigen, prominente plaats. Al dan niet los van de wastafel. Een mooie combinatie - en huidige trend - is een waskom van bijzonder materiaal op bijvoorbeeld een houten tafel, met daarnaast twee bijbehorende, losstaande kastjes. Stilistisch, evenwichtig en de herkomst van de naam wastafel eer aan doend. Denk er bij uw inrichting wel aan dat u voldoende ruimte houdt tussen wastafels en meubels. Twintig centimeter elleboogruimte is minimaal. Dat geldt ook voor de ruimte aan beide zijden van de toiletpot.

Open of dicht
Daarnaast zijn er tegenwoordig te kust en te keur losstaande badkamerkasten. In vrijwel alle denkbare maten, diepten en soorten materialen. U kunt de beschikbare badkamerruimte optimaal benutten. Naast een spiegelkast, waarin verlichting en stopcontacten zijn gemonteerd, zijn vooral ladekasten en kasten met veel plankjes erg handig. Passend in gezien mogen worden is de opmars van glazen deurtjes. Transparant of gesatineerd en omlijst door natuurlijk hout of trendy in een kleurrijke kunststof. Of u etaleert uw handdoeken in alle openheid in schappen. Al dan niet aangevuld met rieten manden. Wanneer u wat minder opgeruimd bent, zijn dichte kasten ideaal. Bijvoorbeeld met fraai afgewerkte lakfronten in hoogglans. Steeds vaker vinden natuurlijke materialen als keramiek, hout, glas en staal elkaar in modieus badkamermeubilair. Maar ook zwart weng©, blank essen, wilde kers en natuurlijk beuken zijn favoriet. Ooit gedacht aan een zijkast met kanteldeur of schuifdeuren in Oosterse sfeer? Daarnaast kunnen apart vormgegeven grepen een blikvanger zijn. De materialen en vormgeving zijn tegenwoordig zo geraffineerd, uw badkamer krijgt gelijk een andere uitstraling.

Hangen, staan en rijden
Meubilair op pootjes is niet meer weg te denken. Ook niet in de badkamer. Bovendien is het uiterst hygiënisch, want er is makkelijk onder schoon te maken. Nog iets extras hebben meubels op wieltjes. Verrijdbaar voor het schoonmaken én in een oogwenk heeft u een nieuwe inrichting. Daarnaast krijgt het intrekken van vocht, net als bij hangende kasten, weinig kans. Water- en vochtbestendig is immers voorwaarde nummer één voor badkamermeubels. Meubelen van kunststof zijn dan ook uiterst praktisch. En de keuze daarin wordt steeds groter. Maar ook goed geïmpregneerd hout is een reële optie. Uiteraard kunt u ook mixen. Zowel wat betreft materialen als systemen. Hangende kasten en een open trolley, ladekastje of misschien zelfs een sidetable op wieltjes. De basis voor een prachtig stilleven in uw badkamer. Of .een bos bloemen.

Spiegeltje, spiegeltje.
Een spiegel maakt niet alleen uzelf maar ook de badkamer mooier. Dat komt door de reflecterende eigenschappen. Zeker in een donkerder of kleinere badkamer haalt u met een juiste combinatie van verlichting en spiegels, extra licht naar binnen. Ook op spiegelgebied zijn er steeds meer mogelijkheden. Groot, klein, één of twee, met of zonder lijst, van hout of kunststof, doorlopend tot aan de wastafel of met een planchet als afscheiding, rond, vierkant of ruitvormig. De keuze is aan u. Zeker spiegels zonder rand, zijn op vrijwel iedere gewenste maat te maken. Een handig extra is een spiegel met vergrotende vlakken. Voor het precisiewerk.

Voor de kleinste badkamer
Zeker in kleine badkamers is iedere centimeter opbergruimte winst. Benut voor extra ruimte de binnenkant van de kastdeur voor handige rekjes, kapstokhaken of opbergzakken en combineer uw wasmand met opbergruimte onderin. Ook schuif- en roldeurtjes zijn in kleine badkamers ruimtebespaarders waardoor u wellicht een extra meubel kwijt kunt. Robuuste kasten zijn hier not done. Kies liever voor een klein formaat, voor halfhoge kasten of voor zwevende planken. Met een opvallende kleur - tegen een rustige, ruimtecreërende achtergrond - worden ook deze meubels blikvangers. Daarnaast heeft de aloude spiegelkast boven de wastafel steeds meer vernuftige opbergmogelijkheden gekregen, inclusief stopcontacten en verlichting. Compact en handig. Net als een hoekkast met wastafel.

Kindermeubilair
Natuurlijk zijn er trends. Maar het is uw smaak die de doorslag geeft. U kunt kiezen van Japanse sereniteit tot weelderige kosmopolitische nostalgie. Of u gaat voor sobere luxe waarbij u met accessoires speelt en telkens op eenvoudige wijze uw eigen sfeer creëert. Zelfs voor de allerkleinsten is er tegenwoordig badkamermeubilair. Op aangepaste hoogte, veilig in gebruik en van makkelijk te onderhouden materiaal. Maar vooral met slimme trucjes zodat zelfs het akeligste van de dag een plezier wordt. Geïntegreerd in de ouderbadkamer of in de eigen kamer. En zijn uw kids de kinderschoenen ontgroeid, dan kan een en ander vrij eenvoudig worden omgetoverd in een tienerversie of gastenbadkamer.
Bron: Vereniging Confortabel Wonen

Kleurenconcept voor badkamer en toiletruimte. Met enkele goed geplaatste kleuraccenten kan elke ruimte mooi worden, zo bewijst de Deense fabrikant van closetzittingen en accessoires Pressalit. Met het kleurenconcept Living Colours - ontwikkeld in samenwerking met Dansani, een Deense fabrikant van badkamermeubelen - kan elke badkamer of toiletruimte omgetoverd worden in een ruimte vol kleur en frisheid.

Sfeer naar wens
Kleuren brengen de zintuigen tot leven. Pressalit biedt binnen het kleurenconcept Living Colours closetzittingen, wandafvalemmers en closetrolhouders in diverse kleuren; van decent klassiek tot gedurfd trendy. Met accenten in zwart, wit, topaas (beige), mandarijn (oranje), flame (warm rood), lime (fris groen) en bermuda (grijs/blauw) krijgt de badkamer een sfeer naar wens.