Be yourself ruimtebepalende wastafelmeubelen van Alape As fabrikant van esthetische oplossingen voor wastafelmeubelen biedt Alape met "be yourself." nieuwe ruimtelijke perspectieven. De modulaire wastafelmeubelen delen de badkamer vanuit een functioneel oogpunt in vrijstaande of zijdelings aan de muur geplaatste eenheden in. Ze vormen een geheel met aangrenzende kamers of worden erin geïntegreerd. In de meubelen zijn reeds beproefde technische oplossingen geïntegreerd die een elegante en eenvoudige installatie mogelijk maken. Door de toevoeging van verschillende waskom- en meubelmodules en de selectie uit verschillende oppervlakken zijn de mogelijkheden in vormgeving ontzettend uitgebreid.

Ben je op zoek naar inspiratie voor de badkamer dan mag je zeker de Eden collectie van Cerasa niet missen.
Eden wordt gekenmerkt door levendige knalkleuren met een glanzende afwerking. De elementen zijn ware kunstwerken die je naar hartelust kunt mixen & matchen en indien gewenst worden de meubelen op maat gemaakt!

De Deense badkamermeubelfabrikant ontwikkelde de Dansani Special Collection. In deze collectie ligt de nadruk sterk op stijlvol design, functionaliteit, comfort en duurzame materialen. Voor Dansani is de badkamer het belangrijkste vertrek in huis; daar begint en eindigt elke dag.

De Deense designtraditie gebaseerd op eenvoud en rechte lijnen - vormde het uitgangspunt voor Dansani Special Collection. Geheel in lijn met de trend van soberheid werd gekozen voor geïntegreerde handgrepen die fraai opgaan in het design en waarin zich geen vuil en stof ophopen. De vormgeving van de handgreep zorgt voor een natuurlijke ligging in de hand.

Vochtbestendig folie in bijzondere sferen
De vochtige omgeving van de badkamer stelt hoge eisen aan de materialen. Daarom koos Dansani ervoor alle kasten met folie te overtrekken voor een optimale bescherming tegen vocht. Nieuwe oppervlakken zorgen voor een bijzondere sfeer. Cedar Grey heeft een fraaie houtstructuur met reliëf wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Klassiek White in een matte uitvoering zorgt voor elegantie met een actuele touch. Mat Black Silk heeft een zijdeachtige sfeer en zorgt voor bijzondere contrasten in de badkamer.

Wastafels en spiegels
Dansani Special Collection biedt een keuze uit drie wastafelmodellen: Andante, Menuet en Allegro. Stuk voor stuk zijn dit volledige dekkende, rechthoekige wastafels van sterke materialen als keramiek en gegoten marmer. Diverse lichtspiegels en spiegelkasten ronden het geheel in stijl af. De handgemaakte spiegel met bladzilveren lijst en voorzien van een ingebouwd, energiezuinig LED-lichtveld vormt een bijzondere combinatie met een meubel in Black Silk. De spiegelkast met afgeronde hoeken en geïntegreerde, ronde lichtvelden met LED-lampen zorgt voor een boeiend contrast met de strakke meubels.

Dansani Special Collection is een overzichtelijke collectie van op elkaar afgestemde meubels, wastafels en spiegels voor een functionele badkameroplossing met stijlvol design en optimale kwaliteit.

De tijd van de standaard witte wastafels is voorbij. Voor iedereen die houdt van design, kleur en joie de vivre in de badkamer, introduceert Villeroy & Boch O.novo Style. Wastafels kunnen uitgevoerd worden in drie decors en worden gecombineerd met de bijpassende O.novo Style meubels.

Sanitairfabrikant Grohe lanceert een nieuwe serie kranen in de Cosmopolitan stijl; Eurodisc Cosmopolitan. Cosmopolitan kenmerkt zich door een minimalistisch, strak design en eenvoud in bediening. Deze Eurodisc serie bestaat voor de badkamer uit verschillende wastafelkranen, een bidetkraan, bad- en douchemengkranen. Ook zijn er inbouwkranen beschikbaar, waarbij de techniek grotendeels achter de muur is weggewerkt; voor een extra luxe uitstraling in de badkamer.

De badkamerserie Preciosa van Keramag is al ruim 40 jaar de maatstaf voor een tijdloos moderne vormentaal. Door de opvallende combinatie van rechthoekige buitenvormen en cirkelronde binnenvormen hebben de Preciosa-wastafels zich internationaal op de kaart gezet als designklassiekers. Nu introduceert Keramag een duidelijke vernieuwing van deze bijzondere serie, die door architecten en projectontwikkelaars ook graag wordt ingezet voor de inrichting van representatieve badkamers en sanitaire ruimten. De bestaande Preciosa-wastafel blijft vanzelfsprekend ook leverbaar.

In het kader van de herintroductie hebben de ontwerpers van Keramag nieuwe wastafels met een gereduceerde voorsprong en dito vormgeving ontwikkeld. De bekende verzonken kraanbank van de wastafel is bewust achterwege gelaten. Het nieuwe wandcloset en -bidet zijn qua design perfect afgestemd op de wastafels, voor een harmonieus totaalbeeld. Preciosa II wordt gecompleteerd door nieuwe meubels.

Preciosa II biedt een fontein (400x280 mm) met kraangat aan de rechterzijde, en wastafels (met kraangat en overloop) in de afmetingen 600x500 en 900x500 mm. De wastafels kunnen aan beide zijden worden voorzien van handdoekhouders. Het keramische programma omvat verder een wandcloset (diepspoel), een closetzitting met softclose dempingsmechanisme en een wandhangend bidet. Ter afronding biedt Preciosa II nieuwe wastafelonderkasten (600 en 900 mm), een onderkast voor het fontein (400 mm) en een hoge kolomkast (400x1700x300 mm). Deze zijn uitgevoerd in hoogglans wit. De meubels zijn allen in verstek afgewerkt, wat zorgt voor een bijzonder hoogwaardig karakter.

Alle keramische producten zijn ook verkrijgbaar in het vuilwerende glazuur KeraTect, waarop de fabrikant een garantie biedt van 30 jaar.

De nieuwe badkamerserie Esplanade van Duravit staat voor opulentie. Echter niet de sierlijke en drukke interpretatie, maar een moderne benadering van opulent. Design: Sergei Tchoban. De nieuwe serie bevat keramiek, meubels en ligbaden. Royale maatvoering en zachte vormen kenmerken de serie. Bij de onderkast vallen de pootjes van de elementen op. Daarmee herinnert de designer aan de tijd van de 18e en 19e eeuw, toen badinrichtingen en zelfs toiletten nog als meubelstukken werden gezien. Het karakteristieke onderstel zien we ook terug bij de andere elementen van de serie. De vormgeving van het ligbad doet denken aan een chaise-longue en maakt het plaatje compleet.

Simpele vormen en zo puur als water. Dat is het idee achter het nieuwe badkamerconcept Sphinx 355, de opvolger van de populaire badkamerlijn Sphinx 390. Deze nieuwe badkamerlijn is ontworpen door de bekende Italiaanse designers Antonio Citterio en Sergio Brioschi.

Bent u een liefhebber van New Classic design, ambachtelijk maatwerk en natuurlijke keramische materialen? Van kunstwerken op sanitair gebied en extra brede wastafels? Dan bent u bij fabrikant Laufen aan het juiste adres. Want de Zwitserse sanitairfabrikant Laufen heeft haar serie Palace laten restylen door de befaamde ontwerper Andreas Dimitriadis van Platinumdesign. Tegelijkertijd is de serie Palace uitgebreid met diverse wastafels, wcs, bidets, badmeubels, kranen en accessoires. Het resultaat is een nieuw eigentijds Classic design met elegante vormen en exclusieve mogelijkheden, waaronder de nieuwe extra brede wastafels en legplanken. Dankzij het bijzondere ontwerp, de functionaliteit en de mogelijkheden van maatoplossingen hebben de nieuwe brede wastafels de Red Dot Design Award 2011 gewonnen. Maar Laufen verdient ook lof met de nieuwe duurzame wcs die slechts 3 of 4,5 liter water gebruiken en de nieuwe harmonieuze kranen Curveprime, ook vormgegeven door Andreas Dimitriadis.