Mooie meubels verhogen het comfort van de badkamer. Kasten, lades, kaptafels, ze komen in alle soorten en maten. We stellen dan ook eisen aan onze badkamermeubels, maar voor alle wensen is een oplossing.

Badkamermeubels lijken in veel opzichten op meubels voor bijvoorbeeld de woonkamer. Maar er is een verschil: het materiaal waarvan ze zijn gemaakt moet bestand zijn tegen vocht. Meestal is dat kunststof, waterbestendig MDF of watervast multiplex. Dit materiaal wordt vervolgens afgewerkt met verf(lak) of een toplaag die eruit ziet als bijvoorbeeld marmer of hout. Ook wat betreft de materiaalkeuze zijn de mogelijkheden weer groter geworden. Wat te denken van corian, massief hout, laminaat, natuursteen of roestvrij staal? Veel badkamermeubels zijn wastafel en bergruimte inéén. De grote kracht van deze opstelling is dat er ruimte mee wordt bespaard en dat leidingen en sifons er netjes in worden opgeborgen.

Ook helemaal 2011 zijn de zwevende meubels waarin het sifon in zijn geheel verdwijnt in de beperkte hoogte van het wastafelblad. Zwevende meubels zijn om meerdere redenen veel gekozen: ze hebben een ruimtelijk effect doordat je de vloer eronder blijft zien en maken dat de vloer eenvoudiger is te reinigen. Maar ook hier geldt: uitzonderingen bevestigen de regel. Meubels op pootjes zijn aan een overduidelijke opmars bezig. Ook verplaatsbare meubels winnen terrein. Inbouwen is geen must als er geen leidingen zijn verwerkt.

Handig zijn bijvoorbeeld de trolleykasten op wieltjes die je overal naar toe kunt rijden. Of wat te denken van ronde kastjes die perfect passen onder een ronde wastafel? De kwalitatief betere spiegelkasten hebben een lichtomlijsting waardoor een goed zicht is gegarandeerd. Bovendien zorgt zon verlichte spiegelkast voor een bijzonder en spannend lichteffect. Tegen het beslaan zijn er verwarmingsmatjes op de markt, die heel eenvoudig achter de spiegel kunnen worden geplakt. Nog een tip: kasten met uittrekbare elementen of laden verdienen de voorkeur boven traditionele kasten met legplanken. Ze zijn praktischer in gebruik doordat je de inhoud in één keer kunt overzien en vormen daarmee de perfecte bergplaats voor badlinnen, zeepjes en andere badbenodigdheden.

Veel meubelmerken spelen in op de behoefte van mensen om hun eigen badkamer te ontwerpen met de zogenaamde custom made-concepten. Er zijn bijvoorbeeld handige modulaire systemen die goed van pas komen in kleine badkamers. Ze bestaan uit losse onderdelen die in ontwerp en vormgeving op elkaar zijn afgestemd. De onderdelen kast, spiegel en wastafel kunnen vrij naar eigen voorkeur en mogelijkheden dichterbij of juist verder weg van elkaar worden geplaatst. Ook is het vaak mogelijk zelf het materiaal en de afwerking te kiezen. Opvallend is het woonkarakter dat de badkamermeubels van vandaag uitstralen. De meeste meubels zouden ook in de living niet misstaan.

Bron: Uw badkamer.

Baden, douchen, heren wassen, tandenpoetsen, scheren, make-up aanbrengen ... er gebeurt nogal wat in de badkamer. En voor al die handelingen gebruiken we behoorlijk wat producten, die allemaal een plek moeten krijgen in de badkamer. Opbergruimte is dan ook een belangrijke vereiste in de badkamer. Voor wie over een grote badkamer beschikt is opbergruimte over het algemeen niet zon probleem. Er is een grote keuze aan badkamermeubelen en kolomkasten. Maar ook voor de kleine badkamer zijn er oplossingen om allerhande badkamerbenodigdheden op te bergen. Badkamerfabrikant Keramag biedt slimme oplossingen voor een opgeruimde, sfeervolle badkamer.

Ruimtewinners
De eerste ruimtewinner is de wastafelonderkast. De loze ruimte onder de wastafel biedt daarmee extra opbergruimte. Wastafelonderkasten zijn er in allerlei uitvoeringen, voor de grote en kleine badkamer. Deze kasten zijn veelal uit te breiden met extra zijkasten en te combineren met losse kolomkasten met deuren, laden of open schappen. Achter een deurtje van de kolomkast wordt vaak ook een waskorf verstopt, voor het verzamelen van de vuile was. Een mooi alternatief daarvoor is de het zitmeubel op wieltjes uit de serie Vitelle, dat tegelijk dienst doet als wasmand.

Een spiegelkast boven de wastafel biedt ruimte voor allerlei verzorgingsproducten op ooghoogte. Een ideale oplossing voor make-up en scheerartikelen. Na gebruik worden ze keurig weggestopt achter de spiegeldeuren.

Een praktisch alternatief voor de wastafelonderkast is de boxette. De boxette voor de Cleo en Mango wastafels onttrekt, net zoals een wastafelzuil, de installatietechniek aan het oog, maar is tegelijkertijd een handig kastje voor verzorgingsproducten of schoonmaakbenodigdheden.

Deuren of laden
Badkamermeubels worden steeds vaker uitgevoerd met lades. In een lade is tenslotte de hele inhoud in één oogopslag zichtbaar. Voor flesjes, potjes en kleine badkamerbenodigdheden worden de laden uitgevoerd met een praktische indeling. Zo blijven alles netjes en overzichtelijk op zijn plaats.

Met de grote keuze aan meubels en handige oplossingen in diverse stijlen, kan elke badkamer groot of klein opgeruimd en sfeervol zijn.

Badmeubelseries Luna en Zaro met actuele nieuwe keuzes Nieuwe kleuren, wastafels en spiegels
De populaire, veelzijdige badmeubelseries Zaro en Luna van de Deense fabrikant Dansani, bieden nu nieuwe mogelijkheden voor een stijlvolle inrichting en comfort naar wens. Met een keuze uit nieuwe kleuren, bijzondere wastafels, spiegels en spiegelkasten zijn beide series optimaal afgestemd op de actuele trends.

Beide badmeubelseries kenmerken zich door een sober, functioneel design. De gekozen kleuren en oppervlakken, de wastafel en spiegeloplossing geven het geheel een uitstraling naar wens; strak minimalistisch, natuurlijk, organisch of modern klassiek. De greeploze badmeubelserie Zaro combineert een sober, functioneel design met een gewaagde, vernieuwende materiaalkeuze. Luna zet de greep juist in de spotlights met een keuze uit diverse mogelijkheden in chroom, edelstaal, geborsteld of gepolijst rvs of in zwart.

Nieuwe kleuren
Naast de uitvoeringen in zwart rubberlak, driftwood en notenhout is Zaro nu ook leverbaar in witte of grijze rubberlak. Het rubberen oppervlak voelt fluweelzacht aan en is dankzij de tweecomponenten polyurethaanlak toch zeer sterk. De serie Luna biedt nu de nieuwe, zachte kleur champagne, naast de opties wit, zwart, walnoot, nougat en coffee.

Nieuwe wastafels
Voor een zachte, organische uitstraling is er de nieuwe Cadenza wastafel van gegoten marmer. Cadenza is een opvallend asymmetrisch ontwerp, waarbij de waskom aan één zijde is gesitueerd en speels buiten het wastafelblad steekt. Deze wastafel is beschikbaar in twee breedten, beiden in een linker- en rechteruitvoering. De rechthoekige, keramische Menuet wastafel met brede rand, is nu ook beschikbaar in een kleine uitvoering met een breedte van 41 cm. Nieuw is ook de keramische Andante wastafel in drie breedtes. Deze wastafel is compleet dekkend met afgeronde hoeken en een zacht glooiende binnenvorm. Al deze nieuwe wastafels zijn te combineren met beide badmeubelseries.

De nieuwe wastafel Allegro is onderdeel van het Luna-assortiment.. Deze diepe, rechthoekige, wastafel met ruime waskom is gemaakt van gegoten marmer en leverbaar drie breedtematen. Voor gezinnen biedt de uitvoering met twee waskommen uitkomst.

Spiegels en spiegelkasten
Buiten het bestaande assortiment aan spiegels, zijn er een aantal nieuwe toevoegingen voor Zaro en Luna. Sober en strak is de nieuwe spiegel met langwerpige, geïntegreerde lichtvelden boven en onder, voor een spannend lichteffect over de spiegel. De nieuwe spiegels met profiellijst in antiekzilveren look zorgen voor een bijzonder contrast met de moderne lijnen van de meubels. Ook deze spiegel beschikt over geïntegreerde, energiezuinige verlichting. Een derde, nieuwe optie is de spiegel met modulaire, verticale lampen aan de zijkanten en eventueel ook in het midden.

Op het gebied van spiegelkasten bieden de series nu de mogelijkheid van een spiegelkast met geïntegreerde lichtvelden boven en onder. Voor een stijlvaste combinatie met de zachter, organisch vormgegeven wastafels is er de nieuwe spiegelkast met afgeronde hoeken. Deze spiegelkast heeft ronde lichtvelden en een flexibele inrichting dankzij verplaatsbare aluminium planchets en tandenborstelbekerhouders. Binnen de serie Luna zijn er daarnaast een spiegelkast met geïntegreerd horizontaal lichtveld aan de bovenkant en een spiegelkast met speelse ronde lampen.

Opberggemak
Dansani meubels bieden volop mogelijkheden om kasten en laden in te delen naar wens. Nieuw zijn de waszak voor de hoge kolomkast en de kunststof cassettes die in kasten dienst doen als handige opbergladen.

Met deze aanvullingen bieden Zaro en Luna vele actuele mogelijkheden voor stijlvol badkamercomfort naar wens.

Met de Special Collection 2012 presenteert de Deense fabrikant stijlvolle designmeubels voor de badkamer met een extra aantrekkelijke prijsstelling. Special Collection 2012 biedt een keuze uit een weloverwogen assortiment van meubels, spiegels en spiegelkasten voor sfeer, comfort en functionaliteit. De meubels worden gecombineerd met de populairste wastafels van dit moment: Kantate en Square. Het typisch Deense design - strakke, sobere belijning met oog voor detail - maakt van de badkamer een ruimte waarin esthetisch design en praktisch gebruiksgemak perfect in balans zijn.

Voor de Special Collection 2012 is een weldoordacht assortiment van breed toepasbare meubels en wastafels geselecteerd. Daarmee kan nagenoeg elke badkamer ingericht worden naar eigen smaak en wens. Dit assortiment biedt Dansani nu tegen zeer aantrekkelijke prijsstellingen met voordeel dat oploopt tot enkele honderden euros per opstelling.

Meubels met luxe laden
Het functionele meubilair, gemaakt van duurzame materialen, kenmerkt zich door stijlvol design. Kasten en deuren zijn met folie overtrokken en de meubels zijn voorzien van geïntegreerde handgrepen. De volledig uittrekbare laden kenmerken zich door oog voor detail. Alle laden zijn voorzien van een exclusieve, verborgen laderails en zijn in hoogte en breedte verstelbaar. Door de dempers sluiten de laden geluidloos. Naast de wastafelmeubels biedt Special Collection 2012 ook een hoge kolomkast (160 cm) voor extra opbergruimte.

Actuele kleuren en wastafels

Voor de meubels is er een keuze uit drie actuele kleuren: klassiek wit (mat), contrasterend zwart met een matte finish of het bijzondere cedar grey met een fraaie houtstructuur en natuurlijke uitstraling. Alle drie de kleuren combineren perfect met de helder witte wastafels. Special Collection 2012 biedt keuze uit twee actuele wastafels in verschillende breedten: de keramische wastafel Kantate in enkele (101 cm) of dubbele (141 cm en 121 cm) uitvoering en de wastafel Square van gegoten marmer in 70 cm of 100 cm in enkele of dubbele uitvoering.

Spiegel of spiegelkast
Ter afronding van het geheel biedt Special Collection 2012 een keuze uit een spiegel met geïntegreerde verlichting of een ruime spiegelkast voor extra opbergruimte. Zowel de spiegel als de spiegelkast bieden door de langwerpige lichtvelden een goed zicht en een sfeervol lichteffect op de wastafel.

De spiegelkast is voorzien van een discreet weggewerkt stopcontact, gedempte deuren en een ronde, op gewenste hoogte te plaatsen vergrootspiegel.

De meubels uit de Special Collection 2012 kennen een korte levertijd en zijn voor-zien van 5 jaar garantie.

Het inrichtingen van de badkamer in een warme woonsfeer is één van de belangrijkste badkamertrends. En daarmee grijpen we eigenlijk terug op de traditionele landhuisstijl, waarin warme kleuren, ronde vormen en natuurlijke materialen van oudsher centraal staan. Keramag vertaalt deze traditionele stijl in actueel design. Voor een badkamer waarin de authentieke landhuissfeer gecombineerd is met hedendaags comfort.

Cassini - als een mediterrane finca De badkamerserie Cassini is een aantrekkelijke, zeer complete serie met een mediterrane landhuisstijl die doet denken aan de zuidelijk fincas. De organische vormgeving van de keramische elementen en de warme, houten meubelen creëren een sfeer van zon, zee en ontspanning. Een ideale sfeer voor een badkamer waarin genieten centraal staat.

De serie biedt een keuze uit verschillende wastafels, waaronder de opzetwastafels. Bijzonder is de opzetwastafel met een sierrand in reliëf. Dit geeft de wastafel een sfeer van een decoratieve, antieke keramische of terracotta schaal. Een breed wastafelmeubel met een authentieke, warme sfeer biedt veel comfort. De wastafel, met extra diep wasbekken, is in het midden van het meubel geplaatst waardoor aan beide zijden veel aflegruimte overblijft. Voor een warme sfeer zorgen de gebeitst houten meubels en de bijpassende banken. Bijzonder is de salonkast met vier laden en een open schap met twee vaste aflegplateaus voor het etaleren van objecten en benodigdheden die gezien mogen worden. Bijzonder praktisch is ook de zijkast, naar wens voorzien van vier laden of met een deur en twee aflegplateaus. Lichtspiegels en grote, smalle passpiegels maken de sfeer compleet. De wastafelonderkasten, kolom- en zijkasten zijn voorzien van met de hand gesorteerd Essen houtfineer. De spiegels, banken en poten van de meubels zijn gemaakt van massief Essen. Het hout behoudt haar natuurlijke, warme uitstraling door een afwerking met beits en lak.

Cotta - harmonie en ontspanning De badkamerserie Cotta is eveneens geïnspireerd op de mediterrane sfeer. Cotta speelt in op de behoefte aan rust, ontspanning en inspiratie in de comfortabele omgeving van de eigen badkamer. Dit is bereikt door een harmonisch samenspel van zachte belijningen. Tegelijkertijd is terdege rekening gehouden met optimale functionaliteit. Het complete beeld van keramiek en meubels is doordrongen van een mediterrane flair. Een lichtspiegel maakt het beeld compleet. Het design van de keramische elementen uit de serie heeft een onmiskenbaar eigen karakter, door de zachte, organische vorm van de ellips.

De bijpassende Cotta badmeubels in licht Ahorndecor geven de badkamer een lichte, jonge uitstraling. Ook hier zien we naast kasten, banken, lichtspiegels en een handige boxette.

Voor een inrichting van een badkamer is woonsfeer, biedt de landhuisstijl vele mogelijkheden. Met de moderne vertalingen van de traditionele stijl gaan authentieke sfeer en modern comfort hand in hand. www.keramag.com

De nieuwe badkamerserie 4U van Keramag biedt heel veel mogelijkheden voor het inrichten van de badkamer naar eigen stijl en wens. De serie biedt naast een veelzijdig meubelprogramma ook aanvullende producten voor speciale wensen en behoeften. Zo biedt 4U diverse mogelijkheden voor de inrichting van de badkamer voor gezinnen, singles en ouderen. Het design van 4U is helder en tijdloos. Met een keuze uit verschillende kleuren en/of een actueel bloemmotief krijgt 4U een sfeer naar wens. Ruime keuze in keramiek 4U biedt twee fonteinen en vier wastafels in verschillende breedtes. De wastafels zijn voorzien van een royale ovale kom, een ergonomisch gevormde buitenrand en veel aflegruimte. Een wandcloset met volledig verdekte bevestiging, een staande closetcombinatie en een wandbidet completeren het basisassortiment. De closetzittingen zijn afneembaar, voor optimaal schoonmaakgemak en voorzien van sterke rvs-scharnieren. De zittingen zijn ook verkrijgbaar met een dempingtechniek voor vertraagd en geruisloos sluiten.

Veelzijdig inzetbaar keramisch planchet Handig en mooi is het 44,5 cm brede keramische planchet. Dit biedt niet alleen plaats aan allerhande badbenodigdheden, maar zorgt ook voor een bijzonder accent; bijvoorbeeld wanneer het planchet tussen twee wastafels wordt geplaatst. Tot het assortiment behoren twee speciale wastafelvarianten, die zelfstandig of in combinatie met het keramisch planchet gebruikt kunnen worden. Daarmee biedt 4U extra veel mogelijkheden voor een individuele inrichting van de badkamer. De asymmetrische wastafel met een breedte van 100 cm, met aflegvlak links, biedt een volledig nieuwe optiek en is van meerdere zijden te gebruiken. Dit geldt ook voor de smalle wastafel (52 cm) met een bijzonder grote sprong. Alle keramische producten zijn verkrijgbaar in Alpine wit. Optioneel kunnen ze worden uitgevoerd in het vuilwerende keramiekglazuur KeraTect.

Bad met extras Het royale bad van acryl, met de afmeting 180 x 80 cm, is te combineren met een geïntegreerde opbergruimte. Het bad is leverbaar in een rechter of linkervariant. Een bijzonder aspect is dat het bad uitgevoerd is met een uitdraaibaar opstapje. Daarmee wordt jong een oud een handig opstapje geboden voor comfortabel in- en uitstappen.

Meubels Het omvangrijke 4U badmeubelprogramma geeft de badkamer een echte woonsfeer. Het programma biedt naast wastafelonderkasten en zijkasten ook een kolomkast en twee lichtspiegelelementen met verstelbare spiegels en een aflegvlak. Een container biedt kleine kinderen een handig hulpmiddel bij wastafelgebruik en biedt tegelijkertijd extra opbergruimte. Het witte corpus van alle meubelelementen kan gecombineerd worden met deuren in wit of in licht eiken houtdecor. Voor het verder doorvoeren van een eigen stijl kunnen de binnendeuren in kleur worden uitgevoerd en kunnen de deuren aan de buitenkant voorzien worden van een gestileerd bloemmotief in kleur of in decente glanslak.

4U biedt individuele inrichtingsmogelijkheden en praktische oplossingen voor verschillende doelgroepen en voor badkamers van elke grootte.

De nieuwe badkamerserie 4U van Keramag biedt heel veel mogelijkheden voor het inrichten van de badkamer naar eigen stijl en wens. De serie biedt naast een veelzijdig meubelprogramma ook aanvullende producten voor speciale wensen en behoeften. Zo biedt 4U diverse mogelijkheden voor de inrichting van de badkamer voor gezinnen, singles en ouderen. Het design van 4U is helder en tijdloos. Met een keuze uit verschillende kleuren en/of een actueel bloemmotief krijgt 4U een sfeer naar wens.

Ruime keuze in keramiek 4U biedt twee fonteinen en vier wastafels in verschillende breedtes. De wastafels zijn voorzien van een royale ovale kom, een ergonomisch gevormde buitenrand en veel aflegruimte. Een wandcloset met volledig verdekte bevestiging, een staande closetcombinatie en een wandbidet completeren het basisassortiment. De closetzittingen zijn afneembaar, voor optimaal schoonmaakgemak en voorzien van sterke rvs-scharnieren. De zittingen zijn ook verkrijgbaar met een dempingtechniek voor vertraagd en geruisloos sluiten.

Veelzijdig inzetbaar keramisch planchet Handig en mooi is het 44,5 cm brede keramische planchet. Dit biedt niet alleen plaats aan allerhande badbenodigdheden, maar zorgt ook voor een bijzonder accent; bijvoorbeeld wanneer het planchet tussen twee wastafels wordt geplaatst. Tot het assortiment behoren twee speciale wastafelvarianten, die zelfstandig of in combinatie met het keramisch planchet gebruikt kunnen worden. Daarmee biedt 4U extra veel mogelijkheden voor een individuele inrichting van de badkamer. De asymmetrische wastafel met een breedte van 100 cm, met aflegvlak links, biedt een volledig nieuwe optiek en is van meerdere zijden te gebruiken. Dit geldt ook voor de smalle wastafel (52 cm) met een bijzonder grote sprong. Alle keramische producten zijn verkrijgbaar in Alpine wit. Optioneel kunnen ze worden uitgevoerd in het vuilwerende keramiekglazuur KeraTect.

Bad met extras Het royale bad van acryl, met de afmeting 180 x 80 cm, is te combineren met een geïntegreerde opbergruimte. Het bad is leverbaar in een rechter of linkervariant. Een bijzonder aspect is dat het bad uitgevoerd is met een uitdraaibaar opstapje. Daarmee wordt jong een oud een handig opstapje geboden voor comfortabel in- en uitstappen.

Meubels Het omvangrijke 4U badmeubelprogramma geeft de badkamer een echte woonsfeer. Het programma biedt naast wastafelonderkasten en zijkasten ook een kolomkast en twee lichtspiegelelementen met verstelbare spiegels en een aflegvlak. Een container biedt kleine kinderen een handig hulpmiddel bij wastafelgebruik en biedt tegelijkertijd extra opbergruimte. Het witte corpus van alle meubelelementen kan gecombineerd worden met deuren in wit of in licht eiken houtdecor. Voor het verder doorvoeren van een eigen stijl kunnen de binnendeuren in kleur worden uitgevoerd en kunnen de deuren aan de buitenkant voorzien worden van een gestileerd bloemmotief in kleur of in decente glanslak.

4U biedt individuele inrichtingsmogelijkheden en praktische oplossingen voor verschillende doelgroepen en voor badkamers van elke grootte.

Q-artz introduceert een compleet nieuw concept op het gebied van design badmeubelen. De Q-artz collectie bestaat uit zes series badmeubelen die vervaardigd zijn uit kwarts composiet. Dit materiaal wordt vanwege de uitstraling en eigenschappen al veelvuldig toegepast als keukenwerkblad. In de sanitaire omgeving is kwarts composiet echter nog een grote onbekende. Q-artz brengt daarin verandering.

Het materiaal
Kwarts composiet heeft de laatste jaren een sterke vlucht genomen als het gaat om de toepassing als keukenwerkblad. Het materiaal combineert de uitstraling van natuursteen met de voordelen van een industrieel geproduceerd gesteente. Kwarts composiet is kras- en vlekbestendig, hygiënisch en uiterst onderhoudsvriendelijk.

Het ontwerp
Naast het materiaalgebruik vormt ook het ontwerp een duidelijk onderscheidend aspect. De strakke vormgeving, gecombineerd met de robuuste uitstraling van composietsteen, zorgt voor een bijzondere badkamerbeleving. De badmeubelen zijn verkrijgbaar in tien soorten kwarts composiet. De kleurstellingen variëren van elegant wit, stijlvol beige, modern grijs tot diep zwart. Alle varianten zijn zowel in een gepolijste als een matte uitvoering leverbaar. Daarnaast zijn de modellen in verschillende lengtematen te verkrijgen. Hierdoor past een Q-artz meubel in vrijwel elke badkamer.

Eenvoud en functionaliteit
In de filosofie van Q-artz staan eenvoud en functionaliteit centraal. Design mag geen concessies doen aan gebruiksgemak. Opbergen is hierbij een belangrijk thema. Zelfs de meest minimalistisch ingestelde consument heeft immers behoefte aan opbergmogelijkheden. De badmeubelen zijn op wens van de consument uit te breiden met opbergschappen, een moderne ladekast of een handig ladeblok. De opbergschappen zijn net zoals de meubelen gemaakt uit kwarts composiet. Hierdoor ontstaat een bijzonder praktisch geheel. De ladekasten en ladeblokken zijn gemaakt van hoogwaardig MDF met een dun laagje houtfineer. De originele houtstructuur blijft zodoende behouden. De ladekasten en ladeblokken zijn alle voorzien van een soft-close systeem. Door middel van deze opbergmogelijkheden kan de consument het badmeubel modulair en naar eigen wens samenstellen. De sanitairspeciaalzaak vervult hierin een adviserende rol.

Distributie
De Q-artz badmeubelen worden via exclusieve dealers verspreid. Dit zijn gespecialiseerde sanitairzaken in het midden tot hogere marktsegment. De dealer beschikt over uitgebreide documentatie en heeft tevens minimaal één showroommodel staan. Door de korte communicatielijnen met Q-artz is de dealer perfect in staat om de aankoop en installatie te begeleiden. Toonaangevende speciaalzaken zijn reeds een dealerschap met Q-artz aangegaan. Dealerinformatie kan via q-artz.com worden aangevraagd.

Q-artz; het bedrijf
Q-artz heeft zich volledig toegelegd op de toepassing van kwarts composiet in de badkamer. Het enthousiaste team is overtuigd van de eigenschappen van het materiaal. Dit heeft, in combinatie met een passie voor mooie producten, geleid tot de introductie van de collectie badmeubelen.

De Deense badmeubelfabrikant Dansani bestaat dit jaar 25 jaar. Dit heugelijke feit wordt gevierd met speciale jubileum badmeubelsets met een feestelijke prijsstelling. De sets bieden eigentijdse inrichtingsmogelijkheden voor grote en kleine badkamers. Klassiek ronde en modern strakke lijnen zijn gecombineerd tot een bijzonder meubel met een onderscheidende uitstraling. Uitgevoerd in hoogglans wit en/of zwart of in warm walnotenhout passen de meubels in elke badkamerstijl.

De blikvanger van de wastafelmeubels van de jubileumsets is de klassiek vormgegeven keramische wastafel Birka. Deze biedt een royale waskom, veel aflegruimte en fraaie rondingen. De vloeiende belijning van de rondbuikige wastafel vormt een fraai contrast met de strakke, rechtlijnige meubels. De wastafel heeft aan de beide zijden een diepte van slechts 37 cm en past daarmee ook in de kleine badkamer. De wastafel is leverbaar in breedten van 70, 100 en 120 cm. Het wastafelmeubel is voorzien van brede, volledig uittrekbare laden met Blumotion dempers. De laden zijn standaard voorzien van fraaie, brede beugelgrepen. Voor nog meer opbergruimte is er een keuze uit hoge kolomkasten in twee hoogten. Deze kasten zijn voorzien van deuren, deuren en laden of van deuren en een open schap. De sets worden gecompleteerd met spiegels en spiegelkasten.

De badkamer verandert zoetjesaan in een relaxruimte. Wat is er dan handiger om alles wat u daarvoor nodig heeft, onder handbereik te hebben? Badkamermeubels zijn er bovendien in zoveel stijlen en materialen dat u daarmee gelijk uw eigen sfeer creëert. Daarmee wordt het heerlijk ontspannen na een drukke dag. Of gewoon in het weekend.

Van praktisch naar sierraad
Het traditionele badkamermeubel was een chique oplossing om de sifon en leidingen van de wastafel weg te werken. En handig om allerlei spulletjes op te ruimen. Kastje dicht. Nu de sifon weer gezien mag worden, krijgt het badkamerkastje een eigen, prominente plaats. Al dan niet los van de wastafel. Een combinatie - en huidige trend - is een waskom van bijzonder materiaal op bijvoorbeeld een houten tafel, met daarnaast twee bijbehorende, losstaande kastjes. Stilistisch, evenwichtig en de herkomst van de naam wastafel eer aan doend. Denk er bij uw inrichting wel aan dat u voldoende ruimte houdt tussen wastafels en meubels. Twintig centimeter elleboogruimte is minimaal. Dat geldt ook voor de ruimte aan beide zijden van de toiletpot.

Open of dicht
Passend in gezien mogen worden is de opmars van glazen deurtjes. Transparant of gesatineerd. Omlijst door natuurlijk hout in een scala aan tinten, of trendy in een kleurrijke kunststof. Of u etaleert uw handdoeken in alle openheid in schappen. Al dan niet aangevuld met rieten manden. Wanneer u wat minder opgeruimd bent, zijn dichte kasten ideaal. Bijvoorbeeld met fraai afgewerkte lakfronten in hoogglans. Ook apart vormgegeven grepen kunnen een blikvanger zijn. Ooit gedacht aan een zijkast met kanteldeur of schuifdeuren in Oosterse sfeer? De materialen en vormgeving zijn tegenwoordig zo geraffineerd, uw badkamer krijgt gelijk een andere look.

Hangen, staan en rijden
Meubilair op pootjes is niet meer weg te denken. Bovendien is het uiterst hygiënisch, want er is makkelijk onder schoon te maken. Nóg iets extras hebben meubels op wieltjes. Verrijdbaar voor het schoonmaken én in een oogwenk heeft u een nieuwe inrichting. Daarnaast krijgt het intrekken van vocht, net als bij hangende kasten, geen enkele kans. Water- en vochtbestendig is immers voorwaarde nummer één voor badkamermeubels. Meubelen van kunststof zijn dan ook uiterst praktisch. En de keuze daarin wordt steeds groter. Maar ook goed geïmpregneerd hout is een reële optie. Uiteraard kunt u ook mixen. Zowel wat betreft materialen als systemen. Denk eens aan warm hout met hightech roestvrij staal of aluminium.
Ruimte
Zeker in kleine badkamers is iedere centimeter opbergruimte winst. Benut voor extra ruimte de binnenkant van de kastdeur voor handige rekjes, kapstokhaken of opbergzakken en combineer uw wasmand met opbergruimte onderin. Ook schuif en roldeurtjes zijn in kleine badkamers ruimtebespaarders waardoor u wellicht een extra meubel kwijt kunt. Robuuste kasten zijn hier not done. Kies liever voor een klein formaat, voor halfhoge kasten of voor zwevende planken. Met een opvallende kleur - tegen een rustige, ruimtecreërende achtergrond - worden ook deze meubels blikvangers. Daarnaast heeft de aloude spiegelkast boven de wastafel steeds meer vernuftige opbergmogelijkheden gekregen, inclusief stopcontacten en verlichting. Compact en handig. Net als een hoekkast met wastafel.

Spiegeltje, spiegeltje.
Een spiegel maakt niet alleen uzelf maar ook de badkamer mooier. Dat komt door de reflecterende eigenschappen. Zeker in een donkerder of kleinere badkamer haalt u met een juiste combinatie van verlichting en spiegels, extra licht naar binnen. Ook op spiegelgebied zijn er steeds meer mogelijkheden. Groot, klein, één of twee, met of zonder lijst, van hout of kunststof, doorlopend tot aan de wastafel of met een planchet als afscheiding, rond, vierkant of ruitvormig. U zegt het maar. Zeker spiegels zonder rand, zijn op vrijwel iedere gewenste maat te maken. Een handig extra is een spiegel met vergrotende vlakken. Voor het precisiewerk.

Voor groot en klein
Natuurlijk zijn er trends. Maar het is �w smaak die de doorslag geeft. U kunt kiezen van een trendy Japanse sereniteit tot weelderige kosmopolitische nostalgie. Of u gaat voor sobere luxe waarbij u met accessoires speelt en telkens op eenvoudige wijze uw eigen sfeer creëert. Zelfs voor de allerkleinsten is er tegenwoordig badkamermeubilair. Op aangepaste hoogte, veilig in gebruik en van makkelijk te onderhouden materiaal. Maar vooral met slimme trucjes zodat zelfs het akeligste van de dag een plezier wordt. Geïntegreerd in de ouderbadkamer of in de eigen kamer. En zijn uw kids de kinderschoenen ontgroeid, dan kan een en ander vrij eenvoudig worden omgetoverd in een tienerversie of gastenbadkamer.

bron: Vereniging Confortabel wonen